T5 till hösten!

Hurra!
Fick precis en bekräftelse på att jag har platsgaranti till T5 i höst!
I våras kunde studievägledaren inte garantera mej en plats när jag for iväg eftersom det är svårt att få tag på praktikplatser, och eftersom jag tog uppehåll av "icke-tvingande orsaker" hade jag lägre prioritet att få komma tillbaka in på programmet än dom som är typ gravida.

Men, jag mailade henne igår, fick svar idag, och allt är ok! Jag fortsätter sjukgymnastprogrammet till hösten!!

Tyvärr kommer de här fina människorna inte gå kvar då.. De tar examen i vår!!



Jag, Madde, Julia, Johan, Sandra på väg till Preklin (?) i vintras

De tar examen. De har snart pluggat färdigt. Shajt. Jag får vuxenpanik av att tänka så. Och då har jag ändå 1,5 år kvar innan jag är klar. Goddamnit.

När jag ändå pratar om skola kan jag ju också berätta att vi har fått resultaten från förra terminens kurser nu!
Engelska 1: 64 %
Engelska 2: 68%
Historia 1: 65%
Historia 2: 68%
Human sexuality: 73%

Score!
Speciellt när man tänker på att 75% innebär högsta betyg här haha!
Men jag tror att dom är snälla med Erasmusar :)

Nu ska jag plugga lite, sen filmkväll!


Cork!

All right, nu har jag mera tid och inspiration att berätta om helgen.

På fredagen var det alltså party hos Basile, och som vanligt var det jäkligt roligt, men vi var tvugna att gå runt midnatt eftersom väckarklockan ringde för tidigt följande morgon.

Jag hade fått i uppdrag att boka bussbiljetter så att vi helt säkert skulle få en plats på bussen, men när jag på morgonen tittar på dem inser jag med panik att dagens datum inte alls var 30/1 som det står på biljetten.. Jag min nöt hade bokat biljetter för nästa vecka, smidigt. Jag kände mej som en mindre intelligent människa. Vi chansade på att busschauffören skulle vara schysst och låta oss åka med ändå, och det var sist och slutligen inga problem alls, Irländare i allmänhet är hemskt medgörliga :)

Efter 3 timmar i buss var vi framme i ett ruggigt och kallt Cork (mycket kallare än Galway) och traskade iväg för att leta upp vandrarhemmet som var sådär, lite väl smutsigt.. Men det funkade för en natt iaf, och det var billigt. Lätt att hitta var det iaf eftersom infarten markerades med en enorm grafittimålning.





MariaStella, Julien och Simonetta i trappan till vandrarhemmet.

Vi turistade hela dagen, gick runt och kikade på stan och såg sevärdheterna som fanns i eller nära centrum. Cork är en väldigt vacker stad med smala gränder och små hus i olika fantasifulla färger vägg i vägg med varandra. Irländare gillar verkligen färgglada husfasader.








En sak märkte jag som skiljer sig rätt mycket från Galway. I Cork finns det ganska stort utbud på caféer! I Galway har vi bara pubar haha.





Cork är en bra shoppingstad också med många fler och mycket större affärer än i Galway, och jag köpte en skolklänning, en tröja och ett par ballerinaskor. Mitt mest akuta behov var ett par nya stövlar, och jag såg en massa skoaffärer under sightseeingen på lördagen, men eftersom vi skulle spara shoppingen till söndagen gick jag bara förbi och noterade att det fanns stort utbud och att det inte blir några problem. Och det är mycket möjligt att det hade gått så smidigt som jag tänkt mej, om affärerna bara varit öppna. Fail. Behöver jag säga att jag blev rätt bitter när jag insåg det?





Själva centrum ligger i en dal, med branta kullar både norr och söderut. Nära vandrarhemmet hade vi en "San Fransinco gata" som gick rätt upp til himlen ungefär. Provade inte att gå uppför den. Verkade jobbigt. Men bara man tagit sig upp på en av kullarna hade man hur fin utsikt över stan som helst!





Den här bilden tycker jag om, speciellt fågeln är jag nöjd över :)

På lördagkvällen var vi ut och äta middag på en restaurang och provade en lokal ölsort som är speciell för södra Irland - Murphy's. Gött, men Guinness är godare. Aniko var också i Cork samma helg med ett gäng tyskar och några andra, och efter middagen träffade vi dem på en pub och drack en öl till innan det var dags att gå hem och sova.

På söndagen turistade vi lite till, men största delen av dagen gick åt till shopping. Bussen gick tillbaka till Galway klockan sex, och efter efn väldigt lyckad helg var vi alla nöjda att fara hem igen.




Cork ligger beläget mellan två floder, eller möjligtvis grenar av samma flod, och här är vi hela gänget samlat vid en av dem! :)

Nu ska jag städa, vi hörs.
Puss

Happy Australia Day!

Helgen i Cork var helt underbar och jag lovar att skriva om den och lägga upp lite bilder, men nu hinner jag inte. Ska snart tillbaka till skolan för dagens sista lektion (mellan 5 och 6, INTE ok). Efter det blir det middag, snabbfixning och sen ner på stan och fira Australia Day på en av Galways många pubar! :)

Vi hade våran första 52-158 middag här igår! Temat var för första gången Frankrike. Fabien har nämligen besök av sin pojkvän Yohan som han träffade när han var hem under julen, och han tyckte att han skulle laga mat åt oss eftersom han bor här några dagar, och det tyckte vi andra lät mycket bra :) Han lagade olika varianter av fransk matpaj - quiche heter det på franska, men jag har ingen aning om hur det stavas, oh well, gott var det iaf och middagen var hemskt mysig som vanligt!

Hahaha! Jag har fått mitt första äktenskapserbjudande! :P Min kompis Julien sa att om han någonsin blir bisexuell (han är bög) vill han gifta sej och skaffa barn med mej och låta dom gå i skola på Brändö eftersom han tycker det låter så idylliskt att man bara har typ 4-5 klasskompisar totalt hahahahaha!

Nästa resa är redan bokad och i planeringsstadiet! 10-14/2 far jag, Julien, Fabien, Aniko och hennes pojkvän Stephen till Skottland! :) Planen är att vara både i Edinburgh och i the highlands och en sväng till Glasgow om vi hinner. Jag har en gammal klasskompis från när jag pluggade engelska där, skulle vara roligt att träffa henne igen :)

Nu måste jag tillbaka till skolan, byebye!

Hot 'n 'Cold

En sak förstår inte jag. Varför har man varmt och kallt vatten i separata kranar? Så dumt. Speciellt nu på vintern är det knepigt eftersom det är extremt stor skillnad på varmt och kallt. Så vi har vatten som nästan kokar och man jämt bränner sig på i den ena och vatten som är så iskallt att det skulle funka bra som isvatten i den andra. Jobbigt. Och hemskt drygt när man ska typ tvätta ansiktet. Och det slösar fruktansvärt mycket vatten eftersom man måste ha båda kranar på samtidigt.

Det är lite samma sak med batterierna (element på svensk-svenska. På Åland sitter batterierna (batterina?) på väggen och värmer upp husen, japp). Det finns ingen inställning som gör att man kan ha värmen på lite lagom typ dygnet runt utan man kan bara välja mellan iskallt eller full värme. Doh.

Jag konstaterar igen att den här terminen kommer att gå fasligt fort, har redan varit här i två veckor..
Första veckan var lång. Det tog några dagar att bo in sej och vänja sig vid förändringarna och komma in i vardagsrutinen. Den här andra veckan har jag knappt hunnit märka alls, den har bara försvunnit, och jag har en känsla av att många av de andra kommer att fortsätta göra det eftersom vi redan har så mycket inplanerat med besök, resor och party..! :)

Första inplanerade festen är redan imorron! Då blir det inflyttningsfest hos Basile (Frankrike) som har försått att det är i Gleann Dara man ska bo om man är Erasmusstudent.



Där är han :) Tillsammans med två hemskt söta italienskor från förra terminen, Stefania och Elisa. Men imorron blir det bara lite party för oss eftersom vi ska upp tidigt på lördag morgon och fara till Cork!



Enligt google-pictures ser det ut så här :)

Ledig!

Idag är jag lite oplanerat ledig hela dagen, sweet!
Skulle ha haft föreläsning kl 9 i morse, men av oförklarad anledning blev båda lektionerna i den här kursen inställda den här veckan, yey!

Så idag blir det chill hela dagen och en hel del plugg också, och ikväll ordnas det en välkomstträff för alla nya Erasmusstudenter på en pub downtown och vi ska dit och träffa lite nytt folk! :)

Ha en bra dag!

19.1.2010

Jag provade att klättra på klättervägg idag! Jag och Aniko hade fått i huvet att vi skulle prova nån ny sport, och vi bestämde oss för klättring. Hon var hur duktig som helst, jag hann nästan inte med med säkringssnöret så var hon redan uppe, även på en svårare vägg. Jag hade inte lika mycket talang tyvärr. Tog mig hela vägen upp på båda, men det kändes lite väl obehagligt tyckte jag. Att stå på en liten plupp 5 m upp i luften och sträcka sig längre än man egentligen kan till nästa lilla plupp och hålla fast i den så man inte ramlar. Hmm. Och så kommer mina armar antagligen att ramla av av träningsvärk imorron. Oh well! Jag har provat iaf :) Men jag ska nog hålla mej till att klättra i träd, det funkar bättre. Ska gå med i skolans dancing society istället, det känns mera som min grej :P

Btw.. Jag har ett par nya skor!
Ett par fina svarta högklackade med öppen tå, som man till och med kan gå med utan att det gör alltför ont!

Men grejen med dom är att jag blir lång (typ 185) och eftersom alla andra här är pyttemänniskor verkar jag sinnessjukt lång när jag har dem. Är redan en av de allra längsta tjejerna och är även längre än väldigt många av killarna (utan klackar). Det är tråkigt. Jag saknar långa människor. Det var helt underbart att vara hemma när folk faktiskt var långa! Och snygga haha. Både svenskar och ålänningar är väldigt snygga. Bara så ni vet, enjoy it :)



Jag har en plan...

Har konstaterat att den här terminen också kommer att gå sjukt fort, och vi har mycket vi vill göra, så det är lika bra att börja genast! Så därför drar åtm jag, Simonetta, Aniko, Julien och MariaStella till Cork på lördag morgon, stannar där en natt och kikar på hur det ser ut down south. Dessutom har jag hört att det är bra shopping där och jag behöver nya vårstövlar. Var ner på stan och leta idag, men det var totalt omöjligt att hitta något som ens var acceptabelt. Största problemet var storlekarna. Fanns mest i storlek 36 och 37 (Becka skulle iaf vara nöjd) och nån enstaka i stl 38. Jag hittade ett, ETT par i min storlek 39 av alla sjuttontusen jag tittade på. Och dessutom var dom flesta fula. Och så fanns det int så stort utbud, och de flesta som fanns var i nånslags mocka, och vem vill ha det på Irland när man aldrig nånsin kan lita på vädret?? Sjukt frustrerande.

Sorry. Jag kom av mej. Jag pratade egentligen om planer..
Helgen efter den här, alltså sista helgen i Januari kommer min American sister Carrie och hennes kompis (ingen aning om vem det är) hit och hälsar på!! Har inte träffat henne sen våren 2006, så det ska bli jäkligt roligt. Tror att jag ska ta med henne på en tur till Connemara om vädret tillåter.

Så här ser Carrie ut:




Helgen efter det fyller Fabien 23 och då blir det partyparty hemma hos oss, sen städa på lördagen och förhoppningsvis fara på en dagsutflykt till Limerick den söndagen. Yeees. Så ser mina planer ut än så länge :)
Och kvar på agendan är Skottland, Belfast och eventuellt Kilkenney och Kerry och ännu mera eventuellt London igen. Jag tror att London på våren är ännu mer fantastiskt än London på hösten.. :)

Crazy Irish people!

Idag, 17 januari var jag, Aniko och Simonetta på promenad ner till stranden. Det blåste ordentligt och var väldigt ruggigt. Och vad ser vi när vi kommer fram? Jo. En karl i simbyxor. På väg ner för stegen. Ner i vattnet. Han tvekar knappt, bara dyker i. Och inte bara doppar sej heller. Utan faktiskt simmar. Typ 40 m. Varför? Det är JANUARI! Pucko. Hah.



Här är våran strand, ebb och flod skillnaderna är stora här, så vid flod kommer vågorna en bit upp i trappan. Eftersom jag är lättimponerad tycker jag att det är tufft.

Irlands längsta strandpromenad finns längs den stranden, och i slutet på den finns en mur som man ska sparka på när man gått hela vägen. Det fick jag lära mej idag, och folk gör det faktiskt. Ser skitroligt ut när man väl börjat tänka på det! :P

Idag var jag med Aniko, Julien, Ewa, Simone och Simonetta till en nyöppnad asiatisk restaurang här i Gleann Dara som går under namnet King Ding Oriental Restaurant. Höll på att dö när jag såg namnet. Sjukt fult höhö. Men maten var god. Och stolarna mjuka. Även om dom också är ruggigt fula. Knallröda med stora tacky gula rosetter på ryggstödet. Men det är bara ca 200 m från vår dörr så det är helt klart värt ändå.

Jag känner mej lite sjuk i halsen igen. Dåligt. Men förhoppningsvis är det bara nåt snabbt övergående som inte börjar ordentligt alls. Har absolut inga planer på att faktiskt bli sjuk.


Tror inte att jag nånsin lagt upp nån bild på mitt rum här.. Så här får ni en :)





Mycket överskådligare bild än så här går inte att få eftersom rummet är för litet för det.. Min golvyta är så stor att jag precis kan ligga på golvet tvärs över. Men det skulle inte funka för nån som är längre än mej. När dörren är öppen tar den upp nästan hela fria golvytan. Bordet, nattduksbordet och fönsterbrädan som syns på bilden är enda förvaringsplatserna jag har. Så det är väldigt sällan mitt rum är så där redigt. Inte nu t.ex. Men det är ett rätt trevligt rum ändå. Varmt och gott för huvet som är precis brevid batteriet (Åländska för element). Men sängen är lite skum. Hemskt bekväm iofs, men kort. Jag är inte så särskilt lång (175 cm), men ändå, när jag ligger på mage dinglar fötterna utanför litegrann. Fast jag har en massa grejer vid fotändan som funkar bra att ha fötterna på. Eller så får man ligga lite på tvären haha!

Nu ska börja första delen i min vägra-vara-sjuk-kampanj och gå och sova.
Nattipuss!

Bara för att..

Inte för att jag vill vara dryg eller så..

Vill bara berätta att jag ställt in vinterstövlarna i skåpet och tagit fram mina converse..!
I januari hahahaha! :P



PartyParty!

Ikväll är det dags för årets första Erasmusparty!!
Den här gången har vi massor att fira:

- 4 födelsedagar (Sorhaya, Clément, João och Charly)



Clément & Sorhaya




Charly (med solglasögon) & João (med rutig skjorta)

Annat vi har att fira är:
- Att gamlingarna är tillbaka och återförenade



Men tyvärr inte Sini...



Och tyvärr inte Emil...

Och sista anledningen är...
- Välkomna våra nya!!

Har tyvärr ingen bild på någon ny ännu så ni får nöja er med en bild från när vi var nya i höstas.. :)



Minns inte om jag lagt upp den här tidigare, men har jag glömt det så har säkert ni det också haha!

Så ja, vi har mycket att fira ikväll, looovely! :)
Och imorron ska vi se på Disneyfilmer hela dagen haha!

Ha en bra helg!
Puss





Skola. Hurra!

Nu är min första skolvecka över, min helg börjar på torsdagar kl 4. Sweet!
Har gått på massa föreläsningar den här veckan för att bestämma vilka kurser jag vill läsa.

Jag hade mycket hårda urvalskriterier:
- Ämnet någorlunda intressant
- Läraren förståelig
- Inga fredagsföreläsningar
- Inte för mycket plugg
- Inte för kallt i föreläsningssalarna

De ämnena jag registrerar mej till på måndag är...

- Approaches to women's history - tyvärr rätt mycket jobb och läsa artiklar jag bara fattar vartannat ord av eftersom författaren gett sig fan på att impa på folk med att kunna många flashiga ord - men kursen verkar jätteintressant och läraren bra. Hon kan redan mitt namn efter en föreläsning.

- The Northern Ireland Problem - är man på Irland kan man väl försöka lära sig så mycket som möjligt om landet. Dessutom pratar läraren långsamt.

- 20th century literature - Litteraturkurser är softa, man läser lite romaner och det enda man måste producera aktivt är slutuppsatsen i slutet av terminen.

- American & British Literature - Jag gillar att läsa.

Blir nog bra det där. OCh en sak som är tokbra är att båda engelsa final essays av nån anledning ska lämnas in så tidigt som 8 april. Det betyder att det enda jag behöver göra i resten av april och maj är två uppsatser. Sweeeet! Besök välkomnas varmt :P

Lokalkändis

Jag var förstasidesnyheter i Ålandstidningens lördagsbilaga i lördags haha! Beckasyster brukar frilansa lite för dem ibland och fick i uppdrag att skriva en artikel om mej och mitt utbytesår (de brukar ibland skriva om ålänningar som gjort nåt lite häftigare), här är resultatet!





Bilden är från vår resa till Donegal county i höstas. Ser ni hur fint de stavat mitt namn? Hur svårt/ovanligt är namnet SofiA? Faktiskt väldigt sällan folk får det rätt när det ska i tryck.. Oh well, det står rätt i artikeln iaf!





Har lärt mej ett trick som ni säkert kan allihopa redan, men iaf.. För att få det större, tryck ctrl +, och sen för att förminska igen ctrl - haha!


Är inte helt säker på att det här funkar, men själva texten borde komma upp om man trycker på den här länken.. :)


https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1268576/images/2010/artikel-text_69007545.jpg


Eller ok.. Det funkar visst inte att trycka på den och jag vet inte hur man fixar det, men det borde funka om man kopierar och klistrar in i ett nytt fönster!



Back to life

Nu har jag hunnit landa här och känna att det känns hur normalt som helst att vara här igen :)

Sista tiden hemma var härlig, jag gjorde likadant som förra gången och for relativt tidigt från Brändö och stannade både i Mariehman och i Uppsala för att träffa folk och säga hejdå, roligt att se alla igen! Det här jullovet har varit helt fantastiskt på så många olika sätt.. :) Var lite rädd att det skulle vara farligt för mej att fara hem mellan terminerna, att jag skulle tycka så mycket om att vara hemma att jag inte skulle vilja fara tillbaka, men eftersom lovet var långt, jag fick träffa (nästan) alla jag ville träffa och att jag varit inställd på att vara ett helt år, så kändes det riktigt bra att åka tillbaka! Och nu när jag är här känns det väldigt normalt, så jag är sjukt pepp inför den här terminen nu!! :)

Skolan började idag, och jag håller på och försöker fundera ut mitt schema, och det går helt ok faktiskt! Min tanke är att ta kurser som inte har fredagsföreläsningar eftersom tredagars helger varje vecka skulle vara helt underbart! :) Och det borde till och med funka..! Nu preliminärt är fredagarna lediga och bara en föreläsning på måndagar :P

Vi har två nya house mates nu, Sharon och Tiina! Båda verkar jättegulliga så det blir nog helt sinnessukt bra. De flesta av mina kompisar från förra terminen är tillbaka och det är jätteroligt att träffa alla igen. Men.. Emil och Sini kommer inte vara här den här terminen.. Saknar dem..

I'm a Galway girl again!

Nu är jag tillbaka på Irland i Galway igen!
Resan tog mycket längre tid än planerat.. Flyget blev 2-3 timmar försenat pga dåligt väder i Dublin.. Dåligt.. Så nu är jag  t r ö t t  och ska sova asap. Tänkte bara skriva att jag är tillbaka och att resan gick bra bara vi kom iväg.. :)

Lika normalt som det kändes att komma hem på jullov, precis lika normalt känns det att vara tillbaka igen. Det som kändes lite ovant dock var att mitt rum var så rent och städat haha! (Det är nämligen så litet och har noll förvaringsmöjligheter så det är totalt omöjligt att hålla fint..) Och så har jag numera en skylt ovanför ena sidan av sängen där det står "Sini the mighty snorer owns this side of Sofias bed" hahahaha! Kommer att sakna henne...

På väg till Uptown!

Första delen av resan mot Irland är avklarad. Sade hejdå åt Sebbe, Becka och Julia igår och sitter nu på Eckerö Linjen på väg till Uppsala. Det är inte så farligt att säga hejdå till Brändö och Åland eftersom jag ändå inte är hemma mycket mera än jag är nu det här året, är bara längre bort.. Men jag har en känsla av att jag kommer att drabbas av akut separationsångest under Uppsaladagarna. Det är ju där jag faktiskt bott under tre hela år och kände iaf när jag var där innan jul att det är Uppsala som är min stad. I love it.


Men den ångesten har inte kommit ännu, onödigt att oroa sig i förväg. Just nu känns det bara otroligt roligt att återvända till Galway, har fortfarande så mycket där jag vill göra och se innan jag är färdig med den delen av världen! Mysmiddagar i vårt hus och i 158an, Erasmusfester i Gleann Dara, resor över hela landet, besök... Har en känsla av att den här terminen kommer att gå otroligt fort..!


Måste börja fundera på livet efter Erasmus också. Har sökt sommarjobb, på samma ställe som förra året (minns inteom jag redan skrivit det) och jag hoppashoppas att jag får det! Får besked i februari.. Och nu i Uppsala ska jag till Norrlandsgårdarna och höra lite om rumsansökningar. Hade fina planer på att skaffa en egen lägenhet till nästa år.. Men.. Efter det här året kommer min ekonomi att rösta på ett korridorsrum, så jag kommer högst antroligen tillbaka till Studentvägen!





De här tjejerna vill/ska jag träffa i Uppsala!
Bild från min första yra, Julyran 2006 när vi alla var unga och oförsörda och nya i stan.. :)

Pusspuss!

Nöjd

Nu sitter jag på Alfågeln på väg tillbaka in till Mariehamn igen.
Ska träffa Julia ikväll och sen hänga lite med Sebbe.
Imorron bär det av mot Uppsala, stannar där i två dagar.
Och sen.. Galway igen!

Har konstaterat att jag är rätt nöjd i allmänhet just nu.
Trivdes väldigt bra på Irland hela förra terminen.
Jäkligt skönt att vara hemma på jullov.
Men nu känns det bra att fara tillbaka till Galway igen.
Tillbaka till vardagsliv och Irlandsäventyr.. :)
Men sen.. I maj.. Kommer jag helt säkert att vara hemskt nöjd med att komma tillbaka hem.
Hem till riktiga livet - Erasmuslivet är väldigt roligt, men helt klart en paus från verkligheten.




Bild från Brändö från min fasters sommarstuga.

Jävvla oflyt!

Nyårshelgens äventyr hände igår på eftermiddagen när jag och Becka skulle fara hem till Brändö igen.
Jag skulle köra mammas gamla bil, och det var kallt, riktigt kallt ute. Vi startade så att vi skulle ha gott om tid på oss ifall det skulle ha vart halt på vägarna, men när vi pricis kommit ut från Mariehamn märker vi att det är något knas med kylsystemet i bilen eftersom motorn går alldeles på tok för varm. Dåligt. Vi stannar bilen och ringer pappa som säger att vi ska vända om och fara tillbaka till nån bensinmack och köpa kylarvätska. Sagt och gjort, det gör vi, men bakom disken står en ensam liten tjej som inte kunde nåt om kylaggregat, damnit.

Men sen hade vi lite tur iaf eftersom vi hittade tre Brändökillar precis där på macken som efter lite fipplande och kylvätskesmakning konstaterade att där inte fanns mycket kylvätska alls och att hela systemet var fullt med is. Typiskt dåligt. Skulle ta ett tag att fixa och nu hade vi allihopa bråttom ner till färjan.. Gusten hade som tur var plats i sin bil, så vi parkerade vår bil, flyttade över alla saker till hans, körde iväg och hann nätt och jämt med färjan hem!

Om ni killar läser det här: Gusten, Petter, Dani - TACK för hjälpen!

Sen lyckades vi även få med oss nyckeln till vår bil istället för att lämna den åt Sebbe som kan fixa sånt där.. Om han inte skulle komma åt motorn inom en snar framtid skulle den visst bli totalförstörd.. Ääsch. Så. Vi dumpade nyckeln i en snödriva vid en busshållplats så att han skulle hitta den och sen kunna fixa bilen, vilket han också gjorde! Det är hemst praktiskt att ha en händig storebror :)

Gott Nytt År!!

Ännu ett årsskifte har kommit och gått med både roligheter, överraskningar och lite äventyr.

Själva nyårsafton var nästan perfekt skulle jag säga. Det blev re-union från början till slut. Middag hos Josse tillsammans med nästan alla mina Brändötjejer och Marias pojke Alexa :) På menyn stod först olika snittar, huvudrätten var oxfilé med potatisgratäng och rotsaker i ugn, gött! Och efterrätten var frukt med vitchokladtäcke som smälts i ugnen, nomnom..! Efter maten dök några av våra gamla högstadiepojkar upp också, så då var nästan hela Brändös högstadie 2001-2002, goddamnit vad gammal jag känner mej helt plötsligt..





Madde, Tessi, Ingrid och jag. Vi (enbart vi) gick i samma klass från ettan till nian och har nu i efterskott fått höra att vi varit den lättaste klassen att vara lärare åt i Brändö grundskolas historia, någonsin haha! Det hände lite nu och då att vår lärare lämnade oss ensamma under lektionen och gick och vikarierade för nån annan klass eftersom vi var såna snälla och duktiga flickkor som skötte oss själva, höhö :P





Schnyggingar: Maria, Anna-Maria, Madde, Josse och Linnea





Fin-kusin Maria




I love it!
Jag har aldrig träffat nån med så gröna ögon som Josse, Tessi vilar på maten och Madde är glad! :)


Festen fortsatte på Arken där jag träffade ännu flera people from the past, jätteroligt att ses! Och kvällens stora överraskning var... Sebbe kan dansa styrdans!! :D Dansade flela danser med han och det gick hur bra som helst.

Typ kvart över tre gav jag upp och traskade hem och sov.
Hoppas ni alla också hade ett bra nyår!

RSS 2.0