Duktig.

Jag har min duktiga vecka nu!
Går och lägger i vettig tid, kliver upp tidigt, försöker plugga, går till skolan, försöker plugga lite till och äta nyttigt och bara lite kakor och jag har inte druckit en enda öl sen i fredags :) Skulle jag bara träna lite skulle det vara sinnessjukt bra! De har många sportklubbar här, och jag hade stora planer på att börja med nåt, men problemet är att träningarna är så förbannat sent på kvällarna. Och jag vägrar gå hem ensam i mörkret halv elva på kvällen.. :S Jag har hört och tror att Galway är en trygg stad, men det känns ändå inte ok att gå själv i mörkret. Mycket pga att gatlyktorna har så äckligt och spöklikt ljus att alla man möter ser ut att vara hämtade ur nån gammal skräckfilm..

Jag har tyvärr inte särskilt mycket upphetsande att berätta idag...
Berättar nåt roligare nån annan dag!

Ha det gött!

National University of Galway - NUIG

Så heter min skola. Jag trivs där. Jag tror att där går ca 10-12 000 studenter.
Här börjar de uni väldigt unga, under året de fyller 18.. Så jag är helt klart bland de äldre.. Så är det bland utbytesstudenterna också, de flesta är typ 20 år.


De kurser jag läser den här terminen är:

Modern Irish Literature (Jag är faktiskt på Irland)
19th century English Literature (Jag gillar att läsa)
Medieval Irish History (Historia är roligt och Aniko läser också den)
The Irish Emigrant Experience (Allmänbildande och intressant och läraren är bra - jag förstår vad han säger!)
Human Sexuality (Because I can. Väldigt intressant, idag hade vi två trans-personer som gästföreläsare!)


Varje kurs är på 5 hp och vi har 2h föreläsningar/kurs varje vecka. Så vi har inte mycket lektionstid, skönt. Varje föreläsning är bara 50 minuter lång, ovant i början, men det var väldigt lätt att vänja sej med korta föreläsningar :) Men en sak som är drygt är att lektionerna håller på väldigt sent vissa dagar.. På måndagar slutar jag först kl 8... Drygt. Men torsdagar är jag helt ledig varannan vecka och varannan torsdag har jag en timme lektionstid. Najs!
 

Nu ska jag sova..
Nattinatti!

Bilder från Connemara
Irland är vackert...
Jättevackert..Allt blommar ännu fastän det nästan är oktober!

Simonetta, Emil Mathias (Evas pojkvän), Eva (Tyskland), Jenny, jag, Michelle (Malta) och MariaStella framför uppfarten till min sommarstuga.
(Foto: Eva Borck)

Jag och Emil :)

Och så till sist en bild på mitt framtida hem. Som sagt. 33 rum, ni är välkomna när som helst, alla på en gång!

Connemara!

Igår var jag och några av mina sambos och andra kompisar till Connemara på bussutflykt!
Det regnade lite på morgonen när vi gick hemifrån men vi tänkte "wtf, det här är Irland.. Vi kan inte INTE göra saker bara för att det regnar.." då skulle vi mest ligga under en filt och vara lite stackars mest hela tiden haha!

Så.. Vi tog oss ner till busstationen och fick nästan en hel turistbuss för oss själva och den pratgladaste busschauffören på den här sidan Atlanten! Sjukt rolig och berättade massa verkliga och påhittade historier om Irlands historia, traditioner, sevärdheter och...får (mountainsheep har längre ben på ena sidan kroppen för att inte rulla nerför bergen hahaha!) bland annat! Vi var till två stora, vackra, gamla slott, vi skrev nyss på hyreskontraktet och flyttar in nästa helg. Vi har 33 sovrum så vi kan ta emot många gäster till inflyttningsfesten som är nästa lördag haha! Sen var vi också till en gammal kyrka och stannade på en massa ställen bara för att det var så otroligt vackert. Har lagt upp ett gäng bilder på facebook. Tyvärr såg vi inte så många ponnysar.. Men desto flera kossor och får. Här märker de tackorna med rosa färg och baggarna med blå. Dessutom har hanfåren en förpackning med blå färg under magen som spricker när de parar sej, så vissa tackor springer omkring med både en rosa och en blå fläck på ryggen. Lite värre än ett sugmärke hahahaha! Men det är praktiskt så de ska veta vilka tackor som ska lamma och inte...

Till och vädret började samarbeta med oss så fort vi kom ut ut Galway och solen tittade till och med fram några gånger! Det var en mycket lyckad dag :) Och ännu bättre blev det när busschauffören sa att utbytesstudenter får två bussturer för 25 € och vi betalade redan 20 € för den här resan, så vi får åka på en dagsresa till Cliffs of Moher för en femma, sweeeet! Och sen efter det få rvi medlemmskort och får åka gratis på så många turer vi vill, Sofia Englund likes this.


Dricker inte öl ikväll.

Är det bättre så mamma? :)

Ikväll är det nånting som heter Guinness by the Arch och det innebär typ en ölpicknick nere i hamnen, men Jenny, jag och Simonetta stannar hemma och ser på film och äter glass istället. Mys. Och imorron ska vi till Connemara - där ponnysarna kommer från! Men vi ska inte rida, utan det är en dagsresa med buss och vi kommer att stanna på massa olika ställen längs vägen och titta på finheter. Åtminstone jag, Jenny, Simonetta, Michelle (Malta), Eva (Tyskland) och Evas pojkvän ska dit och jag tror att det blir jätteroligt! Jag lovar att ladda upp bilder därifrån. Har varit lite dålig på att fota nu på sistone..

Vi har en del resor inplanerade nu! Nästa helg blir Dublin och två veckor efter det (15-19/10) far vi till London!! Har nån av er som varit där tips på nåt bra (billigt) ställe att bo, bra pubar och roliga saker att göra där?? :)

Good crack!

Ännu en vecka har gått.. Det är galet hur snabbt tiden går..

Pubrundan i onsdags var "good crack" som dom säger här haha! Det betyder rolig eller bra och till och med lärarna på orientation-dagarna var noga med att berätta det för oss så vi inte skulle tro att Irländarna är druggies allihopa :P Vi var ca 200 anmälda till pubrundan, men vi var uppdelade i mindre gruppen på ca 20-30 som gick runt och invaderade pub efter pub innan vi allihopa gick till en nattklubb på oidentifierat ställe.. Hmm.. Vi gick runt på mindre gator till mindre kända pubar och jag med mitt värdelösa lokalsinne har inte en chans att hitta tillbaka till enda igen... Oh well! Roligt var det iaf :)

Idag har jag mest bara varit i skolan och pluggat, men ikväll är det party igen! Antingen hos oss eller i ett av grannhusen, lite oklart ännu.. Oh well! Vi märker väl vad som händer! :P

Jag skypade med Aino nyss och det var härligt att prata med henne och få lite nyheter hemifrån... Som det ser ut nu blir det nog ingen Älggasque för mig iaf.. Det händer så mycket här alla helger, det blir dyrt och jag missar mycket skola.. Men förhoppningsvis är jag i Uppis till Lussegasquen! :D Men det beror helt på mina lärare.. Om de vill att man lämnar in sina slutuppsatser personligen eller om det är ok att ladda upp dem på internet..


Hemmafrun på 52 Gleann Dara

Idag har jag varit duktig. Vi hade middag för MariaStellas hus idag, och jag lagade köttbullar till mat och hallonpaj till efterrätt och kände mig extremt huslig haha! Maten blev iaf uppskattad och tog slut eftersom nästan alla tog mera mat, great success! Även om jag inte får nån lunchlåda i morron, doh! :)

Jag har varit mindre duktig vad gäller skolan eftersom det slog mej först idag att jag faktiskt kommer att måsta plugga och satsa lite här också även om inget vi gör i skolan känns seriöst än så länge. Så småningom komer jag att måsta börja skriva obehagligt många uppsatser, vilket känns sådär.. Men wtf, det ska väl gå på nåt vis det med.

Jag och Jenny (och kanske Sini) ska till London den 15-19 oktober, iiih! Ska bli sjukt roligt! Måste bara vara duktig och effektiv och få mina midtermuppsatser klar tills dess.

Imorron ska vi på pubrunda med ISS (International Student Society) och det ska bli sjukt roligt! Den har ju självklart ingen chans att bli lika bra som en Ypsapubrunda (är det nån som tagit över min plats i pubrundakommittén??), men jag nöjer mej med the next best thing i år :P Och på torsdag blir det tyvärr ingen Guinnessfestival i Dublin för mej... Ingen (inklusive mej själv) kunde bestämma sej för om/när/hur/vart vi skulle.. Och sen började folk ändra sej och nu blir det inget... Men det kommer att bli en bra och rolig helg här i Galway iaf! Och så far vi till Dublin nån annan helg istället, nästa kanske? :)

Nu ska jag sova, ska upp tidigt imorron och plugga duktigt!
Nattinatti


Och vi ska dansa dansa hela natten lång!

Tanken var att vi skulle gå till Taaffe's igår och dricka en öl tillsammans med Marie (Tyskland) som var birthday girl igår. Men av någon anledning fick några av tjejerna för sig att vi skulle dra vidare till nån klubb haha!
Så min nattklubbspremiär i Galway var en söndag kväll :P

Men roligt var det! På gågatan nere i centrum står det alltid folk från de olika klubbarna och delar ut stämplar som gratis inträde så man behöver inte ens betala för att komma in. Sjukt bra. Vi fick stämplar till ett ställe som heter Coyotes (Yep - precis som filmen, och de hade en hel vägg med ett stort foto från den. Och där fanns stänger på bardisken, så jag antar att bartendrarna dansar på bardisken under kvällar med mera folk haha!), men där var så lite folk så vi gick vidare till en klubb som heter Cuba. Vi frågade vakterna "är det ok om vi går in gratis eller måste vi gå tillbaka och få en stämpel?" Vi fick komma in gratis :P

Det var sjukt roligt att dansa igen! Har inte dansat sen Uppsala.. I början var vi typ de enda på dansgolvet, men efter ett tag var där massor med folk och dansgolvet var fullt. På en söndag!!

Irländska tjejer har absolut ingen aning om hur man klär sej för utgång.. Alla har extremt korta klänningar utan leggings även om det är förbannat kallt. Ofta ingen jacka heller. Och gärna urringat till det. Och så har de skyhöga klackar som de inte kan gå i, och definitivt inte dansa i.. Den trenden märks också i affärerna, det är svårt att hitta snygga partykläder här, allt är för mycket.. Gaah..

Jag har en rolig och fullspäckade vecka framför mej nu! Idag är det inget speciellt, men imorron ska vi bjuda hit MariaStellas hus på middag, onsdag pubrunda, torsdag Dublin på Guinnessfestival och fredag fest i ett av grannhusen! Med trafikljustema haha! Man klär sig i grönt om man är singel, rött om man är upptagen och gult om man inte är säker :P Sen på lördag ska jag sova..!

Men innan jag får göra såna roligheter måste jag plugga lite. Så nu ska jag sätta mej och läsa gamla irländska dikter, yey...!


Puss!

Party people!E-mail och Daniel (Polen) på Emils födelsedagsfest på Daniels födelsedag haha!
På Emils stora gröna slips står det "Kiss me, I'm Irish!" :P
Sorhaya, Emil, jag och Thibaut (Frankrike).
Söt bild. Jag och två av mina pojkar - Fabien och Emil.
Btw, Fabien har skaffat spansk pojkvän och vi ser inte mycket av honom nu förtiden höh! :P
Jenny :)
- Nyligen frånskild eftersom hon inte fick sin ponny.. Haha!
Haha!
Sini Linja - I absolutely love this girl! :D

Julien och söta flickor. Giulia och Elisa från Italien och Kate från USA.
Giulia jobbar på universitetet som italienskalärare, skulle vara roligt att börja läsa nybörjaritalienska med henne som lärare :)
Om nån sett bilder på facebook och tänkt på att jag skriver om Julien här men inte sett hans namn på fb så är det för att han heter Phoenix.. nånting.. där.
En till söt bild.
Roberta och Daniel som bor med Sini och Julien.
Daniel bar hem mej från festen i fredags eftersom jag hade ont i fötterna av mina rosa högklackade skor! :P
Sen tappade han mej.. Nästan iaf.. Hahahaha!

När jag har mina klackskor är jag över 180 cm och här är det sinnessjukt långt eftersom nästan alla andra är minimänniskor haha!

I like it! :D
Man får sjukt mycket uppmärksamhet..! :P

Nästan en månad nu..!

Det är söndag igen, och ännu en vecka har gått.. Det är galet hur snabbt veckorna flyger iväg, jag har redan varit borta i nästan en månad! Galet..! Snart är jag hemma igen på jullov. Mina sambos har redan börjat leta billiga flygbiljetter hem.. Jag har intbörjat än men borde antagligen börja snart.. Måste bestämma när jag vill komma hem bara. Vi har "provperiod" famtill den 18 (eller 19de - fredagen iaf) december, men eftersom jag bara läser kurser där man ska skriva en slutuppsats kan jag kanske komma hem före det. Det beror på om läraren vill att man lämnar in en papperskopia av sin uppsats personligen. Måste kolla upp det i veckan eller så.

I fredags var det party, igen! :) Hos MariaStella den här gången, och hennes kombo Sorhaya (Frankrike) hade skickat ut en inbjudan på vår facebookgrupp som har ca 200 medlemmar... Oooops! Så där var sjukt mycket folk! Och väldigt många som jag inte kände. Men jag hängde mest med Julien hela kvällen iaf :)

Igår hade jag min första attack av hemlängtan.. Försökte få kontakt med folk hemma, men antingen var ingen online eller så fungerade inte min dator eller både och på samma gång. Sjukt frustrerande. Men sen var jag ut på promenad med Emil och då blev jag ok igen :) Och sen på kvällen hade vi Nemo-night haha! Aniko kom hit för att titta på Hitta Nemo med oss eftersom Jenny aldrig hade sett den - inte ok :)

Idag ska jag faktiskt vara duktig flicka och plugga. Måste läsa (helst 200 sidor - slut på boken) en bok som heter Mary Barton som "portrays the lives of working people in the newly-industrialized towns of northern England" och "reveals the author's sharp but sympathetic eye for the details of ordinary life" Yey, I can't wait. Och så måste jag börja läsa "Dubliners" av James Joyce för en annan kurs. Och ikväll blir det middag hos Aniko och sen ska vi till Taaffe's ikväll igen eftersom Marie från tyskland fyller 23 idag!

Och på torsdag är det Guinness 250-års jubileum i Dublin!! Vi är et helt gäng som är på väg dit, men jag vet inga detaljer om det ännu.. Bara att jag vill dit! :D

Aran IslandsDet går inte att fånga på bild hur otroligt vackert och imponerande det här stället var, men jag har iaf försökt!
Jag med brunt hår och Elisa (Italien) som är en av de sötaste italienskor jag känner :)

Donovan (USA), jag, Elisa, Rory (USA), Giulia (Italien - uttalas Julia fast på engelska), Aniko och Kate (USA)Vi cyklade runt halva ön, underbart!

Jag och Aniko!

Datanörd!

Hurra!
Jag har internet hemma!
Som jag har väntat! :D
Vi sitter allihopa i vardagsrummet och datanördar oss och njuter av att ha kontakt med omvärlden igen!

Den här veckan har gått sjukt fort, det är redan fredag i morgon och då är det fest hos MariaStella!
Ska bli sjukt roligt! Det blir förfest hos oss (som vanligt) och sen party!!

I skolan håller jag på och försöker välja kurser, vilket inte är det lättaste.. Man väljer kurser själv (så klart), men man måste pussla ihop sitt schema själv och se att de kurser man vill läsa passar ihop. Har fortfarande inte allt klart, men jag jobbar på det.. Har lite halvångest eftersom registreringen för kurserna är i morron..

Jag var ner på stan med Julien idag och shoppade, najs. Han var duktig och köpte massa kläder han behöver och jag var duktig och köpte inte kläder som jag inte behöver. Win-win situation :) Sen försökte jag köpa middagsmat men blev mest bara frustrerad och upprörd eftersom mat är sjukt dyrt här. Min matlagning kommer högst antroligen int att bli så varierad här.. Tyvärr.. Tur att jag går mycket, annars skulle jag säkert bli tjockis. Har inte vågat skaffa cykel än eftersom jag är rädd för irländska bilister. Det finns inga cykelbanor, inga övergångsställen och väldigt dåligt fungerande trafikljus. Man korsar vägen (även motorvägar och rondeller) när det passar och hoppas på det bästa. Borde egentligen ha hjälm på sig när man är ute på promenad hah..

Ska berätta lite mer ingående om förra helgen som var helt fantastisk! På fredagen hade vi en överraskningsfest för Emil som fyllde 23 i måndags. Rory (USA), Julien och Fabien tog med honom ut på några öl tidigt på kvällen, och medan de var borta kom ca 60-70 pers hit... Det var helt galet! Men han blev överraskad och glad och festen var riktigt lyckad! Men det hände inga skandaler och jag har tyvärr inte så mycket skvaller därifrån förutom att Jenny gifte sig med en irländare mot löfte om en svart ponny haha!

Söndagen var också helt underbar! En resa till Aran Islands stod på programmet, och halv tio började 13 förväntansfulla utbytesstudenter en bussresa som mest av allt liknade en en timme lång berg- och dalbanetur! Irländare gillar smala och slingriga vägar. Sen följde en timmes färjresa som blev mycket roligare när några damer helt plötsligt tog fram fiol, handtrumma och tamburin och började sjunga, spela och dansa och engagera alla passagerare på färjan! :D När vi kom fram till ön hyrde vi cyklar och cyklade iväg längs smala backiga vägar kantade at stengärdesgårdar (såna finns överallt - alla hagar är kantade av dem) med utsikt över gröna irländska kullar på ena sidan och Atlantens vågor på andra! Helt underbart! Vårt slutmål var en platå ovanför klippor som slupar brant ner i havet många meter under oss. Imponerande och underbart vackert.

Och i måndags som var Emils riktiga födelsedag var det middag hos MariaStella. (Har glömt om vad jag skrev om den kvällen så jag skriver igen). Hon är från Italien och bor med Ewa (Polen), Zorhaya (stavning? Frankrike), Stephanie (Tyskland) och Stella (Tyskland). MS hade lagat italiensk pasta, Ewa lagade polsk risotto och köttbullar, Zorhaya och Julien försökte laga crepes men misslyckades totalt med resultatet "scrambled crepes" haha! Tur att jag hade bakat efterrätt iaf! Jag lagade kanelbullar för första gången i mitt liv eftersom det är Emils favorit, och kokosbollar bara för att det är gott. Daniel (Polen) bjöd på polsk vodka.

Jag har lagt upp ett helt album med bilder på facebook nu :)
Becka, kan du visa de bilderna åt mamma och pappa?

Puss!

P.s. Jag har färgat håret brunt!

Still no internet..

I still don't have internet at home so I'm at the library in school and therir computers don't have a,a o.. So I'm writing in English, deal with it..! :)

These past few days have been just amazing! The weather has been great! Actually WARM! Like summer warm, like skirt and a tank-top warm..! Amazing!! I alost went swimming.. Almost.. But I did change my mind when I felt the temperature of the Atlantic. It's cold.. But beautiful.

Yesterday was E-mail's bday, and we threw a surprise bday party for him on Friday! He didn't have a clue about our plans, and when he came home Friday night, our house was packed with people! It was great! I think it was the best party so far. Our house has really become the party house among the Erasmus students..! :P

Saturday night, I went with Aniko and my new friend Joseph (Italy) to the pub King's Head for a beer. Very nice.
And Sunday was amazing. Me, Jenny, Aniko and a whole bunch of other people went out to an island called The Aran Island, and it was just like I've always imagined Ireland.. Green hills, no trees, cliffs, the ocean... Gorgeous. I'll post pictures later.

Yesterday which was E-mail's actual 23rd bday, we went to MariaStella's (Italy) for dinner. They had made Italian pasta and some Polish dish, sooo good! And I had made cinnamon rolls as another surprise for Emil :) It was the first time I tried to make them, but they actually tasted quite good haha!

Gotta go.. People in line for the computer...
Cheers!

Jag pratar rikssvenska!

Jo, det ar sant helt pa riktigt! :P
Eller, det tycker iaf min finlandssvenska house mate Jenny haha!
I Sverige far jag hora att jag pratar finlandssvenska och nar jag pratar med finlandssvenskar sager de att min dialekt ar extremt rikssvensk hoho!

Nu har skolan borjat, men an sa lange ar lektionerna inte sa seriosa. Vi haller fortfaranden pa att valja vilka kurser vi sak lasa, och jag har fatt andra mej valdigt manga ganger av olika orsaker. Just nu har jag bestamt mej for tva historiakurser och tva litteraturkurser och jag tror att det blir en eller tva psykologikurser ocksa och eventuellt en till engelsakurs. Kommer att bli sjukt manga bocker att lasa bara. Men det ar ok, jag gillar bocker :)

Jag traffar nya manniskor hela tiden, mest utbytesstudenter an sa lange. Och mest fransman och italienare faktiskt. Finns hur manga sana som helst. Jag borde ova min nastanexisterande franska lite mera haha! Men jag pratade finska igar iaf! Sjukt nojd :)

Det var en valkomstfest for oss utbytesstudenter pa en pub nere i centrum igar, och det var sinnessjukt mycket folk dar! Jag hade jakligt roligt och traffade massa roligt folk. Jag pratade med en tysk kille som varit med och ordnat festen, och nar har fick hora att jag pratar svenska borjade han sjunga "en kulen natt" for mig hahahaahaha!! :D

Vi har antligen skruvat upp varmen lite i huset! Det var pa tiden, for varje gang jag gick upp pa overvaningen kandes det som jag fick akutanfall av feberfrossa och jag sov med dubbla tacken och pyamas och tjocktroja... I september... Kan val ocksa ha berott pa att jag faktiskt inte madde sa bra i forra veckan och i helgen, men iaf. Inte ok.

I lordags hade Sini & co inflyttningsfest! De bor i ett jattefint, mysigt och varmt och stort trevaningshus som de trivs jattebra i. Men.. det ar laaangt bort.. Iaf, festen var galen. Forutom Sinis non-date (som ar hennes pojkvan nu) var vi de forsta som kom dit sa det borjade lugnt och stadat. Men efter ett tag kom det tre stora fulla taxibilar pa en gang och sen var det fest haha! Italienarna kom med tva flaskor sambouka (stavning?) och dar fanns atminstone tva vodkaflaskor som tog slut ratt fort.. Sa ja.. Folk var pa g. Och jag var sjuk.. Doh! Men det var sjukt roligt iaf! Och nasta fest ar i morron! :D
Nu har jag Irlandskt social security number (jag har alltsa tredubbla personnummer nu) och irandska bankkonto. Idag fick jag mitt bankkort, och skriver med silverbokstaver pa framsidan star det "Jenny Englund" Goddamnit! Jag sa faktiskt till pa banken att jag heter Sofia. Uff. Jag fick alltid heta Jenny nar jag var i USA ocksa.. For er som inte vet det sa heter jag Jenny Erica Sofia Englund och det blir alltid massa krangel med namnet nar jag ar utomlands. Jaja. Sa det star Jenny pa framsidan av mitt kort, men jag har underteckant med Sofia pa baksidan haha!

Nu ska jag ner pa stan och traffa Jenny och Simonetta, vi ska shoppa partyklader for imorron!

Pusspuss!!

Gaaaaaah!!

Vart internet var mer tillfalligt an jag trodde... Vi har varit helt utan sen i sondags. Och i mandags bestallde vi eget tradlost internet (vi hade lanat det andra) och allt verkade bra och vi skulle fa det torsdag morgon (idag alltsa). De ringde har om dagen for att bekrafta bestallning och adress, so far so good. Men av uppenbara orsaker har jag inte kunnat kolla mailen pa nagra dagar, och sen igar nar jag hittade till skolans datasal hade de skickat ett mail om att de behover bevis pa var adress och pa min identitet innan vi kan bestamma nat. Fuck. Jag skickade det igar, men har inte hort nagot och vi har inget internet an. Perkele.

Men det borde jag val egentligen ha forvantat mej. Eller nat i den stilen iaf eftersom irlandare gillar att krangla till saker. I sondags forsokte jag ringa en doktor eftersom det kandes som jag hade halsfluss och behovde antibiotika. Jag ringde numret till sjukhuset som star skrivet i var infobroschyr for utbytesstudenter som jag fatt fran skolan. Men det numret var fel for mej sa jag fick ett nytt nummer som inte heller var bra sa de gav mej ett nytt. Osv osv. Tills jag kom till nat stalle dar de gav mej ett nummer som jag skulle ringa for att fa ett nummer till jourhavande lakare... Aaaaaaaahh!!! Det visade sig att hon gett mej numret till en telefonsvarare som gav ut telefonnumret till sig sjalv. Doh! Da gav jag upp och gick till skollakaren pa mandagen istallet.

Som sagt... De gillar krangel.


P.s. Jag ar frisk nu igen :)

Let me introduce my friends.Här är mina house mates:

Emil (Sverige) - "E-mail" våran handyman som fixar allt praktiskt här hemma.
Jag
Jenny (Finland) - Har koll på allt, hela tiden och tycker om Sangre de Toro.
Fabien (Frankrike) - French gayguy #1 äter middag sent på kvällen och blir upprörd om han måste dricka vin ur nåt annat än riktiga vinglas.
Simonetta (Italien) - Hemskt söt och blir upprörd om man skär spagetti i bitar eller äter ketchup till.

Jag, Emil, Fabien, Simonetta och:

Roberta (Italien) - Känner henne inte så bra ännu, men jag hoppas jag gör det snart.
Julien (Fankrike) - "Mr pretty boy" French gayguy #2 - I like those.
En av huvudgatorna i downtown Galway. Sjukt mysigt och fint med olika färger på alla hus

Min nyaste vän Aniko - I like her :)

Long time..

Jag har haft fullt upp med skola, nya vänner och öldrickande så jag har inte hunnit uppdatera på länge.
Men jag har det bra, väldigt bra till och med :) Förutom att jag fryser, konstant.. Fabien skrattar alltid åt mej när jag går omkring och huttrar hemma insvept i en rosa fleecefilt haha!

Vi har haft "orientation days" i skolan den här veckan. De försökte trycka in alldeles för mycket information i oss samtidigt, men det jag fick ut av det var hur man gör för att registrera sig på olika kurser och en ny kompis - Aniko från Österrike :) Jag har tänkt om helt angående vilka kurser jag vill läsa. Bara föreläsningarna inte krockar med varandra kommer jag att läsa anatomi, fysiologi och human body function. Känns smartare än min förra plan eftersom de kurserna faktiskt har nåt att göra med min sjukgymnastutbildning. :)

Vi har fullt upp med roligheter här hela tiden. Det bor så många utbytesstudenter i närheten av där vi bor så det är middag eller party nånstans nästan alla dagar. Igår kväll var vi ett helt gäng på ca 25-30 pers till Taaffes pub som är en pub med live irländsk musik som alltid är fullpackad med folk. Sjukt roligt! Och ikväll är det inflytningsfest hos Sini, Julien, Roberta och Daniel. Har fortfarande inte varit och hälsat på dem, så det ska bli roligt att äntligen se hur de bor!

Skolan börjar på riktigt nu på måndag, vi får prova på olika kurser under ca två veckor innan vi måste ha bestämt oss på riktigt i mitten på september nån gång. Skönt system, man får känna efter om man gillar kursen och lärarna innan man registerar sig.

Det verkar vara nåt knas med mitt telefonnummer för jag har försökt skicka sms:s hem men de levereras inte, och jag får inte heller alla meddelanden som skickas till mej hemifrån. Skumt, det funkade förut. Säkraste sättet att få kontakt med mej är alltså över internet. Nu har vi äntligen trådlöst internet i hela huset, underbart! Så ni som har skype - lägg till mej så kan vi prata nån dag :)

RSS 2.0