Wiiuuu!

Idag blev jag klar med båda mina uppsatser som ska lämnas in på torsdag, great success!
Hemtenta på torsdag och sen en dryg vecka innan uppsats nr 3 ska lämnas in.
Sen en vecka ledigt, träffa folk, säga hejdå..
..Och sen.. Kommer jag hem!

Irland är lustigt ibland. Det mesta funkar oftast. Inte jämt, men största delen av tiden. Men. När det är något man verkligen behöver riktigt på riktigt. Då låser sig allt och lägger av. Typ trådlösa internet i skolans bibliotek mitt i tentaperioden när man vill läsa online artiklar som man bara har tillgång till på skolans nätverk. Goddamnit. Ska dit tidigttidigt i morron bitti och hoppas på att det intehunnit låsa sig då ännu och ladda hem dem till datorn, och sen får systemet låsa sig hur mycket det vill för min del. Hah.

Ikväll ska vi på middag till MariaStella och Ewa igen, najs! Ska dit när Simonetta slutar skolan vid 8, så det blir middag vid halv nie ungefär.. Vi går på ytterst märkliga tidsscheman här.. :P Vi har alla lite dåligt med kökssaker, så varje gång det är middag nånstans tar gästerna med sig några egna tallrikar eller bestick så det ska räcka åt alla haha!

Och förresten! Vi har ny dusch nu! Fick den i onsdags och den är underbar. Nästan iaf. Först när man sätter på den är det kokhett, sen blir det iskallt och sen blir det perfekt. Den är fortfarande elektrisk, men jag klagar inte.. :)


Welcome to my life

Har visst inte visat bilder på var jag bor ännu.. Börjar kanske bli dags nu :)



Här är mitt hus. Vi bor till vänster, Simone bor till höger.
Fönstret till vänster är Fabiens och Simonettas rum är till höger.
Vardagsrummet är längst ner. Vi har ett riktigt bra vardagsrum där vi brukar sitta tillsammans med varsin dator, mys :)



Här är våran gata. Vi bor på ett bra ställe i ett bra hus, vi hade tur :)



Här är min skola. Ingen jätteupphetsande byggnad, men den är ok. Byggnaden heter "The Concourse Building" och är full av föreläsningssalar av varierande kvalitet. Som ni ser finns det massa bänkar utanför vilket är perfekt för att äta medhavd lunch de dagar det är fint väder, och här träffar men nästan alltid på nån man känner. Den stora gula saken i mitten är det ingen som riktigt vet vad det är för nåt.. Men den går under namnet "The Yellow Thing" eller alternativt "The Big Yellow Thing". Hur som helst är det en bra mötesplats :)



Biblioteket. Där hänger jag om dagarna nu för tiden. Fast det är jag inte ensam om att göra, så vill man ha plats där måste man gå dit tidigt. Vilket påminner mej om att det börjar bli sent och jag måste upp tidigt, uff. Under den här uteplatsen finns en cafeteria som jag inte utnyttjar särskilt mycket alls eftersom de har mest snabbmat som jag inte är så imponerad av. Lagar smörgåsar till lunch istället. Finns inga micros här att värma lunchlådor i. Dåligt.



Till sist en bild på huvudbyggnaden. Den är fin, men jag har inga lektioner där alls.

Nu är det sleepy time för mej.
Puss och gonatt!

P.s. Jag köpte en adventskalender idag :)
Här på irland har de 25 luckor i stället för 24 hahaha!

Lilla Jul!

Glad lilla jul i efterskott!!

Jag har haft en till fantastisk helg i Galway..

I fredags skulle vi på fest till Simonettas klasskompis. Vi trodde att det man skulle vara utklädd så vi drog glatt på oss våra halloweenkläder och traskade dit.. Bara för att upptäcka att det var en maskerad där folk hade vanliga kläder och ansiktsmask. Great. Så vi kände oss bara aningens lite out of place.. Shajt. Simonetta och jag gick efter ca en timme och mötte upp Ewa, MariaStella och Simone och gick ner på stan i stället. I normala kläder haha! Vi hamnade på Cuba igen eftersom GPO (en annan nattklubb här) ville ha betalt.. Även om man hade inträdesstämpel. Wtf? Det är en av sakerna jag gillar med Galway - gratis inträde till nattklubbar! :)

Jag hade min bästa kväll hittills där! Det var så himla roligt, vi dansadedansadedansade ända tills de stängde och vi var helt slut! Ewa är superduktig på att dansa så det är sjukt kul att dansa med henne! :)

I lördagsmorse sov jag länge, det var behövligt efter några korta nätter med tidiga mornar, gick ner på stan med Emil, traskade runt på en marknad och blev lite lätt freaked out av ett gäng demonstranter som gjorde en grej av att det var "Köpa inget dagen" då. Sen var jag mycket oinspirerad till shopping så jag gick hem och började göra mej i ordning för kvällen istället.

Det var lilla jul fest hos Sini, och det var en av de allra bästa festerna hittills! Jag och Jenny for dit tidigare för att börja laga glögg och de andra kom senare när den var klar. Vi lyckades helt ok igen och alla berömde, tyckte det var gott och tog mera! Smakade inte exakt som det ska, men ganska nära och det var gott ändå! En kompis, Rory, sa att glögg smakar som jul luktar! Det tyckte jag var en rätt bra beskrivning :)



Glögg!



Julien, Sini och Jenny lagar glögg

Sini hade tre kompisar från Finland på besök som var supergulliga alla tre och vi från Finland var i majoritet under största delen av kvällen! Har aldrig hänt förut hahaha!



Suomalaiset tytöt :)
Jag, Sini, Jenny, Sari, Ilona och Essi.

Festen var inte lika stor som vissa av de andra har varit, men den var bra. Vi drack glögg, åt pepparkakor, lekte med tomteluvor, diskuterade special skills (jag är grymbra på att skriva spegelvänt och gå på händer under vatten haha!), sjöng, Kevin (Sinis pojkväns kompis) underhöll oss med Irländsk folkmusik, dansade lite, tossade oss lite mera och hade det allmänt bra! :)



I like these people.
Simonetta, Sini & pojkvän Michael
Julien, Emil, Aniko, Ewa & Daniel (Polen)

Jag var pigg och på gång hela kvällen ända tills ca halv tre, då vart jag tvärtrött ganska lagom tills taxin kom och hämtade oss och sen var det tack och hej och nattinatti och hem och sova länge!

Ni får två bilder till bara för att jag tycker om dem.. :)



Jag, Ewa och Emil myser :)



Hahaha I love it! :)

Fredag!

Förbannat skönt att det är fredag. Den här veckan har jag faktiskt pluggat och behöver inte panika längre, vilket är skönt. Men idag är jag anti-allt och det känns som min hjärna har tagit jullov.

Kvällens planer är lite oklara.. Just nu väntar jag på att Sini ska komma hit och sen ska vi ner på stan och ta en öl. Sen hem och äta middag, och sen eventuellt fest hon okänd italiensk flicka. Man ska vara utklädd, så isf kommer bi-kostymen från halloween fram igen :P






Imorron blir det iaf lillajulsfest! Vi ska laga glögg imorron, hoppas det blir lika gott (helst godare) än sist! Jag inhandlade en tomteluva här om dagen, så jag är väl förberedd. Har tyvärr inga röda kläder, men så fort jag sticker näsan utanför dörren när det är lite kyligt får jag lika röd näsa som Rudolf. Så det kanske räknas det med? :P

Igår kväll bakade jag joch Aniko världens godaste och chokladigaste kladdkaka med smält choklad i stället för kakao... Nomnomnom! Hade med mej sista biten till biblioteket som pluggsnacks haha! :P

Sjukt nöjd.

Idag har jag skrivit 1000 ord till på min uppsats! Bara ca 500 kvar nu, yey!
Ville bara säga det.
Haha.

Snart ger jag upp (egentligen har jag nog redan gjort det) och ska hem och laga nåt så passande till middag som kalkon. Vet inte exakt vad jag ska göra av det men det var billigt på extrapris.

Happy Thanksgiving to you all!

Pappas flicka.

Haha!
Sitter i skolans bibliotek nu och eftersom mitt datorbatteri räcker ca 30 min utan ström tog jag med skarvsladd till skolan för att garantera ett ledigt eluttag. Hur rutinerat är inte det på en skala? Helt klart pappas flicka hahaha! :)

Förresten så skulle jag faktiskt behöva min pappa här nu.. Hela vårt hus faller samman runt oss.. Det börjar bli pinsamt att berätta för hyresvärden om allt som går sönder och går fel..

- Dammsugare #1
- Dammsugare # 2
- Kranen i köket
- Micron
- Duschen

- Och nu senast är det nåt fel på diskhon, så vattnet rinner inte ner.. Vi har försökt lösa det på olika sätt, men det funkar bara tillfälligt.. Uff.

Btw. Vi har fått våran dusch nu!! Jag var så otroligt lycklig i morse när jag kunde kliva upp ur sängen och rätt in i duschen, yeyy!! :)

Och igår lagade vi glögg! Vi kokade upp svartvinbärssaft och kryddade med odefinierad mängd kanel, ingefära, nejlikor och apelsin. Blandat med lite rödvin smakade det typ glögg iaf, great success!! Till och med Fabien och italienarna gillade det! Ska försöka laga mera till helgen då vi ska fira lillajul, ska se om vi lyckas igen.. :P

NU ska jag plugga så sääätins!

Puss!

Jag vill duscha...!!

(Skrivet igår kväll, men kunde inte publiceras då pga tekniska fel..)


Det här håller på att bli hemskt frustrerande. Vi har fortfarande ingen dusch!! har varit utan i en vecka nu, och det börjar bli seriöst irriterande.

Vi pratade med vår hyresvärd för en vecka sen. Han pratade med karln som varit vår kontaktperson hela tiden som pratade med en elektiker som var hit i fredags kväll och konstaterade att den inte kan lagas utan att vi ska få en ny, troligtvis nästa dag eftersom vi redan varit utan så länge. Han skulle ta kontakt med en rörmåkare som skulle ringa mej när han hade passligt. Och. Lördagen kom och gick utan att vi hörde från honom. Söndag måndag försvann också utan ett ljud. I måndags eftermiddag ringde jag elektrikern som lovade att messa rörmåkarens telefonnummer åt mej. Det gjorde han inte. Idag kom vår kontaktperson hit med själva duschen som rörmåkaren skulle installera på eftermiddagen runt två. Jomenvisst. Duschfanskapet står ouppackad i en låda mitt i vardagsrummet och väntar. Inte ok. Varför måste de krångla till allt så??


Idag var jag, Aniko, Jenny och Sini och såg New Moon på bio... I like. A lot! Och jag kan inte bestämma om jag är mest kär i vampyren eller varulven. Tough choice :)

Imorron ska vi prova laga egen glögg haha! Ska bli intressant att se hur det blir.. Vi vill försöka skapa lite julstämning med glögg och pepparkakor. Vi har tyvärr tre stora problem..

1. Vi har ingen glögg.
2. Vi har inga pepparkakor.
3. Vi har inte ens hittat nåt som liknar.

Så vi försöker laga eget.. Får se hur det går.. :)
Kommer antagligen att överdosera både på glögg och pepparkakor sen när jag kommer hem!

Idag skrev jag 1/3 av min uppsats som ska vara färdig och inlämnad på torsdag om en vecka, great success! :) Och imorron ska jag skriva en till tredjedel har jag tänkt. Har man stora ambitioner lyckas man oftast uppnå nåt litet iaf.. :)

3 månader!

Jag har bott i Galway i tre månader nu..!
Kom hit den 24/8 och var ny och grön och kunde och visste ingenting om Irland och irländare. Känns otroligt länge sen de där första dagarna på Sleepzone hostel när vi letade hus, var tvugna att använda karta (eller Emils telefon-gps) och iaf jag som är utan lokalsinne hade gått vilse om jag varit själv. Men samtidigt känns så länge sen känns det också som om tiden har gått så fort så fort. Tokigt.

Har fått förfrågningar om bilder på mitt hus, men tyvärr har jag inga bilder på hur det ser ut utifrån, kommer aldrig ihåg det när det är fint väder.. Men här är en bild på mitt rum iaf.. :)



Mycket mer överskådlig bild går tyvärr inte att få eftersom rummet är för litet. Det är ett bra rum förutom att det finns typ noll förvaringsmöjligheter.. Så det är oftast totalt kaos. Fick passa på att ta en bild när det såg någorlunda skapligt ut haha.

Idag är det seriösplugg som gäller hela dagen och sen senare i eftermiddag ska vi och se New Moon på bio, I'm excited! :)

Ha en bra dag!

Tråkigt.

Jag pluggar och äter russin.
Det blåser så mycket att jag seriöst är orolig för både dörrar och fönster.
Simonetta är i Skottland så jag sitter ensam i vardagsrummet.
Vi har fortfarande ingen dusch.

Tur att vi ska och bowla ikväll!
Om jag vågar mej ut i blåsten.


Helg!

Helgen har varit bäst.
Speciellt som mina helgen börjar onsdag eftermiddag nu för tiden haha!

Festen i fredags var rolig och faktiskt alldeles alldeles underbar! Vi började hos oss, som vanligt :P Kvällens första höjdpunkt var taxiresan ner till stan..! Taxichauffören skruvade upp volymen till max ungefär och vi satt bak i bilen och dansade sittandes hela vägen hahaha!! Själva festen var på en pub som heter Skeff's, och där var mycket folk, dansgolv, bra stämning och rolig musik, grejt! Efter ett tag gick vi alla vidare till Cuba, och det var lätt bästa Cubakvällen so far, weei! Vi var där tills de stängde vid två, och sen var det taxi hem igen, mycket bra kväll!

Igår slappade vi mest hela dagen och sen filmkväll på kvällen. Ewa, MariaStella, Simone och Aniko kom hit och myste, good fun. Fast alla var trötta så det blev en tidig kväll och i natt sov jag för försat gången på länge tills jag vaknade! (I stället för att ställa väckarklockan och tvingas gå upp i princip medan man fortfarande sover..)

En sak som är mycket bra med nattklubbarna här är att man aldrig behöver betala inträde! Alla klubbarna har folk ute på gatan som delar ut gratis inträdesstämplar och man kan ta stämplar från alla man hittar så har man lite ställen att välja mellan :) Kommer att känns drygt at betala inträde när jag kommer hem igen...

Jag har aldrig nånsin åkt så mycket taxi förut som jag gör här.. Men det är så billigt. (Försöker ändå dra ner lite på det och gå oftare för att spara pengar.. Många bäckar små..) Fyller man en taxi kostar det oftast ca 2€/person vilket är nästan lika mycket som buss enkelresa kostar (1,80€) och det är smidigare, snabbare, bekvämare och framförallt påligtigare. Det är inte ovanligt alls att man får vänta upp till 20-30 minuter på en buss. Och de kör ringliga vägar så jag blir alldeles buss-sjuk.. Behöver jag säga att jag inte åker buss ofta?

Vi sak få en helt ny dusch! En elektriker var och tittade på den i fredags och konstaterade att det är en gammal sort som inte är värd att reparera.. Han sa att han skulle försöka få nån att fixa det igår, men icke.. Så det blir antagligen i morron. Hoppashoppas!!

Idag är det blåsigt och äckligt väder, så jag stannar inomhus och pluggar istället. Det behövs, ska bli duktig skolflicka de här sista veckorna innan jul. Jag får jullov 11/12, hur bra är inte det på en skala?! :D Och skolan börjar inte förrän 11/1, det betyder.. En hel månads pluggfritt jullov, iiih! :D

Beckas ledare

Den som är intresserad av att veta hur det är att flytta hemifrån tidigt kan läsa Beckas ledare här! :)

http://www.tidningen.aland.net/article.con?id=19908&iPage=2

Hoppas det är ok att jag också länkar den Becka?!

Duktig syster!




Jag har en hemskt duktig och väldans söt lillasyster!
Hon skrev en ledare i dagens Ålandstidning om hur det är att flytta hemifrån som 16 åring.
Bra, lättsamt, inspirerande och sanningsenligt beskrivet, jag visste inte att hon är så duktig på att skriva! :)

Idag har vi varmt i vårt hus! Det kanske jag redan skrev igår förresten.. Men det är viktigt och tål att upprepas haha! Och jag har håret fullt av papiljotter och föröker hitta motivation nånstansifrån för att plugga i en par timmar.. Det går rätt dåligt..

Idag ringde en elektriker som kommer och tittar på vår dusch ikväll, score!! Äntligen! Börjar bli less på att inte kunna duscha när man vill.. Nu ska jag städa mitt rum!

Ha en bra helg!

Regnet det bara öser ner..!

Nu är det höstrusk varje dag. Vissa dagar tittar solen fram lite grann, men annars är det mest regn, grått, blåsigt, blött och allmänt äckligt utomhus. Borde köpa gummistövlar. Var faktiskt och letade idag, men största storleken jag hittade var 38, fail! Så idag håller jag mej inne och myser. Eller myser och myser förresten, jag pluggar.

Idag fick vi en oljeleverans på 500 l olja som vi hoppas ska räcka hela vintern! Sweet! Så nu slipper vi förhoppningsvis frysa, wei! Har varit lite nervös de senaste dagana eftersom vi inte vetat exakt hur länge oljan vi hade skulle räcka, och om den tar slut kommer det in luft i rörsystemet, vi måste kalla in en rörmåkare och det blir dyrt. Men som sagt slipper vi det nu!

Men.
Vi har ett annat problem..

Vår dusch är död.

Perkele. Den gick sönder i måndags, funkade igen i tisdags morse, men avled för all evighet i tisdags kväll när vår hyresvärd var här och tittade på den. Fuckit. Han sa att han skulle fixa nån som kommer och installerar en ny asap, men än har vi inte hört nåt.. Så vi utnyttjar våra vänner bäst vi kan och tar med oss en handduk varje gång vi hälsar på hos nån haha!

Duschar här på Irland är elektriska. Hur dumt är inte det? Till och med jag som är noll teknisk vet att el och vatten i kombination är en mycket dålig idé.

Imorron har en tjej som heter Iman födelsedagsfest och hon vill att folk klär upp sig fint, elegant och fancy..! Som jag har väntat!! :) Äntligen lite glädje och prydnad på Irland också!

Igår kväll vart en oväntat bra kväll! Först for jag och Aniko till Sini och tittade på Twilight (New Moon har premiär imorron, iih!), mys! Och sen när jag kom hem var det fullt med folk här! Och sen satt jag uppe till halv två och surrade med Sinometta, Simone, MariaStella och hennes irländska kompis Jesse! Mycket najs mycket najs :P

Glad igen.

Sorry.
Var inte överdrivet glad förut.
Det är faktiskt inte så illa som jag fick det att låta.
Det är ok.

Och jag tror att duschen funkar igen.
Även om det droppar kallt vatten från den.
(Varför kan de inte ha saker som faktiskt fungerar i det här landet??)


Ja. Iaf.
Nu har jag pluggat lite och nästan skrivit klart min första final essay.
One down (nästan), two to go.
Sjukt nöjd.

Och ikväll åker jorden tydligen genom ett meteoritregn!
Så bara det inte är mulet borde man se en massa stjärfall ikväll mellan kl 23-04 irländsk tid :)
Hoppashoppas på fint väder tills dess!


Och till sist... GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN JOSSEPOSSE! :)

Stupid Irish things.

Att duscha här är lite halvt vidrigt.
Jag har aldrig nånsin förut legat och dragit mej i sängen så länge som nu bara för att jag inte vill gå upp för att det är så kallt så fort man kommer bort från sängvärmen.

Sen kommer man till badrummet och fryser ännu mera, och tänker man att "det gör inget att jag fryser nu för jag får snart varmt i duschen" så lurar man sig själv. Big time.

För vattnet är inte varmt. Och duschstrålen är inte stor. Så man har ok temperatur på precis den fläcken där vattnet träffar en, och gåshud på resten. Hurra. Och sen när man är färdig så är badrummet inte varmt och ångande härligt som det ska vara efter en dusch. Utan nej. Guess what? Det är kallt. Och handduken oftast lite halvfuktig och kall eftersom det tar förbannat länge för saker att torka här. Och sen går man ut ur badrummet till sitt rum och fryser ännumera innan man fått på sig X antal lager kläder.

Och sen går man ut.
Och det är typ varmare utomhus än inomhus.
Fan.

Och idag dog duschen helt. Så nu kan man välja temperatur mellan kallt, kallare och iskallt. Gotta love it. Underbar start på veckan.

Hoppas ni har en bättre morgon.

Julmys i Galway

Jag har precis avslutat en underbart mysig kväll!
Vi lagade middag åt MariaStella, Ewa och Simone och hela kvällen blev bara helt fantastisk.

Vi här hemma lagade mat tillsammans, på menyn stod det lasagne with a twist.
Vi hade för lite köttfärs så vi blandade skinka i köttsåsen och hade massa mozzarella högst upp, och om jag får säga det själv så blev det jäkligt gott :P

Till efterrätt blev det crêpes (fast egentligen var det vanliga pannkakor) med nutella, kokos och vaniljglass. Gött!

Middagen var hur trevlig som helst (kan nog inte bli annat än bra med de gästerna vi hade) och efteråt möblerade vi om så att soffan och fotöljerna var vända mot brasan, vi tände ljus, släckte ner allt annat och hämtade min dator som är full med julmusik och sen satt vi och myste, lyssnade på julsånger och fick julkänslor...!

När klockan blev tolv sjöng vi Happy Birthday för MariaStella som inte är tonåring längre, och sen var det nattinatti.

Hoppas på flera sånan här kvällar snart!

Ciao bella, io sono Italiano!

Gomorron!

Igår var det party i corrib village (ett studentboende här i närheten)!
Det var en lite skum men rolig kväll! Corrib stod för den skumma delen.. Det var fest i tre olika lägenheter, och i den första var det massa folk, men typ tre jag kände.. I nästa var det nästan bara spanjorer och den sista var full av italian people. Sini och jag visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen så det slutade med att vi satt i en trappa, pratade strunt och tittade på folk :)


En rolig sak hände lite senare på kvällen.. Jag pratade med nån random spansk kille, och mitt i allt frågade han

"Are you Italian?"

Hahahaha!
Ummm... Not last time I checked haha!


Eftersom Corrib Village har väldigt strikta regler måste alla gäster gå senast kl 12, så då gick jag och mina favorititalienare Simonetta, MariaStella och Simone och världens bästa polska Ewa ner på stan och hamnade på Cuba igen eftersom vi hört att det var dit alla var på väg. För första gången sen jag kom hit måsta vi stå i kö..! När vi kom in var det stört mycket folk och man fick verkligen trängas och använda lite armbågar för att överhuvudtaget kunna existera där inne.. Men jäkligt roligt var det och vi dansadansade tills de stängde!


Och nån annan random kille frågade om jag och Simone är syskon..

Hahahaha!!
Ser jag verkligen så italiensk ut? :P




Lika som bär. Eller vad säger ni? :P


Kvällen slutade tyvärr med ett stort fail eftersom MariaStellas och Simones jackor var borta... Dåligt..
Så vi tröstade oss med att gå hem till oss och koka pestopasta! :)
Italienare blir hemskt upprörda om man äter ketchup till spagetti. Sjukt kul!


Ikväll har vi tidig födelsedagsmiddag för princess!
MariaStella fyller 20 imorron!


Nu ska jag plugga, yeey!

Ooooh baby it's raining raining!

Yep.
Höstrusket har hittat till Galway nu. Det är förbannat kallt och blött och äckligt väder ute. Oftast.
Utom igår när jag var irriterad för att jag inte hade solglasögonen med mej till skolan och hade kunnat lämna min tjocka kofta hemma. Men idag regnade det igen, och jag måste säga att det stör mej int så mycket längre. Upp med paraplyet, hoppa över de värsta vattenpölarna och var beredd på att bilarna kan sprätta en massa vatten upp på trottoarerna, och sen är det rätt lugnt faktiskt. Jag och Eva gick hem från stan i ösregn idag, men under mitt paraply var det gött så det var rätt trevligt faktiskt. Klafsa genom vattenpölar och prata strunt :)

Och Rhiannas Umbrella går på repeat konstant inne i mitt huvud.
You can stay under my umbrella-ella-ella-ey..!

Imorron är det fest. Daniele (Italien) har besök av fem italienska kompisar och tyckte att det var bra tillfälle för en fest. Alldeles tillräckligt bra anledning tycker jag!

Fast på lördag har vi ännu bättre orsak, för då fyller MariaStella 20 år! (Hon är alltså bara 19 nu, babybaby!) Då blir det en lite mindre fest med typ bara de närmaste 40-50 kompisarna hahaha!! I'm excited. Vi var och köpte present åt henne idag och jag tror hon blir nöjd. Om jag hinner kanske jag bakar nåt åt henne också, det var länge sen jag gjorde det sist. Jag tycker om att baka.

Men en sak gör mej hemskt upprörd här.
De har inte frusna blåbär i mataffären.
Det betyder... Ingen blåbärspaj.
Illa.
Mycket illa.

Nu ska jag skypa med Malin!

Puss!

Jag saknar dej jag saknar dej...




Världens finaste Julia..

Teknisk looser.

Jag förökte göra nåt fint av min blogg.
Observera försökte.
Fick in en bild, men den vart kapad på halva höjden och dubblerad i sidled.
Damnit.

Så nu är min blogg grön istället (tror jag).
Irland är grönt.
Det passar bra.

Det är seriöst hur grönt som helst här, fast det är november!
Löven har iofs fallit, men det finns inte så värst många träd så det märks inte så mycket.
Det är nämligen själva marken som är grön.
I love it.

Nu ska jag plugga.

I love Ireland

OH MY GOD!

Jag kom alldeles nyss hem från en helt underbar resa till Norra Irland! Vi var 15 utbytesstudenter som hyrde tre bilar från Galway och for iväg på en roadtrip till Derry i Nordirland och Donegal County i norr, amazing!

I fredags for första bilen iväg med mej, Emil, Sini, Simonetta och Jenny. Emil körde, och han och Sini gjorde ett mycket bra jobb med både vänsterkörning och kartläsning. Vi tappade inte bort oss en enda gång, fantastiskt! Vårt mål den kvällen var Derry i Nordirland. Vi var lite fundersamma om vi behövde ta våra pass med oss eftersom ju Nordirland faktiskt hör till UK, men... Man måsta vara observant för att över huvudtaget märka när vi bytte land haha! Fredagen tillbringade vi alltså i Derry som är en gammal stad med ringmur runt själva stadskärnan. Om det varit snö på marken hade centrum sett ut precis som ett julkort eller taget direkt ur en vintersaga...! Tyvärr snöade det inte.. Det regnade. Massor. Men skam den som ger sig, så vi traskade runt hela muren i regnet och var lika glada för det!




Derry och en av portarna i ringmuren.

När vi tyckte att vi sett tillräckligt satte vi oss i bilen igen och körde mot Donegal där vi träffade de andra två bilarna på vandrarhemmet. I ena bilen var Marie (Tyskland), Viola (Tyskland), Connie (Österrike), Roberta (Italien) och hennes italienska vän Valentina. I andra bilen var MariaStella, Eva (Polen), Zach (USA), Julien och hans franska pojkvän Remy. Vandrarhemmet var sjukt mysigt och vi lagade mat alla tillsammans och sen satt vi hela kvällen framför brasan i vardagsrummet och myste..! Jag, Sini, MariaStella och Julien spelade pictionary junior hela kvällen haha!




Morgonen därpå vaknade vi tidigt och konstaterade att det regnade. Igen, hurra. Menmen, inget att göra åt, vi är trots allt på Irland, så vi åt frukost och lagade lunchmackor och for iväg till kusten där vi hört att det var vackert. Det var det inte. Det var underbart! Vi gick ner till stranden och såg Atlantens vågor komma in stormande mot oss mellan höga branta klippor.. Ortoligt häftig känsla!





Efter det for vi vidare mot ett ställe där vi hört att Europas högsta klippor skulle finnas. Vi promenerade i ca 1 h (?) längs en kust kantad av branta klippor och jag kan inte tillräckligt många adjektiv för att beskriva hur imponerande det var att stå där vid kanten och få svindel bara av att titta på dem.. Försökte fånga dem på bild, men lyckades tyvärr inget vidare, åk dit och upplev det själva! :)





Promenaden tillbaka till bilen var tyvärr inte lika trevlig eftersom vi hamnade mitt i ett ösregn/våldsam hagelskur... Och ingen hade paraply eftersom solen sken och vädret var fint när vi gick från bilarna, uff. Så alla var dyblöta när vi kom fram.. Utom jag som hade tjock jacka och vattentäta byxor (där ser du mamma, jag kan faktiskt klä mig ordentligt haha!), great success! Sen var det dags att leta upp nästa vandrarhem, laga middag och ladda inför ännu en myskväll. Vi åt efterrätt, såg på film och sen läste Julien och jag godnattsagor för varann innan jag stupade i säng halv elva. Sjukt trött.

Imorse var det inte roligt att stiga upp klockan sju längre... Men, vi hade fullt program hela dagen så det vara bara att sätta igång :) Idag stod det nationalpark (naturreservat?) på schemat och det var helt klart värt att stiga upp tidigt för det! Vi promenerade längs kanten av en sjö inramad av höga irländska berg och det var bara Så. Otroligt. Vackert.





Vi gick längs kanten på sjön tills vi kom till ett slott med tillhörande slottsträdgård, fortsatte gå tills vi kom till ett vattenfall, åt lunch och gick tillbaka. Grand total = 15 km. Yes Becka, det är fram och tillbaka till Brändö hahahaha! Sen var det skönt att sätta sig i bilen och fara hem igen! Vi hade förberett bilresan bra med mycket godsaker och bilskivor. Becka (igen), jag hade en som var nästannästan perfekt, synd att du inte var där..!


Sammanfattningsvis så hade jag en underbar helg med underbara vänner.
Hoppas ni hade det lika bra! :)

Och pappa, grattis på farsdagen igen! :)


Pusskram och gonatt


P.s. Tack för hjälpen Johanna, ska försöka fatta hur jag ska göra imorron :P

Hjälp!

Jag är sjukt less på allt rosa på min blogg.
Vill få upp en bild i rutan högst upp och jag har försökt i en halvtimme utan resultat alls..

Hur gör man??

...

Har varit lite seg här på sistone..

Ännu en vecka har gått utan att jag inte riktigt fattat hur det gått till.
Middagen hos MariaStella i söndags var mysig som vanligt! Jag älskar att bo i GleannDara eftersom det finns så många Erasmushus här och det är hemskt praktiskt när någon ordnar middag eller fest, vilket händer rätt ofta! :P
På måndagen hade jag och Simonetta äntligen vår efterlängtade "muffin-time" (paus mellan föreläsningar mellan 5 och 6) som vi missat många veckor i rad nu. I ett café i skolan kan man köpa varma muffins med vaniljglass.. nomnomnom..! Efter det kunde vi knappt gå. Note to myself. Det räcker med en halv. När vi kom hem hade Emil lagat mat åt oss alla! :) Och han bjöd även på knäckebröd som hans föräldrar hade haft med sej när de hälsade på i förra veckan, underbart! Jag saknar knäckebröd..

I tisdags var jag på körövning, optimistisk som jag var tänkte jag att det gör inget att det här är första övningen och att terminen snart är slut, det går nog jättebra ändå! Tss.. Själva sjungandet gick nog bra och jag tror inte att nån märkte att jag var ny (hoppas jag), men första konserten är om 1,5 vecka, så... Nej. Jag börjar efter jul istället. Sen gick vi till the CollegeBar (ja, vi har en bar som är öppen både dags och kvällstid på campus) och planerade inför helgens resa till norra Irland! Vi lyckades inte bestämma så mycket, så när vi inte kom vidare i planeringen gick jag och ett litet gäng italienare (Simonetta, Simone, MariaStella och hennes kompis Stacchio) ner på stan till en vanlig pub. Kvällen slutade på Cuba en nattklubb med bra dansmusik, men tyvärr är medelåldern där ca 19. Men whatever, bra kväll var det iaf!

Idag far jag och 14 andra till Derry och Donegal i norra Irland. Vi har hyrt tre bilar härifrån Galway. Jag, Emil, Jenny, Sini och Simonetta far idag, de andra kommer imorron. Emil kör vår bil och vi har bränt en massa bilmusik och jag ska gå och köpa kakor, så det här kommer att bli succé! :D

Puss my darlings!

Halloween!

Ännu en helg är slut, och det är redan november..

Helgen började i fredags med halloween party på kvällen som var jäkligt roligt! Jag, Simonetta och Aniko var utklädda till getingar i hemsnickrade outfits och det vart rätt sött :) Eller iaf Simonetta vart hemskt söt :P Vi började kvällen hos MariaStella, och det kom en massa folk dit i mer eller minde fantasifulla outfits! Efter några timmar var det dags att gå till den riktiga festen som var nera på stan hos två för mej fortfarande oidentifierade tyska tjejer. De flesta tog taxi, men det slutade med att jag, Simonetta och Simone (italiensk guy-next-door) gick tillsammans med ett helt gäng med French boys och sjöng. Hela vägen ner på stan haha! Underbart! Vi hade lite problem med att hitta själva stället (inte ens taxichaufförerna visste var det var) men när vi kom fram var huset redan fullt och festen i full gång, awesome!

Lördagen däremot kom med sämre nyheter.. "Farmor är väldigt dålig och ligger på sjukhuset.." Uschuschusch! Så hela dagen vart lite sådär och sen när de andra började göra sig iordning för ännu en halloweenfest var jag inte alls på nåt festhumör och kände mig allmänt down, så jag stannade hemma. Och sov. Idag har jag bättre nyheter däremot, farmor är bättre, så nu är jag glad igen! :)

Ikväll ska vi på middag till MariaStellas hus, hon har en kompis på besök från Italien. Det blir mys och jag slipper laga mat. Jag har börjat leva enligt italiensk eller fransk dygnsrytm (det är ungefär samma).. Dvs, jag äter lunch mellan ett och två och middag mellan sju och åtta. Och blir inte ens hungrig innan dess. Märkligt. Hemma på Brändö blir jag alltid hungrig enligt klockan, det spelar ingen roll när eller vad jag ätit tidigare, men jag är alltid vrålhungrig halv sex haha!

En annan fransk/italiensk vana som vi kör stenhårt på här är kindpussar :) En på varje kind, två på varje är också ok, men alltid jämt antal så att "den andra kinden inte ska bli avundsjuk!" Sött :)

RSS 2.0