Jävvla oflyt!

Nyårshelgens äventyr hände igår på eftermiddagen när jag och Becka skulle fara hem till Brändö igen.
Jag skulle köra mammas gamla bil, och det var kallt, riktigt kallt ute. Vi startade så att vi skulle ha gott om tid på oss ifall det skulle ha vart halt på vägarna, men när vi pricis kommit ut från Mariehamn märker vi att det är något knas med kylsystemet i bilen eftersom motorn går alldeles på tok för varm. Dåligt. Vi stannar bilen och ringer pappa som säger att vi ska vända om och fara tillbaka till nån bensinmack och köpa kylarvätska. Sagt och gjort, det gör vi, men bakom disken står en ensam liten tjej som inte kunde nåt om kylaggregat, damnit.

Men sen hade vi lite tur iaf eftersom vi hittade tre Brändökillar precis där på macken som efter lite fipplande och kylvätskesmakning konstaterade att där inte fanns mycket kylvätska alls och att hela systemet var fullt med is. Typiskt dåligt. Skulle ta ett tag att fixa och nu hade vi allihopa bråttom ner till färjan.. Gusten hade som tur var plats i sin bil, så vi parkerade vår bil, flyttade över alla saker till hans, körde iväg och hann nätt och jämt med färjan hem!

Om ni killar läser det här: Gusten, Petter, Dani - TACK för hjälpen!

Sen lyckades vi även få med oss nyckeln till vår bil istället för att lämna den åt Sebbe som kan fixa sånt där.. Om han inte skulle komma åt motorn inom en snar framtid skulle den visst bli totalförstörd.. Ääsch. Så. Vi dumpade nyckeln i en snödriva vid en busshållplats så att han skulle hitta den och sen kunna fixa bilen, vilket han också gjorde! Det är hemst praktiskt att ha en händig storebror :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0