Valborg!

Idag är det Valborg..
Det finns bara ett ställe man borde vara på då...

...Uppsala..

Där det ser ut ungefär så här just nu:



Och så här:



Jag är inte där. Jag sitter i biblioteket på NUIG och skriver uppsats. Inte helt nöjd. Vill dricka mjöd och gå på picknick i Ekonomikumparken, spruta champagne på folk på champagnegalopp och sen grilla på valfri gräsmatta. Men det gör jag alltså inte.

Ska försöka ta valborgstraditionen till Galway i morron, eftersom det passar bättre då och vi är så få som firar att vi kan välja haha. Planen är grillning hos Ewa och MariaStella om vädret tillåter och sen PARTY på kvällen. Blir nog helt fantastiskt tror jag!

Ni som får fira Uppsalavalborg i år - hoppas ni har en helt underbart fantastisk dag, och snälla.. Drick lite bubbel för mej med! :)

Ses om 13 dagar!


Simonetta!

Hittade nyss en söt bild på mej och Simo!



Simonetta - my lovely housemate.
Hon är en 20-årig Italienska som blivit min lifecoach och mentor här på här på Irland.
När jag får nån dum idé i huvet frågar jag alltid henne om det är ok att göra så. Om hon säger nej låter jag bli. Alla gånger. Känner inte många som är så vettiga och socialt anpassningsbara som hon. Och så är hon gullig och rar och söt också. Hon är helt faboulus. Fast när hon är bakfull dricker hon vatten med socker i, då brukar jag skratta lite, fast snällt :)

Epic fail.

Ikväll skulle jag, Simonetta och Tiina gå till The Kings Head och ta en öl. Vi var alla pepp när vi bestämde det och Tiina till och med fixade sminkningen i god tid. Men sen började vädret bli ruggigare, och först blev Simo opepp, och sen jag, fast då hade hon piggnat i igen. Tiina var pepp hela tiden, hon var ju fixad och klar liksom. Sen besämde vi att vi skulle singla slant om saken, och det avgjordes så att vi skulle gå ut. Men. Precis när jag vi äntligen bestämt oss... Började det regna. Stupid Irish weather. Och man går helt enkelt inte en halv timme ner till stan i regn, speciellt inte när man inte har paraply, ugh. Epic fail.

Förutom det har jag faktiskt varit rätt effektiv idag. Har blivit så sjukt mycket snabbare på att skriva uppsatser nu än jag var förut, så jag tror att min typ 15 sidors uppsats som är det sista jag gör faktiskt inte kommer att bli så farligt.

I'm bringing Valborg to Galway och vi ska fira Uppsala-style en dag försent, så på lördag blir det party hela dagen! :)



Så här härligt var det på Valborg förra året, hoppas ni får lika varmt och fint väder i år också! :)

Emil ska fara till Antarktis i vinter och hjälpa till med nåt forskningsprojekt där! Han blir där i tre månader och ska borra i isen, typ.. Minns inte riktigt, men det är hur coolt som helst tycker jag! :)

----

Där blev jag avbruten av Aniko som kom hit för att berätta om ett biobesök som hon trodde var en film med en kompis, han trodde det var en dejt, oops.. Anyway, det var hur mysigt som helst med spontanbesök, har alltid tyckt om såna, så kvällen blev riktigt lyckad iaf! :)



Jag och Anikole :)

Myskväll!

Åh vad mysigt vi haft det ikväll! :)
Ewa, MariaStella och Aniko kom över på middag och det var bara helt underbart. Lasagnen blev god, en av de bättre vi lagat tror jag, och Aniko hade med sig hembakt efterrätt, nomnomnom! Vi bara satt och pratade strunt hela kvällen och hade det allmänt gött. Och sen spådde jag nästan alla i deras handflator. Jag har lite såna skills nästan helt på riktigt. Lärde mig ur en Frida tidning när jag gick i högstadiet, jajjemän! Brukar göra det lite nu och då och det spårar bara ibland haha!

Nu måste jag sova. Ska upp tidigt i morron bitti och plugga inför min uppsats. Filantropi i Europa under senare halvan av 1850-talet, hurra!

Notte notte

Ewa is back!!



Bästa Ewa är äntligen tillbaka i Galway efter en månad och en dag hemma o Polen. Hennes planer gick upp i rök som så många andras när vulkanen började bråka.. Men nu är hon här och ikväll blir det traditionell lasagnemiggad hos oss!

Min nedräkning har börjat på riktigt nu.
1 uppsats kvar innan jag har sommarlov.
17 dagar kvar tills jag kommer till Uppsala.
Typ 25 dagar tills jag är på Åland.
Nu känns det riktigt bra måste jag säga.

Ska bara njuta av de sista dagarna här så är jag helt redo att komma hem sen..!

Nu ska jag gå och hjälpa Simonetta att laga mat, lasagne har blivit våran specialitet :) Om man blandar i lite skinka med köttfärsen blir det ännu godare än vad lasagne är i vanliga fall, tycker vi iaf!

Ha det gött my darlings.
Ses snart!
Pusspuss

Having fun

De här senaste dagarna har varit hemsk lugna och sköna och bra. Och lata. Har gjort (nästan - bara fotnötterna kvar) flar en uppsats och har bara en kvar sen, och sen är det sommarlov, sweet!

Ikväll kommer MariaStella, Aniko, Sabrina, Miriam (båda från Tyskland) och Anastasia (från Ryssland och jag vill alltid kalla henne Natasha) hit på myskväll med vin och kakor :)

Idag har jag gjort nåt som faktiskt var sinnessjukt roligt. Har gått igenom mina båda hotmailkonton och rensade lite. Det var rätt behövligt eftersom jag skaffade ena 2004 och andra 2005 och har inte rensat typ en enda gång, så allt fanns där... Allt från 16-åringars kärleksbekymmer till jobbansökningar och studieresultat, sjukt kul!


Connemara

Sista degen de var här var vi på en dagsutflykt till Connemara som var otroligt vackert som alltid! Det hände en lite rolig sak på busstationen när vi köpte biljetter... Jag gick och pratade med karln som sålde biljetter och frågade om vi kunde få någon slags familjerabatt. Först sa han int så mycket om det utan undrade bara hur många studerande och hur många vuxna vi var. Jag sa att jag pluggar och att Becka också gör det men inte har ett officiellt studiekort (de brukar nämligen vara jättenoga med det), han sa att han frågade inte vem som har kort, utan vem som studerar, så Becka fick också studentrabatt, najs. Sen funderade han lite till och sa att hela familjen kunde få åka för studentpris, great success! Och sen kom han lite senare och frågade om jag åkt med dom förut, och när jag sa att jag hade gjort det sa han "då behöver du int ebetala nu", så han gav tillbaka pengarna för mej och gav mej ett medlemskort så jag får åka gratis på dagsutflykter med det bolaget resten av terminen, weii! :)

Anyhow, vi var inte många i bussen och vår busschaufför/guide var otroligt pratsam och pratade och skrattade och brydde sig inte jättemycket om vem som förstod vad han sa eller inte, han hade lika kul för det haha!

Första stoppet var vid ett gammalt klosterdär det bodde en massa munkar för många år sen, och sen for vi vidare mot en liten by som heter Cong, kort stopp bara för att sträcka lite på benen innan vi kom in i själva Connemara området.



Klostrer som jag för tillfället glömt vad heter, nånting med Friary tror jag.

Själva huvudstoppet på resan är ett slott som heter Kylemore Abbey. En rik man byggde det åt sin hustru i bröllopspresent. De bodde där lyckliga i några år, sen dog hon tyvärr i någon febersjukdom i Egypten. Fram tills nu har Benediktinernunnor bott där och drivit en internatskola för flickor. Det här året är sista skolåret där, de stänger för sommaren, vet inte vad som kommer att hända med det nu.



Kylemore Abbey.

De hade hungriga åsnor där också. Vi tänkte klappa dem men kom lite för nära, och en försökte äta upp Beckas linne som var blommit och säkert såg gott ut, och sen bet samma åsna mej i benet... Fail, epic fail.

Under turen genom själva Connemara stannade vi på flera ställen för att ta foton och titta på utsikten, och så här ser det ut där just nu:







Såna där gula buskar finns precis överallt i hela Irland just nu!



Fint!
Det var också en jättebra dag som avslutades på puben The Daíl Bar. Sen var det bara att fara hem och packa, och sen nästa morgon for de mot Dublin.. Där de som sagt fick en veckas ofrivillig semester...

Japp. Det var vår familje re-union på Irland, det var hur underbart som helst att ha dem här, och så här glada blev vi av det!! :)




Grattis mamma!

Min mamma fyller år idag!
I födelsedagspresent blev det en hemresa :)

Idag lyckades de äntligen ta sig från Dublin, efter en hel vecka...
Men nu är de i Sverige och imorron hemma på Åland, great success!



Födelsedagsblommor åt mamma, hoppas du haft en bra dag!

Galway sightseeing och pubkväll

Följande dag tog vi lite sovmorgon. På schemat stod Galwaysightseeing och lite shopping. Vi gick en sväng vi skolan innan vi kom ner på stan bara för att se mera, vi traskade lite längs gågatan som är hemskt fin och mysig och full med folk och gatumusikanter eller andra uppträdanden. Becka blev helt till sig när vi gick till affären Penney's och hon såg att det är möjligt att få ett par skor för 4 €, jeans för en 10a och t-shirts för en 5a. Inte fula grejer i konstig storlek på sista utförsäljningsrean, utan helt ok saker. Behöver jag säga att det är där jag handlat mest under mitt år här? Jag hittade en klänning som gör att jag ser ut som Ida i Emil i Lönneberga (den är fruktansvärt söt) och en t-shirt. Becka hittade studentklännig och två par skor. Kunde inte shoppa så mycket eftersom de skulle ta hem mycket av mina saker, och jag har så kort tid kvar att jag på riktigt snart måste börja tänka på packningen, 15 + 10 kg (handbagage) är inte jättemycket efter ett helt år...

När vi (läs Sebbe och pappa) hade lessnat på att shoppa gick vi och satte oss vid the Spanish Arch en stund och solade näsan lite. Gött.



Så här nöjd blir man om man får sitta i solen och äta karameller.

Vi gick hem och lagade middag, fixade oss i ordning och drog oss ner på stan till puben Taffees där de har live irländsk musik alla kvällar. Det var två karlar som spelade och sjöng och det var hur musigt som helst. Vi satt där och drack en öl, sjöng med i de låtar vi kunde, önskade några och hade det allmänt bra. en jättemysig kväll var det!



Irish people :)



Fin unge och fin mamma!



I taxin på väg downtown. Taxichauffören på väg hem var helskön, sjöng hela vägen haha!



Paps, Becka och jag på Taffees

Aran Islands

Det har varit så mycket på gång på sistone att ajg inte haft tid att berätta om dagarna när min familj var här i Galway och hälsade på mig. De var här i tre dagar och en kväll och det var alldeles alldeles underbart! De kom söndag kväll runt 8, och först for vi hem till mej där vi sov hela högen eftersom nästan alla mina house mates var borta största delen av tiden. Första kvällen var bara chill med paj och memma som jag hade beställt haha! Er (svenskar) som inte vet vad memma är - det är en finsk påskdessert som man äter med socker och mjölk och jag tycker smakar jättegott och många andra tycker det smakar apa.



Här är min familj: Sebbe (nästan 25), Becka (snart 19), mamma Monica och pappa Klas-Göran.

Vi steg upp tidigt på morgonen följande dag till strålande solsken och for iväg på en dagsutflykt till Aran Islands. Vi hyrde cyklar och for iväg tvärs över ön och såg stengärsgårdar, kossor, klippor, Atlantvågor, åsnor och int ett endaste träd. Jag skojar inte, det finns inte ett enda riktigt träd. Bara buskar. Men gärsgårdar finns där, hur många som helst.. Men nåt ska man väl göra av den sten dom har där, hade de slängt den i sjön istället hade de nog haft landväg till fasta Irland tror jag.



Stengärsgårdar - check!

Vi cyklade vidare mot branta klippor som man inte vill ramla ner för, mamma blev lite höjdrädd för det finns inga räcken eller säkerhetsavstånd, utan allt är helt naturligt och man får helt enkelt se till själv så man inte tövlar sig omkull. Jag tycker iaf att klipporna är hur häftiga som helst!





Klippor - check!

De har en trevlig sandstrand rätt nära klipporna också, och jag badade fötterna i Atlanten, det var kallt. Sen senare såg vi några dårar som simmade. Crazy people.



Familj vid Atlanten - check!

Som sagt cyklade vi hela dagen, och efter ett tag började det kännas.. Märktes att jag inte cyklat på ett tag. Jag saknar min cykel. Min fina cykel som många skrattar åt. Citat om min cykel: "Den där har du ju bara för att ingen ska vilja sno den" eller "har du fiskat upp den där ur Fyrisån?" Hmpf.. Min finaste bästa cykel... :)



Sebbe på cykeln



Becka in action. Hon är en sån där om har talang och är jätteduktig på att fota.

När vi kom tillbaka till Galway åt vi middag på puben The Front Door och jag hade de andra att smaka på både Guinness och min favoritöl Smithwicks, det blev populärt.

Sen när vi kom hem var vi trötta och typ stupade i säng för att orka med följande dag också!


20.4.2010

Familjen är fortfarane fast i Dublin och kommer högst antoligen att vara det åtminstone till på fredag när tanken är att de ska flyga till Oslo, och sen därifrån ta sig vidare till Sverige och sen hem. Deras resa blev liiteh längre än de planerat.. Jag var till Dublin och hälsade på dem söndag-måndag, och de har det bra, men börjar bli duktigt less och vill mest bara hem nu. Kommentarer jag hört är bl.a: "Jag ska aldrig mera resa", "Vi kommer iaf inte och hälsar på dej igen så det är bäst du bygger hus på Bengts teg" (=min farbrors åker som är mellan våra hus), "vi får nog ringa Bengt så han sätter upp en "till salu" skylt vid vårt hus för det är ju tydligt att vi inte kommer hem igen" Osv... Less? Javisst! Förståeligt? Jajjemän!

Men förhoppningsvis kommer de hem i helgen iaf.
Jag har varit i skolan typ hela dagen och faktiskt för en gångs skull varit rätt produktiv och har ca 2/3 av min slutuppsats i Nordirlands historia klar, great success!

Och så har jag skickat in jordens råddigaste bostadsansökan till Norrlandsgårdarna. Jag och Ellie söker lägenhet ihop, och det är mitt förstahandsval, ansökt av Ellie, faxat från Vietnam. De vill se studieresultat från oss båda, så det plus mitt andrahandsval (korridorsrum) faxade jag idag från Irland. Ellie skickade tredjehandsvalet (gemensam dublett) från Vietnam och Richard (1Q på Norrlands) har skickat in ett intyg på nationsengagemang åt mig. Förvirrande? Bara lite.. Jag kände mig tvungen att skicka med en lapp med förklaring på hur allt hänger ihop, heh.

Sen trodde jag väl inte heller att man skulle kunna ha svårigheter med att fylla i adress och telefonnummer... Det slutade med att jag skrev dit alla mina tre telefonnummer (finskt, svenskt, irländskt) med instruktioner om när jag kan nås på vilket och sa sen att jag säkrast nås via e-mail haha.

Men allt är klart och inskickat, så förhoppningsvis ska jag väl ha någon form av tak över huvet i höst också :)

Btw.. Om drygt tre veckor är jag hemma igen..! Känns både tråkigt och underbart på samma gång. Kommer antagligen att vara ett känslomässigt kaos när jag kommer hem.. Oh well. Nu ska jag plugga lite mera, eventuellt resa till Belfast och i allmänhet bara njuta av tiden som är kvar!

Puss!

Kaos.

Hela min familj är fortfarande fast i Dublin och kommer inte därifrån förrän tidigast tisdag morron, så imorron bitti far jag dit och hälsar på i två dagar! Ingrid och Josse skulle ha kommit inatt, men deras flyg är också inställt så det blev inget.. Nu ska jag till skolan och printa ut bussbiljett till Dublin för imorron.

Ha en bra kväll, puss!

Jag är inte kompis med Isländska vulkaner just nu...

- Hela min familj är fast i Dublin
- Min housemate Tiina är fast i London
- Fabien skulle ha farit till Athen i 10 dagar i morse, han är fast här i Galway och kommer förhoppningsvis iväg på måndag.
- Ingrid och Josse kommer hit i morron natt och jag hoppas verkligen att molnen blåst undan tills dess.

Aaaaah.


The Englunds in Galway

Har varit lite dålig på att uppdatera på sistone, men det är för att jag har fullt upp med att ha det bra :)
Hela min familj är här, mamma, pappa, syster Becka och bror Sebbe.
Sjukt nice!

De kom i söndags kväll, och igår var vi på utflykt till Aran Islands och cyklade och tittade på kossor, och sen åt vi middag på puben The Front Door när vi var tillbaka i Galway. Idag har vi gjort Galway, shoppat lite och varit till puben Taffees och lyssnat på irländsk musik, mys! Och imorron blir det utflykt till Connemara och antagligen pubmiddag och kanske Taffees igen, life is good right now! :)


Roadtrip!

I tisdags och onsdags for jag, Emil, Tiina och en tyska som heter Stephanie på roadtrip till Kilkenny och Wicklow i (syd)västra Irland. Tanken var att vi skulle vara borta tre dagar, men efter lite strulblev det bara två, men det var riktigt bra ändå :) Vi startade tidigt på tisdag morgonen, Emil körde och Tiina läste karta. Gick hur bra som helst och vi körde inte ens vilse, great success!

Vi började resan med att fara till ett gammalt slott i en liten stad som heter Cashel.



Efter det for vi vidare till Kilkenny som är en väldigt gammal stad, hemskt fin och mysig. Och där hade de också ett slott, men det var i bruksskick eftersom folk hade faktiskt bott där till 1930-talet och sen på 1960-talet ledsnade ägarna på att ta hand om det så de sålde det till Irländska staten för en 50-lapp haha!



Kilkenny Castle



Kilkenny

Efter det for vi vidare mot Glendalough i Co. Wicklow där vi hittade ett riktigt bra vandrarhem. Vi gick och sova tidigt och sted upp tidigt och traskade iväg längs en vandringsled i bergen. Hur fint som helst! Hela rundan var 8 km, Becka - det är typ till Brändö simstranden hahaha! Vi kom rätt högt upp i bergen och hade jättefin utsikt över en dal och några sjöar.







Efter det var vi rätt trötta i benen och ganska nöjda med att sätta oss i bilen igen. Sen köde vi norrut mot ett ställe där det finns ett stort vattenfall (121 m), och det var jättefint, men hela området väldigt turistigt.



Det fanns en stor skylt där de förbjöd folk från att klättra i vattenfallet haha!

När vi lessnat på vattenfallet for vi ut till kusten och hängde vid stranden ett tag innan det var dags att fara hem igen.


Tiina, Emil och Steffi - glasspaus utanför Kilkenny Castle

Thanks guys for a lovely trip!

Looovely!

Var ut på långpromenad med Emil häromdagen till stranden och lyckades ta några fina bilder :)
Orkar inte skriva, så ni får bara bilderna.











På kvällen gick vi till puben/nattklubben (2 in 1 - helt fantatiskt) The Skeff's och hade en jäkligt rolig kväll! :)





Jag och mina favourite Italian girls: Simonetta och BellaStella

Vi har haft lite problem med vår roadtrip, men nu har vi bil och en plan. I morron bitti far vi och blir borta i två dagar! Vi har bränt varsin skiva med bulmusik och jag är sjukt pepp! :)

Buona Pasqua!

Åh vilken underbar dag jag har haft!
Vi har firat påsk och haft hemmamys, och det har varit en helt perfekt dag.

Dagen började med välbehövlig sovmorgon, och sen hälsade på Simonettas föräldrar som kom sent igår kväll och provade min italienska. Jag sade det jag kunde, förstod inte vad de svarade, men det var roligt ändå. De är hemskt trevliga. Sen gick jag, MariaStella, Emil och Tiina på Katolsk högmässa i Galways katedral, och det var riktigt stämningsfullt och jag är glad att vi gick dit.

På eftermiddagen delade vi med oss av Skandinaviska påsktraditioner och målade ägg. De blev fina och goda :)
Fast Simonetta blev upprörd när vi åt upp dom sen haha!



Våra påskägg :)

Vi funderade på om vi skulle gå ut till någon pub på kvällen, men bestämde oss för att stanna hemma och baka och mysa i stället, så jag, Simonetta och hennes mamma började baka chokladmuffins. Mest jag och mamman faktiskt och det gick riktigt bra att kommunicera med henne även om hon inte pratar engelska och min italienska kunde vara bättre heh :P Men idag har jag lärt mej lite flera fraser, och jag försöker lära mej så mycket jag kan. Funderar faktist på att läsa en kurs i nybörjaritalienska i höst bara på kul :)

Efter bakningen tittade vi allihopa på filmen Australia och hade hur mysigt som helst!



Glad Påsk!

Påsklov!

Life is good right now:
Jag har påsklov.
Hade min sista föreläsning här på Irland i tisdags.
Har skrivit 3,75 av 4 uppsatser.
Vi ska downtown till någon pub ikväll.
Jag har ett kinderägg i handväskan.
Vi har vårväder här riktigt på riktigt.
Jag har plockat tussilagos.
Och oidentifierad fin gul kvist som passar bra till påsken.
Jag, Emil, Tiina, Julien och antingen MariaStella eller en tyska som heter Stephanie ska på roadtrip till Wicklow och Kilkenny i sydöstra Irland antingen måndag-onsdag eller tisdag-onsdag.



Google-bild, har hört att området vi ska till är väldigt vackert och ser ut som man traditionellt föreställer sig Irland. Kommer att bli hur bra som helst :)

Ikväll kommer Simonettas föräldrar hit och då ska jag föröka prata min allra bästa Italienska.

Hittills kan jag (kreativ stavning):
Ciao, benvenuti (=välkomna), come stai? (hur mår du?), bene (=bra), mi ciamo Sofia (=jag heter Sofia), non parlo italiano (=jag pratar inte italienska) och...volio mangare patatine fritte (=jag vill ha pommes frites)!
Plus diverse uttryck som inte är så artiga att säga till någons föräldrar...

I morron ska jag följa med MariaStella på katolsk högmässa i vår katedral!
Hoppas ni har en mysig påskhelg!
Puss

Dagens i-landsproblem.

Jag blir ofta sjukt irriterad när jag är i mataffären.

1: Oftast mycket folk med stora vagnar i trånga gångar.
2: Även om jag bara behöver en enda sak och det bara är en enda människa till i samma gång så kan jag vara rätt säker på att den blockerar det enda stället i hela gången jag behöver komma åt. Händer nästan jämt.
3: Här är kassorna så förbannat spånat konstruerade att man kan bygga varuberg innan kassan, men sen finns det bara ett ca halv kvadratmeter stort utrymme efter kassan vilket leder till att både kassapersonalen och alla personer bakom i kön måste vänta. Och man blir jättestressad när man själv ska försöka slänga ner allt i kassen och man kan inte packa smart utan måste bara skynda sej.

Vi fick slut på oljan som värmer huset igår igen. Luft i rören så hela systemet låste sig, igen. Kallt i huset, igen. Hurra. 300 l på en månad och en vecka.. Men det är fixat nu, vi har 300 l till och det måste ju bara räcka resten av terminen.

Ääääh.. Nu känner jag att jag är lite väl negativ.
Bäst jag slutar skriva.
Nu ska jag skriva tråkig uppsats om tråkig bok.
Sen ska vi kanske ut och dansa :)

Ha en bra dag!
Pusspuss

RSS 2.0