Räddande ängel

Oj vad glad jag blev nyss!
Satt här och var halvt deppig efter en sjukt oproduktiv dag när jag knappt fått nåt vettigt gjort över huvudtaget. Försökte skriva nåt här, men det blev bara tråkigt och oinspirerat, så jag lät bli.
Men sen. Kom Simonetta och frågade om jag ville ha en kaka! Klart jag vill ha en kaka, det vill jag alltid ha! Så nu är jag rätt nöjd igen.. :)

Hon är hemskt söt. En av de mest genomgulliga människor jag känner :) Och om hon skulle klippa sig och sälja sitt hår till peruktillverkning skulle hon bli rik. Hon har hår så det räcker till minst fem personer haha!


(Foto: Ewa Caputa)

Simonetta - My favourite house mate!

Jag hörde någonstans ifrån att man får märkliga drömmar av att äta sötsaker på kvällen. Jag drömmer hur mycket som helst om nätterna nu för tiden, och inget av det makes sense över huvudtaget, så det skulle kunna stämma. Men jag tror inte riktigt att det i mitt fall beror på sötsaker.. Jag och Simo åt lika mycket godsaker igår, hon drömde att hon var tillbaka i sin hemstad - fullt normalt, men efter min redogörelse över formskiftande björnungar, att bli jagad av en man med en stor och trasig kniv (eventuellt var det en trasig såg) på en cykel med punktering och en kompis pappa som tillverkade något ytterst märkligt av trolldeg fick jag kommentaren "I don't think it's the sweets, it's just you" hahahaha!

På tal om godsaker. Bästa kombinationen jag provat på länge är... Muffins med glass. Igår hade vi filmkväll, och Ewa fixade varma choklad- eller blåbärsmuffins (man fick välja) med vaniljglass och smält choklad. Nomnomnom. Sen var det någon som fick idén att kolla på youtube om det fanns nån muffinssång, och vad tror ni kommer ur högtalarna om inte Björn Rosenström som sjunger om muffins på bred göteborska hahahaha!

Nu ska jag gå och sova, stiga upp tidigt i morgon och försöka få lite mera gjort då.
Dobranoc! (Godnatt på polska)

Dirty dancing

Hahaha!
Igår skulle vi på salsalektion, trodde vi :P
Vi hittade efter lite virrande runt i stadsdelen Salthill fram till platsen där lektionen med efterföljande party skulle vara. Vi kom fram, där var packat med folk, och vi började dansa och det gick rätt bra. So far so good. Stegen var väl inte exakt lika som de salsasteg jag kan, men jag har ju inte dansat särskilt mycket alls, och så bra koll har jag inte att jag kunde säga att det inte var salsa.. Kan ju finnas olika varianter, vad vet jag :P

Först senare fick jag veta att det var en helt annan latinodans vi dansade som heter bachacha haha! Ooh well, det var roligt ändå och jag dansade med flera stycken som var riktigt duktiga, skoj! Efter lektionen vart det salsaparty och idag är jag stel i hela benen efter alla försök till lationdansande haha! Jag blir så avundsjuk när jag ser latinos dansa.. Hela kroppen rörs på en gång och alla kroppsdelar är synkroniserade och alla rörelser ser mjuka och smidiga ut, jag vill också kunna röra mej så! Det kan jag inte.. Men jag försöker och det var sjukt roligt ändå och jag hoppas vi går tillbaka dit nångång!

Efter salsan var vi ner på stan en sväng och dansa vidare på nån nattklubb, men vi hade lika gärna kunnat gå direkt hem. Först gick vi till Coyotes, men det var typ ingen där alls. I torsdags var där så smetat att man kappt kunde ta sig fram, och igår -fredag, var där typ inte en själ. Men som jag sa förut så far alla irländska studenter hem till helgen.. Sen gick vi till Cuba istället, men musiken var tråkig.. Dåligt.

Yes, det var min fredagkväll, och nu blir resten av helgen lugn med mycket plugg, yey. Can't wait.
Vi höres, puss.

Allrakäraste syster

Jag skypade nyss med Becka. Hon är söt.
Saknar syster.Gammal bild, men jag tycker om den :)

Nu ska jag gå och göra mej i ordning för en salsakväll med dirty dancing!
(Eller.. Så jäkla dirty blir det väl inte efter bara en lektion, men.. anyway...haha!)

Ha en bra kväll!

...

Jag har ett problem som är otroligt frustrerande i sociala sammanhang. Jag har väldigt selektiv hörsel. Om jag pratar med någon och det är någonslags bakgrundsljud alls blir jag distraherad och hör inte vad personen jag pratar med säger. Speciellt på pubar är det drygt eftersom det är både musik människor som pratar överallt och hela tiden. Folk måste alltid prata in i öronen på mig och jag måste ändå be dem upprepa flera gånger. Ofta hör jag ändå inte, men efter ett tag blir det pinsamt och sen bara ler jag och svarar nåt på chans. Händer väldigt ofta att jag då känner mig som en person med mindre mental kapacitet. Sjukt irriterande. Det händer speciellt med när jag pratar med folk jag inte känner. Eller om personen man pratar med har en väldigt grötig Dublindialekt och inte förstår att han bör tona ner den när han pratar med mej trots att jag sa att jag hade svårt att förstå vad han sade. Det hände igår, jag kände mej dum. Doh!

Det var fest hos Joao (Portugal) igår, och det blev en riktigt bra kväll! Han bor nere i centrum, så vi gick ut efteråt och hamnade på nattklubben Coyotes. Längesen jag var ut sist (vi var på väg tidigare i veckan, men efter närmare eftertanke insåg vi att det var kallt och regnigt ute och att stan var långt bort - håller jag på att bli gammal?) så det var lite extra roligt! På Coyotes var där hur mycket folk som helst, men det är det alltid i veckorna eftersom irländska universitetsstudenter far hem alla helger, så de festar i veckorna istället. Säkert hemma också iofs, men det vet jag inget om.

Ikväll ska vi ut och dansa salsa! Först lektion och sen salsaparty, wiee! Vi är många Erasmusar som har börjat dansa salsa nu, så det ska bli hur roligt som helst! Var på min första lektionen på tre år i onsdags och jag kom ihåg mer än jag trodde, great success!

Jag har en plan. Min American sister Carrie är i Bryssel på utbytestermin nu, och jag vill jättegärna fara dit och hälsa på henne! Och förhoppningsvis kommer jag att fara till Belgien sista helgen i mars! Men jag vet inte säkert ännu eftersom hon inte har gett mej någon slutgiltig bekräftelse. Det som skulle vara perfekt med att fara just den helgen är att då är hennes föräldrar också där och hälsar på! Så isf skulle jag få träffa hela min American family på samma gång igen! Sist det hände var april 2006 i Prag :P

Today is a good day :)

Tyckte jag iaf när jag vaknade. Jag var så glad och nöjd så när klockan ringde imorse och var inte ens trött. Och den glädjen höll säkert i sig i 10 hela minuter, ända tills jag insåg att jag glömt ta ut soporna igårkväll och att sopbolaget redan varit där och det var för sent. Doh. Sen spillde jag spagetti över hela golvet och sen var det kallt ute. Och jag blev frustrerad i skolan eftersom jag inte fattar nåt om uppsatsen jag ska skriva, men det var ok ändå för jag satt på ett ställe i biblioteket med himla fin utsikt, och så var jag på en totalt värdelös föreläsning som jag tillbringade med att plugga till min uppsats varvat med att försöka komma ihåg texterna till diverse snapsvisor. Mycket givande lektion. Och sen när vi skulle hem var det snö-regn-äckelväder ute. Usch.

Men! Trots det har jag haft en mycket bra dag och jag är fortfarande rätt nöjd i allmänhet haha! Och jag tror att jag, Simonetta och MariaStella ska ut och dansadansa ikväll! Länge sen sist...

En sak som jag funderat på lite här är irländsk sopsortering. Vi har tre olika soptunnor. En för vanliga sopor, en för kompost och en för återvinningsbara sopor. Allt utom glas går i samma soptunna. Man slänger alltså papper, plast och aluminium tillsammans. Hur funkar det? Är det nån stackare som har till jobb att sortera allas sopor eller vah? Sjukt drygt jobb isf...

En sak till jag har funderat på är att irländare är nästan överdrivet noga med att säga "excuse me", "sorry" osv i alla möjliga situationer. Möter man nån på trottoaren och den utan problem är tillräckligt bred att mötas på, eller i en trappa eller korridor, och ingen behöver vänta eller gå krok för den andra så säger man ändå sorry. Har märkt flera gånger att jag också lagt mej till med den vanan nu, för i början på terminen nångång råkade jag dunka min dator i väggen och sade sen högt "sorry!" - till datorn eller väggen, i do not know... Och här om dagen råkade jag sparka till en plastpåse och sade automatiskt "excuse me", hurra.Försökte hitta en trevlig bild, det här var det bästa jag kunde åstadkomma idag haha! Och just so you know, Guinness är så mycket godare på Irland än hemma! :)

22.02.2010

Jag är en dålig människa ibland.
Förut var jag hemskt duktig på att känna igen folk. Blev jag presenterad för någon och hade pratat några ord med den människan kom jag ihåg honom eller henne sen. Jag kom ihåg både namn och ansikte och vad vi pratat om. So far so good och en ganska praktiskt och uppskattad egenskap. Men det var förut det. Nu händer det att det kommer fram folk och pratar med mej som det känns som jag aldrig nånsin sett förut... Jag ler, pratar snällt, låtsas att jag vet vem dom är och sen går jag därifrån och skrapar mej i huvet och känner mej dålig. Uff. Det hände aldrig förut, men nu är det så sinnessjukt mycket nya människor hela tiden så det är lite svårt.. Ibland.. :)

Ikväll kommer MariaStella och Ewa hit och sover, för deras hus har ingen olja och de har inte haft värme under hela helgen, så de fryser... Speciellt som Irlandsvintern kommit tillbaka.. Det var frost på träden i morse.. Och jag var tvungen att ha mössa och varma halsduken på mej haha!

Jag misslyckades totalt när skulle börja på min uppsats idag eftersom jag valde ett ämne man faktiskt måsta ha lite bakgrundskunskaper i.. Som jag inte har.. Så nu har jag bytt rubrik. Men  jag tillbringade en hel eftermiddag med att söka böcker om fel ämne.. Fail! Oh well, nytt förök imorron!

Bara för att jag har kallt nu och tycker att det ska bli varmt och vårigt ute får ni en somrig bild från Galway, från vår väg ner till stranden.Så här vill jag att det ska se ut igen. Snart. Snälla?

Salsa!

I'm in school now and don't have my own computer with all our Swedish letters, so I'm writing in English..

Me and Ewa has found out that we have a common interest in salsa - both dancing and the music! (too be honest, my interest has been kinda slumbering, but.. I like it anyway haha) And, we've also heard that they give free salsa classes in school on wednesdays, so we're gonna start dancing salsa! I took classes three years ago, and have forgotten pretty much everything except the veryvery basics... Oh well! I hope it'll come back to me when I start again! And on Friday there's a salsa party pretty close to Gleann Dara, we'll be there! :) And on the same place as the party is, they have free classes on Sundays! Sweeeet :)

I have to start working on my history midterm essay like... today.. preferrably right now.. But I'm trying to postpone it as long as possible because I really don't wanna do it. I don't understand. The teacher is talking too fast and I can't focus in her classes, and I barely understand the essay topics. Please, can't somebody send me a copy of "Northern Ireland History for Dummies"? Please? That would make my life much easier at the moment :)

Somebody sent me a spotify invite today!
I have no idea who it was, but it made my day, thank you! :)

Umm.. I've heard that there can be some problems with spotify if you register yourself in one country and then go abroad? If I register myself in Ireland, will I have problems when I'm back home? Or can those settings be changed? Or do I need a new invite when I'm back home?
 
Have a good day!

Party every day!

Festen igår var riktigt rolig! Inte lika mycket folk som det brukar vara, men det var rätt skönt också att man faktiskt kunde vrida på hvudet utan att smälla till någon. Men som vanligt började festen på riktigt först rätt sent.. Det var sagt att den skulle börja kl nio. Vi hade liten förfest hos oss och sa åt våra gäster att komma runt åtta, men det är absolut ingen idé att vänta på att folk ska börja dyka upp före en halv timme efter meddelad tid, så vi är aldrig ens färdiga till tiden vi säger åt folk att vara här. Våra gäster kom vid nio, vi tog oss till riktiga festen runt halv elva och den kom igång på riktigt först efter elva haha! Ooooh well...Ungefär så här brukar våra förfester se ut. Enda skillnaden är att Simone (i mitten) inte är här längre, han har farit hem till Italien...

Anyways, det var massa roligt folk på festen, och i vardagsrummet var det dansgolv och i köket spelades det gitarr och sjöngs. Michelle och jag fick för oss att dansa salsa, det gick sådär.. Det var tre år sen jag dansade det sist och har glömt allt utom basic grundstegen. Så efter ett tag struntade jag i att ens försöka och övergick till bugg istället eftersom musiken faktiskt passade väldigt bra till bugg och mindre bra till salsa. Det var roligt och gick bra ända tills Michelle halkade på en ölfläck på golvet, tappade balansen och slog till sig själv på näsan.. Doh!

Som sagt var det gitarrspelning på gång i köket, Basile hade igen sprungit hem efter sin gitarr och underhöll både sig själv och oss andra med att spela. Najs. Och jag var sjukt nöjd när han frågade "Sofia kan du den här sången?" och började spela "Ring of Fire" och så sjöng vi duett haha!

Idag har jag mest bara segat igen. Var ner en sväng till stranden med min bok och tänkte sitta där och läsa och titta på havet. Men efter ett kapitel fick jag ge upp.. Vart för kallt, och sen hamnade jag mitt uppe i en hagelskur på vägen hem. Fail! Till saken hör också att solen sken, det var varmt och nästan perfekt väder när jag gick hemifrån. Stupid Irish weather!Så här ser vår strand ut. Det finns ett hopptorn där också, men man kan bara hoppa från det när det är högvatten. Är det ebb hoppar man i bottnen, har jag hört. har inte testat och kommer högst antroligen inte att göra det heller. Är egentligen en rätt värdlös skärgårdsbo eftersom jag oftast bara tycker att vattnet är kallt. Och jag kan inte köra båt och vet inte var alla grynnor ligger. Jag borde nog skämmas lite, kanske?

Jag har varmt igen!

Jag har glömt det här med åländskan igen, sorry P-Linn, jag vet att du tycker om att skratta år våra uttryck, och det bjuder jag på! :) "Jag har varmt/kallt" är vårat sätt att uttrycka temperaturpåverkan på kroppen, och det tycker jag makes sense mycket mer än svensk-svenskan :) Anyways, oljan i huset är påfylld, blockeringen i rören fixad och batterina (åländska för element) är äntligen varma igen, hurra!

Jag hade en massa roliga saker förut som jag ville blogga om. Nu har jag glömt vad det var. Dåligt.

Den här dagen har varit hemskt oproduktiv. Det mest produktiva jag gjort är att leta upp några släktingar jag inte träffat på länge på facebook och börjat leta bilder till ett album med släktbilder på släkten Englund för de släktingar som bor långt borta.

Neeeeeh. Jag återkommer när jag har nåt roligare att berätta.

Nu ska jag börja göra mej i ordning, för det är partyparty hos Sabrina och Mirian (både från Tyskland) ikväll! :)Miriam till vänster och Sabrina i mitten, hemskt gulliga båda två.

Förresten, International Student Society (ISS) hade karoeke kväll i onsdags, sjukt kul! Och kvällens bästa var när nästan alla var med och sjöng "Bella Ciao" som av någon anledning blivit en av våra signatursånger. Det är en italiensk vänsterpolitisk sång från andra världskriget som de allra flesta Erasmusar lärt sig helt eller delvis.

http://www.youtube.com/watch?v=55yCQOioTyY

Vår andra signaturlåt är... Black Eyed Peas - I've got a feeling haha!

http://www.youtube.com/watch?v=PcehYiTS1iQ

Inte alls skillnad, nejdå.. :P
Och sorry, jag vet inte hur man får in youtuberutor som man kan trycka på direkt...

Ha en bra kväll sötnosar

Polski

Hahaha! Jag hade min första polskalektion igår och det var jäkligt kul! Eller.. Ska man vara helt ärlig så LÅTER det jäkligt roligt iaf. Helt omöjligt att uttala och oftast 14 konsonanter uppradade efter varandra. Men! Nu kan jag iaf säga czesc (hej), jestem Sofia (jag heter Sofia), jak sie masz (hur mår du), swietnie (mycket bra), milo mi (trevligt att träffas), do widzenia (vi ses) och pa pa (hejdå) hahahaha! Och så fick vi polska snacks, gött!

Vi har kallt i huset.. Oljan tog slut igår så det var kallt hela natten.. Men vi får mera ikväll, så sen blir det varmt och gött igen! Jag traskar omkring här i huset med tredubbla byxor och tröjor, och om ett tag ska jag gå ut och värma mej lite.

Sini, Emil och Jenny kommer tillbaka!! Sini och Jenny kommer att vara här två veckor i mitten av mars och Emil kommer natten till St Patrick's Day och jag vet int riktigt hur länge han blir ännu. I'm so excited! Saknar dem och längtar...Back in the days... Ni är så välkomna tillbaka alla tre! :)


Mitt femte paraply har dött...

Är det inte märkligt att ett land som är känt för att vara regnigt gör värdelösa paraplyn?
De småa som är bra att ha med sig i väskan svängs totalt ut och in av minsta lilla vindpust från fel håll och bryts sönder så att det bara är sopor kvar av alltihopa. Det finns nog större hållbabare, men de är sjukt dryga att släpa med sig om det är fint väder på morgonen (man kan nämligen absolut inte lita på att det är fint hela dagen). Det bästa jag haft här på irland var det jag tog med mej hemifrån. 50 kr på Claes Olsson. Det höll till Halloween, sen var det slut. Sen gick jag genom ett per vecka tills jag lessnade. Nu dog som sagt mitt 5te. Nu ger jag upp. Jag får väl bli blöt då.

En annan sak som är märklig är min dator. När jag stänger av den trycker jag oftast bara på knappen så att den somnar, och ibland (absolut inte alltid) stänger den av sig, för att sen starta upp sig själv igen automatiskt. Och när jag sen vill stänga av den ordentligt säger den att andra personer är inloggade på min dator. Betyder det att nån av någon obegriplig anledning hackat den? Eller är det pga att vi alla i huset delar samma trådlösa nätverk? Men isf, varför händer det bara ibland? Om det var orsaked borde det väl hända typ jämt? Eller är min dator helt enkelt skum?

Och när jag ändå pratar om märkligheter. Vattenkranarna på två av vandrarhemmen i Skottland var sjukt skumma. De hade kommit lite längre i vattenkransutvecklingen än Irland - de hade iaf varmt och kallt vatten i samma kran. Men, vattnet blandas inte i kranen, utan det är en stråle varmt och en stråle kallt precis brevid varandra så att det ser ut som en. Så halva handen har varmt och andra har kallt. Skumt.

Ikväll börjar jag, Simonetta och Maria Stella en kurs i polska haha! Vår polska vän Ewa tycker att det är jätteroligt, och längtar tills vi lär oss säga nåt annat än "följ med mej hem" (=oshme do domu - stavas ungefär så) hahaha!

Ha en bra dag!

Nästan helg!

Jag tycker om den här skolveckan.
Började duktigt igår med en 45 minuters föreläsning, och jag tog faktiskt typ 2 sidor anteckningar, great success!
Och i morse... 90 minuters seminarium.
Så jag har ju faktiskt ansträngt mej så mycket den här veckan att jag förtjänar en tidig helg, eller hur?
Speciellt som förra skolveckan också var så lång och jobbig (skolkade tre dagar för att fara till Skottland).

Och det roliga är att det är midterm week den här veckan, så alla irländska studenter måste skriva uppsatser i litteraturkurserna, och lärarna är schyssta och ställer införeläsningarna under den veckan.
Så. Inga litteraturföreläsningar den här veckan, sweet! Och Erasmusar behöver inte skriva midterms i litteraturkurserna, sweet!

Det betyder att jag har a grand total av en 45 minuters lektion kvar den här veckan!
Snälla, hata mej inte :)

Det är meningen att en italiensk kille, Emanuele, som bodde på samma vandrarhem som oss de allra första dagarna i Galway ska komma och hälsa på oss idag och stanna till på lördag tror jag. Men imorse messade han Simonetta och sa att han missade flyget. Vi vet fortfarande inte om det är ett skämt ellet inte. Han har nämligen lite lustig humor ibland.. :) Hmm.. Det visar sig senare idag. Hoppas han kommer, han är rolig!

Btw.
Vi är halvvägs genom vår termin nu!
Lektionerna slutar nämligen 1/4.
Sen är det plugga, resa, besök, ledigt som gäller ända till den 13/5 när jag kommer hem!

Resten av Skottland

I torsdags och fredags hyrde vi bil och körde upp i de Skotska Högländerna! Mycket bra idé att köra själva även om det var lite trångt.. På bilden när vi bokade var det en relativt stor bil i sedanmodell. Vi fick en liten wolkswagen polo. Great. Speciellt som ingen av oss är jätteliten precis.. Oh well, vi tryckte ihop oss och for iväg. Vi körde från Edinburgh till Inverness, och även om det bara är ca 200 km tog det hela dagen pga alla stopp vi gjorde på vägen.

Första stoppet var i en liten stad som heter Stirling där det finns ett gammalt slott och ett Braveheart monument.Slottet, vi gick aldrig in i själva byggnaden för det kostade typ £10. Allt kostar i Skottland. De ville till och med ha pengar för att gå ner till en sjö och titta på utsikten.. Hmm.Här är William Wallace - Braveheart monumentet. Vi såg på filmen igår bara för att vi varit i Skottland och nu har jag blivit hemskt fascinerad av deras historia.. :)

Jag är inte bara fascinerad av deras historia, utan också av deras natur. Här är en bild från The Queens ViewpointVi visste att det fanns ett naturreservat högre upp i högländerna och tänkte att vi skulle fara dit och promenera omkring en stund, sen var vi hemst nöjda när vi började se skyltar dit, men mindre nöjda när vi kom fram och hittade det här...FAIL! Så vi svängde om och for till Inverness istället som var en mycket större stad än jag väntat mej. De hade mycket mera shopping där än i Galway. Och i det lilla området vi rörde oss i såg jag sju kyrkor. De gillar både kyrkor och monument i hela Skottland! Och skidorter, vet inte hur många sådana vi for förbi.

På fredagen for vi ner långs Loch Ness, och då började landskapet bli vackert på riktigt!Loch Ness och Uruqhart Castle eller nåt i den stilen. Nessie var inte hemma, så henne träffade vi inte. Sjön är mycket större än jag trodde, vi körde längs den i säkert 20 min!

Sen stannade vi vid en random sjö bara för att det var så vackert, eller vad säger ni?Det blir mest bilder den hör gången, I hope you don't mind. Här är några från ett annat stopp. Det var väldigt svårt att fånga på bild hur imponerande, majestätiskt vackert det var att vara mitt bland de där bergen, men jag försökte iaf :)


Vackert.. Åk dit om ni har möjlighet! Skulle gärna fara tillbaka för att vandra nån gång..

På eftermiddagen for vi till Glasgow där vi träffade min klasskompis Linnea från året jag läste engelska, roligt att se henne igen!Yeep. Det var våran Skottlandsresa! Vi hade det riktigt bra och jag är mycket nöjd över att vi for :)
Så här glad blir man om man får fara till Skottland! :)...Vi hoppar, om det är någon som inte ser det haha!

Nu ska jag laga mat..
Vi hörs, puss!

Edinburgh

I onsdags morse, äckligt tidigt, for jag, Aniko och hennes kille Stephan till Edinburgh. Julien och Fabien hade tenta på morgonen och joinade senare. Vi var framme i Edinburgh redan 9 på morgonen och gick genast ut på stan. Förta stoppet blev Edinburgh Castle. Nån gång för många hundra år sedan var det en "armé" på ca 30 pers som stormade och tog över det här slottet. Klättrade över murarna på nåt vänster och överraskade och skrämde slag i en hel fästning fylld av soldater haha!Från slottet hade man utsikt över hela stan.Som ni ser på den här bilden gillar de både kyrkor och monument. Hela staden är uppbyggd runt två kullar, så det finns massa bra utsiktsplatser och väldigt många branta backar.. SÅna har jag typ glömt att existerar överhuvudtaget eftersom Galway är i princip helt platt.

Från slottet leder en gata som heter the Royal Mile, och den delen av staden är gammal och vacker med en massa gothiska byggnader och kyrkor överallt.Del av Royal Mile och Edinburghs enda katedral där Sean Connery blev Sir Connery.Den mörka kyrkliknande byggnaden är the Walter Scott Monument och är det högsta monumentet i världen som är tillägnat en författare. Det var han som införde både säckpipor och kiltar som traditionellt skotska. Han fick i uppdrag att ordna en skotsk cermoni när kungen kom och hälsade på, och inför det uppdraget for han upp i högländerna, och där i mitten av ingenstans hittade han några killar i märkliga kjolar som kunde få ljud ur ett instrumentn med pipor och en stor påse. "Tufft!" tänkte Scott och tog dom med sig till huvudstaden, lärde upp några andra, fixade cermonin, kungen älskade det, och sen dess är både kilt och säckpipa traditionellt skotskt! Vi såg faktiskt några människo ri kilt, nu för tiden används de mest som högtidsdräkt. Julien köpte en liten säckpipa, men han för öva lite, för just nu låter han mest som en skadad anka när han föröker spela.
Utsikt från stadens andra kulle som var helt fullpackad med diverse monument.

Vi var på en guidad tur runt hela staden, och vår guide var rolig och väldigt entusiastisk och berättade en massa roliga historier om allt möjligt angående Edinburghs historia. Vi fick bl.a. höra om mannen som var inspiration till Dr Jekyll and Mr Hyde, hunden Bobby som väntade på sin husses grav varje dag i 14 år innan vovven ockå dog. Efter sin död blev Bobby registrerad som medborgare av Edinburgh och kunde bli begravd i stan. Men efersom Bobby inte var kristen och inte gick i kyrka fick han inte bli begravd på helgad mark vid sin husses grav utan istället ordnade de en cermoni där de "un-sacred" en bit mark på kyrkogården, och där finns nu Bobbymonumentet. Sött. Så här såg Bobby ut, det finns även en bar med hans namn.På samma gravgård finns gravar med namnen McGonagall, Dumbledore och Tom Riddle bl.a. J.K. Rowling fick inspiration därifrån. Slottet som inspirerade till Hogwarts finns också i Edinburgh. Det var från början en skola för barnhemsbarn, nu är det den finaste och exklusivaste skolan i Skottland.Hon var hemskt fattig när hon flyttade till Edinburgh och hade inte råd med centralvärme, så varje dag gick hon till ett speciellt café, satt där hela dagen och skrev. Efter att böckerna blev kända hade hon råd med värme och behövde intsitta på cafét för att hållas varm längre. Nu går hennes barn i Howgwartsskolan. Jag har massa flera historier, men jag orkar int skriva och ni orkar knappast läsa, så jag slutar nu haha!

I fredagskväll var vi ut till nån random klubb och drack några mojitos och dansade! Sweet :)Aniko, jag och Fabien på dansgolvet.Fabien, Stephan, Aniko och Julien.

Jag berättar om resten av resan nån annan dag..
Hoppas ni har en mysig alla hjärtans dag my loves!

Puss

SOMMARJOBB!

Jag har fått sommarjobb!! Ska jobba som konditionsskötare på Gullåsen i år igen!! (= typ sjukgymnast på ett rehabiliteringshem/långvårdsboende för äldre i Marieham.) Wieeeee! :D

I'm excited och det är sjukt bra av många anledningar:

- Jag pluggar sjukgumnastik, så jag lär mej massor jag behöver både till skolan och för framtiden.
- Typ betald praktik.
- Det är roligt och jag trivdes jättebra med både patienter och personal.
- Det är ett 8-4 jobb, så jag har alla kvällar, och varenda helg under hela sommaren ledig! Kan alltså fara både till Brä och Uppsala väldigt smidigt och hur ofta jag vill.
- Fysioterapin är stängd två mittenveckorna i juli = ledig!
- Jag får pengar och billig bostad (tyvärr antagligen inte lika billig som gratis förra året, men det är ok ändå. Förra året bodde jag ensam i en fyra (två sovrum var dock låsta eftersom tanken var att två andra skulle bo där, men inte gjorde det) med ett perfekt soltak utanför mitt sovrumsförnster, och det var helt gratis, great success!)
- Jag jobbade där förra året och kan rutinerna.
- Jag slipper ha ångest och leta upp nåt nytt.

Det är absolut det mest perfekta sommarjobb jag kunde fått!

Så... Jag kommer att se ut så här i sommar igen!


(Foto: Jenny Snickars)

Lunchpaus med min jobbarkompis Johanna. Enda bilden jag har från jobbet i somras och jag ser lite mongo ut, men det är ok.


På väg till Skottland!

Jag hade min presentation idag och det gick nog riktigt bra tror jag! Läraren sa iaf att jag argumenterade bra för mitt påstående och tog upp många viktiga punkter, och efter lektionen var det en ur klassen som berömde! Vet inte om det var för att hon var snäll och förvånad över att hon faktiskt förstod vad vi ville säga eller om hon faktiskt menade det? Oh well, jag blev glad iaf! Även om det första läraren sa efter att jag var klar var "well, your English is very good..." hahahaha! Precis vad man vill höra efter ett föredrag som man faktiskt ansträngt sig över.. (?) för? till? om? whaat? Jag suger på prepositioner. Hmm.

Anyway, det är över nu! Och inatt far vi till Skottland, wiee!
Jag har packat, tömt kameran på bilder, laddat batteriet, fyllt på min ipod, skrivit ut alla biljetter, så jag är all set to go när väckarklockan ringer typ 02.45 haha! Vår buss går 03.30, hurra! Har tagit kontakt med min gamla klasskompis Linnea från året jag läste engelska (våren -07, tre år sen, hur gick det till??) som bott i Glasgow några år, så vi ska dit och träffa henne på fredag! När jag kände henne pratade hon engelska med kraftig aussie-accent, men nu har hon som sagt bott i Skottland, ska bli roligt att höra hur hon låter nu! :)

Jag kommer antagligen inte att ha tillgång till internet förrän jag kommer hem på söndag eftermiddag igen..
Så.. Ha en bra helg! :P

Puss!

P.s. Fredag-söndag är det "the international hug a short person day" glöm inte det! (fråga inte varför det heter "day" när det faktiskt är en hel helg.. för det undrar jag med..!)

Hahaha!

Ooops. Kollade nyss Ryanairs hemsida igen för att kolla att alla biljetter faktiskt var slut.. Det var dom inte. Det vara bara en billigare variant som hade tagit slut. Nu är dom drygt 10€ dyrare.. Men! Jag har min biljett och är nöjd, score!

Nu är jag nästannästan klar med min presentation, har drygt 2000 ord, det borde räcka. Folk här suger på att hålla presentationer, ingen berättar, alla läser. Och eftersom det verkar vara standarden här, följer jag det exemplet. Onödigt att vara överambitiös när man är Erasmus.

Ha en bra dag!

Vårbal!!

Min plan var hela tiden att jag skulle komma hem till Vårbalen i Uppsala den 15/5.
Men, jag hade tänkt vänta lite med att boka allting eftersom det innebär att jag missar de två sista veckorna här.
Så jag tänkte känna efter hur mycket hemlängtan jag får när det närmar sig och bestämma mig sen.

Men..!

Idag skulle jag bara kolla biljettpriserna lite snabbt, och såg att det fanns en, EN, biljett kvar med Ryanair Dublin-Skavsta veckan innan balen... Jag kommade upp så många andra flygbolag jag kunde hitta, men antingen funkar det inte alls/blir väldigt bökigt/alltför dyrt.

Så.. Efter lite panikfunderande och hetsringande till Aino så bestämde jag mej!
Jag kommer på Vårbalen!!
Iiiiiih!! :)

Mitt flyg är den 13/5, och jag är framme i Skavsta kl. 17.25 och i Uppsala runt kl 22 kanske!
Sen är jag hemma och stannar där!Jag, Emelie, Aino och Ida på Vårbalen 2009.
Den balen var helt underbar, och jag hoppas att Vårbalen 2010 blir ännu bättre!

Another birthday party!

Av nån anledning är det många som fyller år nu, och i fredags var det min house mate Fabiens tur!


Fabien och Michelle
(Foto: Daniel Pecynski)

Eftersom han fyllde 23 var det självklart ett perfekt tillfälle att orda kalas igen! Det var våran första fest för terminen, och det blev helt ok :) Även om det var en massa viktiga personer som saknades...

Men det fick räcka med ett party den här helgen. Idag stod plugg på schemat hela dagen, jag förbereder min presentation, och det börjar ta sej - har hittat flera stycken argument att såga välgörenhet med. Oh yes.

Vi håller även som bäst på att planera inför Skottland! Planen ser ut så här:
Onsdag morgon kl 03.00 går bussen till Shannon airport.
Onsdag - Edinburgh
Torsdag - Hämta upp hyrbil, fara iväg upp i the Highlands och övernatta där nånstans. Förslagsvis i Inverness.
Fredag - Mera Highlands + fara en sväng till Glasgow
Lördag - Edinburgh
Söndag - Hem

Sounds good, right?!

Eeey, I put my new shoes on and suddenly everything is right

Lovade för ett tag sen att lägga upp en bild på mina nya skor... :)Klackarna ser inte så häva ut på bilden ser jag nu, men jag blir ca 10 cm längre, och när jag har dom på mej får det en ganska rolig effekt..Julien, jag och Simonetta i vårat kök :)
Och det roliga är att hon inte böjer sej så värst mycket alls hahaha! :P

My first visitor!

Min allra första Irlandsgäst blev en som jag inte sett sen april 2006: Min värdsyster Carrie som jag bodde hos ett halvår under mitt USA år! Mycket trevligt att träffa henne igen, hon var sig precis lik, så det var roligt :) Förutom.. att jag hade glömt hur svårt det var att förstå henne haha! När jag bodde med henne var jag van med hennes dialekt, men nu var det svårt ;)

Hon kom fram mitt i natten till lördagen så då var det bara att gå direkt och sova. På lördagen hade vi lite sovmorron innan det var dags för Galway sightseeing och shopping. Vi gick runt i centrum, ner till vattnet och jag berättade så mycket jag kan om staden.Carrie med Galway Cathedral i bakgrunden.Galway City i februari :PBara för att jag gillar bilden - Galway Bay

På kvällen hade en Justine (Frankrike) fest och vi var dit en sväng. Helt ok, men folk rökte inomhus. Sjukt skabbigt och mina kläder luktade apa efteråt.Jag, Carrie, Julien och Simonetta. Ännu en bild där jag ser ut som en jätte. Hurra haha.

På söndag morgonen var det tidig uppstigning eftersom jag och Carrie skulle iväg på en tur till Connemara! Så underbart och otroligt vackert! Vi hade tur med vädret också eftersom vi bara fick en ordentlig regnskur över oss och annars var det soligt och fint! Aniko hade mindre tur, hon var också i Connemara, och fick både sol, regn och snö över sig, allt på samma dag.. Stupid Irish weather hahaha!ConnemaraConnemaraConnemaraConnemaraJag och Carrie

Jag var på en liknande bussresa i höstas, men nu var vi med ett annat bolag, så vi såg lite andra saker den här gången. Men det var lika vackert för det, och det är nog helt klart värt att fara tillbaka dit en gång till i vår när allt är grönt..!

När vi kom hem var vi rätt sega, men gick ändå ner på stan för att äta middag på en pub tillsammans med Julien och Simonetta. Efter det var vi trötta och somnade gott och sov länge :)

På måndagen gjorde vi inte mycket alls, vi var ner p åstan en sväng till innan hennes buss gick vid tvåtiden. Då for hon tillbaka till Belgien där hon är på utbytestermin. Ska försöka fara till Bryssel och träffa henne nånting nu under våren, man måste ju passa på nu när hon är på lite bekvämare avstånd än hon vanligtvis är.. :)


Wieee!

Mamma Pappa och Becka kommer hit och hälsa på i april!
Vi håller på med gemensamma ansträngningar att boka deras flygbiljetter nu :)
De kommer att vara här 11-15/4 och jag håller redan på och funderar ut roligheter att göra med dem!!MammaPappaBecka :)
Lite gammal bild, men jag tycker den är underbar. Lite filurig och hemskt söt, precis som Becka är haha!

Irriterad.

Jag går en seminariekurs i historia, och på tisdag morgon ska Aniko och jag hålla varsitt debattföredrag. Ena talar för ett påstående och andra talar emot. Vårt ämne är: The main difference that female pholanthropists made was to their own lives, not to those of the women or girls they tried to help". Och jag fick äran att stöda det påståendet. Så. Jag ska alltså försöka hitta material om och argumentera emot att människor vill hjälpa varandra. Hurra. Hittar absolut inget material och är mest bara irriterad, bitter och allmänt less. Snälla kan det inte bli tisdag eftermiddag nu så att det är över??

Jag lever!

Sorry mamma, hörde att du blivit orolig...!
Men ja, jag lever, har bara haft lite fullt upp så jag har inte hunnit uppdatera något här...

Carrie (min American sister) var här hela helgen, det var superroligt att träffa henne igen, och jag har massa fina bilder från Connemara att visa, men klockan är sent och jag orkar inte leta fram dem nu.. Men der är på g, typ imorron. :)

Nu kom jag precis hem från ett födelsedagskalas, Rober (utan t) från Spanien fyllde 22 idag!
Här är Fabien, birthday boy och Michelle från Malta. Innan jag lärde känna henne visste jag inte att de pratar maltesiska på Malta.. Trodde att de pratade bara engelska. Jag hade fel.

Festen var riktigt bra! Vi började med middag i hus 158 som vanligt! Vi är alltid antingen hos dem eller hos oss... Nu hade MariaStella besök av sin kompis Valentina, nice. Middagen var hemskt trevlig som alltid. Vid elva tiden gick vi till själva festen där vi träffade folk, dansade mycket och senare också spelade gitarr och sjöng.Basile (Frankrike) gick hem och hämtade gitarren, och sen sjöng vi ända tills jag gick hem (de fortsatte säkert efter att jag gått också...). Han är duktig på sångtexter så det är alltid lika roligt att sjunga med honom! :)

Nu ska jag sova. Måste upp imorron för jag har skola kl 12 haha!

Nattipuss.

RSS 2.0