Slarvig...

Tiden här går så sjukt fort att jag knappt hinner med. Vi har fyra, 4, FYRA veckor kvar med föreläsningar och sen typ tre veckor tentaperiod, om en och en halv månad är jag hemma igen..! Helt sinnessukt!

Idag har jag haft en skön och lat dag. Första på länge. Kunde med gott samvete ligga kvar i sängen och läsa en bra bok (till skillnad mot dom dåliga jag måste läsa för skolan..) medan de andra gjorde sig klara att gå till skolan. Vet inte när det hände sist. Sen var jag tvungen att ta itu med en halvdryg sak.. Jag har uppenbarligen blivit slarvig av mej sen jag kom hit, och i tisdags kväll tappade jag mitt finska id-kort. Illa. Och idag tänkte jag att jag skulle anmäla det försvunnet. Så jag ringde polisen på Åland och gjorde en anmälan. Det gick snabbt och smidigt. De ville ha typ namn, personnummer, vad har du tappat, när har du tappat osv. Makes sense...

... Sen ringde jag till polisen i Galway.. Där dög det inte att lämna anmälan per telefon, jag var tvungen att promenera ner till polisstationen och göra det face to face. När jag kom fram började polisen jag pratade med fylla i en blankett med namn, adress och vad jag tappat. So far so good. Sen skriver han under och stämplar pappret. Still good. Och sen gav han tillbaka pappret åt mej! Wtf!! Jag vet väl själv om att jag tappat mitt id-kort..! Han tog inte ens en kopia på det ifall nån skulle lämna in det.. Stupid Irish system haha!

Nu i helgen är det Halloween! Det är fortfarande högst oklart om vad som händer och var det är fest, vi vat bara att det kommer att bli party haha! Vissa säger att det är ikväll det gäller, men jag tror inte att vi kommer att klä ut oss ikväll, vi satsar nog på helgen, tror jag.. Hursomhelst så ska jag, Aniko och Simonetta klä ut oss till getingar :)

Jag fick tillbaka en uppsats igår med näst högsta betyg, great success! :)

Nu ska jag laga mat och senare ikväll är vi några som ska till en pub och planera vår resa till Donegal nästa helg!


Puss my lovelies


P.s. Jag är lite lätt spåkförvirrad just nu eftersom Emil haft 5 svenska kompisar här, och nu är hans föräldrar här. Så jag hör svenska igen och det känns faktiskt lite märkligt. Svårt att ställa om hjärnan haha!

Saknar...




Jag pratade nyss med Ellie.
Jag saknar Uppsala.
Jag saknar nationen.
Jag saknar er alla så fruktansvärt mycket ikväll.

Älggasquen är nu på lördag. Min plan var att göra en snabbvisit i Uppis och gå på den..
Planen funkade inte. Ekonomin satte stopp. Fan. Jag vill ju vara där.

Förbannad tur att det är Halloween i helgen så jag har annat att tänka på.

Back to reality

Hej sötnosar!

Vi har haft långhelg här, det var bank holiday idag, vet inte riktigt vad det innebar men vi var iaf lediga. Score!

Helgen har varit underbar på ett rätt slappt sätt. I fredags var jag lite duktig på dagen och mindre duktig på kvällen haha. Näe, jag var faktiskt rätt duktig på kvällen också, vi hade fest hos oss igen och det blev succé igen :P Sini sov över igen för tredje gången den här veckan, och sen på lördagen hade vi bakisdag även om vi inte var bakfulla utan bara för att det är skönt att inte göra nåt ibland. Jag petade ner några till ord till min uppsats, men var på det hela taget rätt oproduktiv. På kvällen kom Aniko också hit och sen åt vi pizza och såg på film tills rumpan somnade av att ha suttit på golvet för länge. När filmen var slut hade Sini missat sista bussen hem, så hon sov över igen.

Sen var det natt. Då sov vi.

Och sen när vi vaknade hände nåt spännande...

När jag kom ner i köket, vad hittar jag där och inte en Jamt och en SOSare??!! Plus 3 andra svenskar, oh my lord! Nu var jag tvungen att ställa om hela min hjärna och försöka hitta svenskan igen som har sprungit långa vägar bort... Ska jag vara helt ärlig var det ingen överraskning att Emils kompisar var där, han hade faktiskt varnat oss i förväg :P Men det kändes ändå lite lustigt att sitta i mitt engelsktalande hus på Irland och prata nation och Älggasque på svenska haha!

Under söndagen hängde jag med Aniko och Sini hela dagen, vi fikade (första gången jag gjort det på riktigt på Irland!) och letade telefon åt mej eftersom min fungerar rätt selektivt och i London fungerade den inte alls. Typiskt dåligt. Och på tal om saker som inte fungerar så skramlar min dator om man svänger på den. Är det normalt?

På kvällen tyckte vi tjejer att det var för mycket folk på samma ställe så vi for till Sini och hade pyamasparty och sleepover där istället. Vi lagade mat och såg på film. Två stycken. Och sen sov vi på tvären i Sinis säng allihopa.


Idag har jag inte gjort typ nånting. Måste börja plugga och ta tag i mitt liv igen. Och bli seriös ett tag. Uff.
Ska faktiskt gå till mina föreläsningar den här veckan. Yey.. Och jag har faktiskt skrivit klart min uppsats nu :P

Nattinatti!
Puss




Jullov

Jag har bokat min hemresa nu!
Kommer till Uppsala på kvällen torsdagen den 17/12 (ingen lussegask alltså.. dåligt..), stannar där tills alla far hem för jul, åker ut till Brändö och stannar där :)

Sen kommer jag tillbaka till Uppsala i början av januari och flyger tillbaka till Irland den 9/1.
Är hemskt tacksam om jag får sova hos nån under de dagar jag är i Uppis? :)

Det här är helt galet. Jag har varit på Irland i ganska exakt två månader, och om mindre än två månader är jag hemma igen! Hur gick det till? Vart tar tiden vägen??

Oh well.
Vi har mycket planer för tiden som är kvar iaf:

Ikväll: Party!! (Mamma behöver inte vara orolig, det är lugnt :P)
Lördag: Plugga
Söndag: Liten och billig utflykt, eventuellt till Limerick.

Nästa helg: Halloween!!
Helgen efter det: Donegal i Nordirland
Helgen efter det: Antingen Belfast eller Kerry i södra Irland

Resten av tiden: Plugga!! Måste skriva totalt 16 000 ord innan jullovet, uff.

Sen kommer jag hem!

Puss!

Grafittiparty!

Igår var det party igen!!
ISS - International Student Society ordnade ett grafittiparty på en pub och det var sinnessjukt roligt!!
Jag hade på mig ett par jeans: 5€, ett linne: 3€ och ett par skor: 1€ så jag var väl förberedd.


Vi började redan här hemma och när jag kom fram till festen stod det bland annat "It's cold in Finland but I'm hot" och "Kiss me I'm Finnish" på mitt linne. När vi kom fram beväpnade vi oss med varsin öl och ett gäng pennor och skrev diverse olika meddelanden på varandra. Ett av de sista jag fick var från Emil - Han skrev med stora bokstäver på mitt ben "Help me home please" och sen vår adress hahaha!


Men eftersom alla pubar stänger runt midnatt så var vi några som gick vidare till en pub som har öppet till två och fortsatte festen. Sini sov över hos oss eftersom hon bor så långt bort och natten slutade med att vi båda låg i min säng och skrattade åt allt och ingenting i ungefär en timme, what a great night!


Let me take you by the hand and lead you through the streets of London

Sorry att jag varit lite seg, men det har varit mycket på sistone.. :)


London var helt underbart! Fantastiskt och absolutely amazing!
I think I'm in love.

 

 



Vår resa började i torsdags eftermiddag, och vi kom fram till vandrarhemmet först efter midnatt. Flyget var lite försenat, men hey - It's Ireland so what can you expect? :P Men annars gick resan bra. Vandrarhemmet vi bodde på var lite skumt och från utsidan såg det ut som ett ställe där flickor inte borde vara ensamma, det luktade konstigt och alla väggar var fulla med färgglada grafittimålningar. Och sängarna var osköna och man måsta vara rysligt vigulant för att ta sig upp i övresängarna eftersom det inte fanns stegar. Men förutom det var det ok. Och det var billigt och läget var bra.

På fredagsmorgonen klev vi upp tidigt och gjorde oss redo för lite turistande och såg det mesta av de "vanliga" sevärdheterna typ Big Ben och så. Vi såg en del på kvällen när vi kom dit också och vi var så sjukt uppspelta över att faktiskt vara i London att våra huven bara snurrade runtrunt och vi visste inte hur vi skulle kunna tittat på allt på en gång :) Sen bestämde vi att vi skulle fara ut till Camden Town som vi hört mycket bra om, och allt vi hört var sant. Amazing. Det är en stadsdel som har lite Galwaykänsla med smala gator och färgglada hus och mycket unga människor och där fanns hur mycket affärer som helst där man kunde hitta precis allt man kunde tänka sig och lite till! Och det var mycket billigare än inne i centrum :P Där fanns en stor marknad också som var helt underbar! Jag köpte inte så mycket första dagen, men en ny handväska, en sjal och ett par solglasögon blev det iaf :)

 

 


Tyvärr började Jenny att må inte så bra alls under fredagen.. Hon var lite febrig och hade ont i halsen, sinnessjukt dåligt! På lördagen var det värre, så det slutade med läkarbesök och penicillin, men efter det var hon på g igen!

På fredagkvällen var vi till Chinatown och åt middag med två danskor som också bodde i samma rum som oss och det var supermysigt! Men vi tog det lugnt och for hem tidigt för att orka med morgondagen också.

 

 


På lördagen var det shopping som stod på programmet och vi for ner till Oxford street i centrum igen och började kika i affärer. Men det mesta var dyrt, så vi åkte ut till Camden Town igen och hade bättre tur där :) Jag köpte en "läder"jacka och en typ yraklänning som är svart med vita prickar och toksöt! Och för första gången provade jag att pruta priserna, och det gick faktiskt rätt bra, tror att jag bara blev lite lurad.. :P Men Sini lyckades bäst iaf - hon prutade ner en jacka från 90 till 55 £ eller nåt i den stilen. Great success!

Sen for vi hem till vandrarhemmet, och sen var det party! Middag och sen drack Sini och jag en varsin flaska vin medan vi gjorde oss i ordning och sen tog vi tunnelbanan ner till stan, hade ingen aning om vart vi var på väg eller vad som skulle hända eller vad vi skullek göra.. :P Men vi hamnade på en nattklubb iaf, blev kompisar med en Sambouca-girl och dansade till två eller nåt. Fantastiskt rolig kväll!!  Vi hamnade till sist på Burger King, och efter det började hemresan.. Som jag är sjukt stolt över faktiskt eftersom vi lyckades gå åt rätt håll, hitta en busshållplats där rätt nattbuss gick från, byta buss på halva vägen och hitta hem till vandrarhemmet, yey!

 


På tal om transportmedel är jag faktiskt mycket nöjd över att berätta att Sini och jag listade ut hur hela buss och tunnelbanesystemet funkade och vi lyckades ta oss runt halva London utan problem! Vi gjorde bara bort oss en gång när vi skulle gå hem från stan och vi lyckades blanda ihop vädersträcken och gick en halvtimme i helt fel riktning.. Fail.

 



Söndag morgon var sovmorgon av förklarliga skäl, men vi masade oss ur sängen vid elva tiden och efter vatten, dusch och lite smink mådde vi som prinsessor igen! Vi gick och köpte frukost och hade picknick på en parkbänk i Hyde Park och tittade på ekorrar :) Vi promenerade längs hela parken som är stor och otroligt vacker och kom ut i närheten av Buckingham Palace där vi lyckades pricka in the changing of the guards.

 

 


På vägen in mot centrum hamnade vi på Bond Street som verkade vara dyraste och flashigaste gatan i hela stan. Vi vågade inte ens försöka gå in i nån av affärerna eftersom det fanns vakter utanför som antagligen inte hade släppt in oss. Anyhow, vi hamnade på Starbucks medan vi väntade på Sinis pojkvän Michael som vi hängde med ett tag, sen gick vi alla fyra till en italiensk restaurang. Efter maten gick jag och Jenny hem och packa, och jag var sjukt trött och sömnig och somnade tidigt. Det var mycket bra eftersom väckarklockan ringde kl 04.00 följande morgon.. Huah. Hemresan gick också utan problem, vi kom hem mitt på dagen och jag hann till och med till min eftermiddagföreläsning.


Så ja, det var Londonresan.
Jag är sjukt nöjd och hade superroligt, thanks girls! :)


Iiiiiiiih!!

Om exakt en kvart far jag, Jenny och Sini till London!! :D
Vi är framme typ halv tio ikväll, stannar där hela helgen och är tillbaka måndag morgon!

Enda dåliga är att jag är lite sjuk igen. Halsen som spökar. Igen. Men jag lever in denial just nu och har laddat upp med en massa halstabletter, så I'll be fine! Det är bara lite frustrerande att typ jämt vara lite halvkrasslig.. Speciellt som jag aldrig är det hemma..

Idag var jag på seminarium och kände mig långsam och dum, typ. Vi var två elever och en nervös lärare som pratade i 180 med kraftig irländsk dialekt. Jag fattade högst hälften av vad han sa. Sen tittade han på mej lite ibland och förväntade sig att jag skulle säga nåt klokt. Jag lyckades klämma ur mej typ.. Could you please repeat the question? Hahaha! ...Oh well! Det är glömt moch förträngt, och nu far vi till London! :)

It's getting hot in here!

Alla jag pratat med nu på sistone svär över hur kallt och jävligt vädret hemma är med snö och nordan och äckligt och kallt. Då kan jag bara lite alldeles för nöjt berätta att jag bytte höstjackan mot sommarjackan idag när jag gick till skolan, stoppade vantarna i fickan och var tvungen att ta av mig jackan och gå i kortärmad tröja för det var så varmt hahaha! I love the Irish weather right now!


Nu den här veckan har jag mest bara pluggat och skrivit uppsats som jag lämnade in i dag. Nu ska jag snart fixa nåt att äta, och sen är det paarty! Eva från Tyskland fyller 23 idag! :D Igår hade vi Mojito night hemma hos oss. Fabiens pojkvän Pepe tyckte att det var en bra idé (det tyckte vi också), och sen tyckte han "innan vi börjar dricka drinkar måste vi äta. Säg vad ni vill äta till middag så lagar jag mat!" Yes please and thank you :P Så igår vart det chicken fajitas och mojitos, nomnom.


I morron far jag, Jenny och Sini till London!! I'm wicked excited :P


Måste bara berätta en rolig sak som hände för några veckor sen. Jag pratade med en irländsk kille jag inte känner, och helt plötsligt frågade han mej "vilken del av USA kommer du ifrån?" Hahahaha!


Och Becka! När vi satt i bilen på väg mot Cliffs of Moher lyssnade vi på en skiva med irländska sånger, och när Fields of Athenry kom sjöng jag med eftersom det är fysiskt omöjligt för mej att hålla käft när jag lyssnar på en sång jag kan. Det tyckte Gerard var hemskt lustigt eftersom den sången är typ lagsången för hans hemma fotbolls (?) lag och han väntade sig definitivt inte att en random finsk tjej skulle kunna nästan hela texten haha! :P


Nu ska jag äta.
Sen är det fest!

Puss!

Amazing day at the Cliffs!

Igår var jag på utflykt igen. Till Cliffs of Moher, och det var helt fantastiskt!
Julien och Anikos värdperson Gerard tog med dem, mej och Thibaut (Frankrike) på en all inclusive dagsutflykt! :)

Vi startade tidigt på morgonen och for iväg söderut tror jag (eller norr - längs kusten iaf :P) Första stoppet på vägen var the Burren - berg typ helt utan växtlighet i olika lager och häftiga formationer och många olika platåer. Svårt att beskriva, men vackert var det.


 


Vi passade även på att gå ner till stranden medan vi väntade på att solen skulle titta fram! Jag badade fötterna lite ofrivilligt i Atlanten, och killarna badade hela sej, helt frivilligt. Eller iaf Thibaut slängde sej i med alla kläder på haha!





French boys in the water. Julien och Thibaut (jag fattade först inte att det är ett riktigt namn, tyckte det lät som ett märkligt smeknamn eller en seriefigur haha!)




Thibaut, jag, Julien och Aniko :)





Sen for vi vidare mot the Cliffs of Moher. Väldigt mäktigt och imponerande! Och vackert. Lite samma sak som på Aran Islands, men här kom man inte så nära kanten så det kändes inte lika spännande som där.. Oh well!





Som sagt. Mäktigt, imponerande och vackert! Och blåsigt :P
Vi klättrade hela vägen upp i tornet som syns på bilden.


Efter att vi tittat färdigt där var vi hungriga och Gerard tog oss till en pub där han bjöd oss på traditionell Irländsk mat och Guinness, underbart gott! Och han vägrade låta oss betala - sa bara att "om jag inte får betala kör jag förbi och så blir det ingen lunch alls!" Tack Gerard! Sen for vi vidare på vår upptäcktsfärd till ett område i the Burren där det fanns en stor grotta som de hade guidade turer i. Också spännande att se - även här vägrade han låta oss betala (ni är studenter, jag betalar) Ok, tack då..! :)


Sen var det dags för hemfärd. Gerard hade sagt att vi skulle vara tillbaka runt två, kvart i sex stannade han utanför Gleann Dara haha! En helt underbar dag var det iaf!


Och en sista bild bara för att den är söt, jag och Julien :)




Trött och ofokuserad

Jag har försökt plugga ikväll men är så sjukt lättdistraherad tt det nästan är pinsamt. Har iaf nästan skrivit klart min uppsats om Irländsk emigration på 1800-talet, skönt. Måste bara förbättra språket lite och fixa källhänvisningar.

Idag träffade jag äntligen min irländska värdperson! Jag kanske int skrev det förut, men jag anmälde mej till ett värdfamiljsprogram vilket innebär att jag får en irländsk person som jag träffar lite nu och då, som lär mej mera om den irländska kulturen och livsstilen. Najs. Min person heter Eimear, hon jobbar som lärare för sjuksköterskorna och är rysligt trevlig. Vi gick och tog en fika och hon bjöd på te och kaka! Hon har massa planer på vad vi kan göra tillsammans, så det känns jättebra! Det hon föreslog var middag hemma hos henne, vandring i Connemara, utflykt till hennes hemstad som är i ett skärgårdsområde en timme norr om Galway, fara på hurlingmatch - det är typ Irlands nationalsport, fråga mej inte vad den går ut på för det vet jag inte. Man spelar med klubbor iaf. Och hon har en till student, en fransk tjej, och nästa gång ska vi försöka träffas alla tre tillsammans!

Imorron ska jag med Julien, Aniko och en fransman som heter Thibaut till ett ställe som heter Cliffs of Moher. I'm so excited! Vi far dit med Aniko och Juliens värdperson - vi får en irländsk guide, deadly! :)



In one waay or another, I'm gonna get ya!

Gomorron mina sötaste!
Eller goddag kanske passar bättre.. :)

Igår var det fest! Vi hade förfest hemma hos oss och det blev succé som vanligt hahaha! Vårt hus är lite inofficiellt utsett till partyhuset :P Ryktet hade spridit sig att vi hade fest så vi var ganska många igen, men den här gången, för första gången blev det utgång!!




Italian people på förfest: Simonetta leker japan, högst oklart vad Simone försöker säga med handen, men MariaStella är iaf nöjd med kvällen so far.




Våra typ grannar Eva (Tyskland) och Michelle (Malta) hittade också till festen!




Jag, Aniko och Fabien i taxin på väg till stan. I'm looking like a pimp!

Jag tappade min halsduk igår.. Dåligt.. Och på dagen ntappade jag min hemnyckel.. Ännu mera dåligt.. Lessen hest.. Anyway, när vi var framme i stan hamnade vi på Coyotes, sjukt roligt! :)





Det var inte riktigt som i filmen eftersom det fanns ett dansgolv och mygod att jag saknat att dansa...! Men sen när de stängde vid två fanns det inte en möjlighet att jag skulle ha kunnat gå hem eftersom jag är lite lätt handikappad i foten pga diverse blåsor och skavsår ouch. Men, det var det värt!




Bartendrarna både sjunger och dansar på bardisken, det var roligt. Det tycker jag ni kan inför på Norrlands också :P Men de sprutade inte vatten på folk som beställde vatten. Jag var likte nervös innan, men sen vågade jag iaf och det gick bra haha! Ni som sett filmen vet vad jag snackar om..


Nu ska jag plugga!
Pusseli

Bilder från Dublin




Förra helgen var jag i Dublin. Sommarblommorna blommade för fullt fast det var början av oktober..!





Dublins shoppinggata med en stor.. lång.. hög.. umm.. stolpe (?) i mitten :)
De har H&M i Dublin, det var jag mycket nöjd över!





St Patricks Cathedral. St Patrick är Irlands skyddshelgon och det påstås att det var han som tog kristendomen till Irland på typ 600-talet. Han dog 17 mars, och nuförtiden blir folk fulla den dagen till hans ära!





Trinity College. Mycket gammal, stor, anrik och känd skola. Men det skulle vara mycket märkligt att gå i skola där eftersom där var sjukt många turister haha!





På väg till Guinnessbryggeriet!





Jenny och Kate dricker öl. Gött!





Utsikt över Dublin!

Frustrerad!

Exakt vad är poängen med att ge oss en "reading list" med böcker som är bra att läsa inför våra midterms om de inte går att få tag på varken i biblioteket eller på internet??? (Det är inte böcker vi förväntas köpa heller)

Och varför kan man inte bara sortera böcker i biblioteket efter författare? Här är böckerna organiserade i nummerordning.. Varje bok har ett 8-10 siffrigt nummer beroende på vilket ämne de tillhör. För att få tag på detta nummer måste man först hitta/köa fram sig till en dator med bibliotekskatalog.. Totalt onödigt arbete.

Och varför ger de oss instruktioner om att läsa och skriva ut artiklar som skolans datorer inte kan öppna och som vi inte kommer åt hemifrån pga databasen är ansluten till universitetets nätverk?


Och när jag ändå håller på...

Hur svårt kan det vara att fixa övergångsställen? Och trafikljus som är gröna mer än 3 sekunder i kvarten? Hur ska en gammal liten tanta komma över vägen när jag knappt hinner?

Eller gatskyltar? Vad är poängen med kartor med gatnamn om man ändå inte vet vilken gata man är på på riktigt?


Sjukt frustrerande.
Irländare gillar att krångla.
Allt funkar mycket smidigare hemma..!



Varför?!

Både igår och idag och imorgon är pluggdagar för mej. Alltså, sitta inne och begrava mej i böckerna/sitta inne och glo på dataskärmen/sitta inne och försöka hitta pluggmotivation. Sjukt drygt. Och förstås, för att göra det hela ännu lite jävligare är det förstås bätte väder än det typ nånsin varit. Oh well. Om en och en vecka är det mesta över och jag sitter på ett flyg till London, hurra! Och ikväll ska jag ut och äta middag med Aniko och imorron blir det förfest hos oss med efterföljande utgång, som jag har väntat! Jag har dansat en enda gång sen jag kom hit, det är dåligt eftersom jag älskar att dansadansa hela natten lång! I'm excited :)

Ok. Nu. Skärpning. Plugga.

Nina till 2q!

Ikväll är det landskap på Norrlands där en ny 2q ska väljas, och en av kandidaterna är världens bästa Ninis Nordinis! Lycka till vännen, jag vet att du skulle bli en fantastisk andre kurator! Jag väntar spänt på att höra resultatet...

Puss!






P.s. Hon är snygg också! :)

Dublin

Tanken var att jag skulle skriva om helgen i Dublin, så jag gör ett nytt försök. Men först måste jag bara säga att vår dammsugare (vår andra sen vi flyttade in) nyss började brinna eller nåt. Eller iaf ryka och lukta förbannat illa och giftigt. Typiskt dåligt. E-mail håller på att försöka ta reda på vad som hände och fixa det nu, sjukt bra. Den låter märkligt också, mycket intressant.



Ok. Nu. DUBLIN.

Jag, Jenny och Simonetta skolkade i fredags och tog bussen i fredags morse. Vi kom, efter en liten detour när vi lärde oss åka spårvagn åt fel håll, fram till vandrarhemmet Jacob's Inn vid tvåtiden. Sen var det lunch- och shoppingdags. Jag var sjukt shoppingsugen och ville köpa nya partykläder, men alla idéer om att köpa flashiga Dublinkläder krossades ganska snabbt eftersom Dublin är en dyr stad och jag en fattig student. Oh well, vi hittade iaf en Penny's affär med billiga kläder, så lite Dublinnytt fick jag iaf! På kvällen fick vi sällskap av Kate, Rory och en massa andra från Frankrike och Italien, vi var totalt 16 stycken! Hemskt trevligt, men också ineffektivt när man ska bestämma vad vi ska göra. Fredagen vart lugn, middag och en öl eller två på nån random pub och sen hem och sova.

Men mitt i natten kom två andra presonen som också sov i vårt rum hem (vi sov i ett 8 personersrum) och klampade omkring med högklackade skor på trägolv, pratade högt, ryckte i dörrar och pratade i telefon. Då var jag inte glad. Och sen när de började kl sju på morgonen började jag känna av allvarligare aggressioner.. Inte bra. Iaf. På lördagen gjorde vi en massa sightseeing runt stan, jag var med Jenny till Dublin zoo, och sen på eftermiddagen var vi till Guinnessbryggeriet och lärde oss hur man brygger öl. Sen fick vi smaka, nomnom.

På kvällen hade vi stora planer på att parta, men efter att ha promenerat runt en hel dag var vi rätt sega och trötta och hade ont i fötterna, så det slutade lugnt iaf. Men vi var iaf till the Temple Bar area som är the party place i Dublin. Roligt att ha varit dit, men för att uppskatta det helt borde man inte ha varit så trött som vi var allihopa.

På söndagen vart det mera sightseeing, vi var till Trinity College, Dublin Castle, St Patricks Cathedral och sen tyckte vi det räckte med promenerande så vi hamnade på ett café istället. Mys. Sen var det tillbaka till vandrarhemmet, hämta väskor, ta oss ut till stationen, missa bussen, svära lite, åka hem, sova.

Dublin är en fin och trevlig stad, men jag föredrar Galway, på alla punkter. Dublin såg ut ungefär som vilken annan stad som helst och hade inte alls Galways mysiga och hemtrevliga charm. Och de är sjukt dåliga på att skriva ut gatnamn, så det var helt hopplöst att försöka läsa kartor.. Oh well!

Jag köpte en "tin whistle" från en turistaffär, det är en traditionell irländsk flöjt och det följde med lite noter till vanliga irländska sånger och jag kan redan spela en som heter "Molly Malone" great success!

Pusspuss!



P.s. Jag är sjuk igen. Fast bara lite förkyld, så det är inget mammor behöver hetsa upp sej över :)


Back to school

Måndag är konstiga dagar för mej.. Jag börjar skolan kl 2. Sen har jag en håltimme. Sen en föreläsning till. Och en håltimme. Sen är jag trött. Och sen har jag en tvåtimmarsföreläsning som håller på till åtta. Tur att det är min sexkurs som är intressant (idag pratade vi om att sälja sex) som är den tiden, för annars skulle jag inte fixa det. Men när den är slut är jag både trött och hungrig och jävlig. Men idag går det bra eftersom vi har money night här hemma och mina sambos betalar mej en massa pengar som de är skyldiga mej. Helt sinnessukt bra!

Under föreläsningen som är mellan fyra och fem är jag vanligtvis väldigt trött och sömnig eftersom det finns noll syre i föreläsningssalen och det är varmt som i en bastu. Så idag fick jag den geniliska idén att dricka kaffe. Funkade faktiskt bra under föreläningen, men efteråt var jag så speedad att jag i princip studsade omkring. Tyckte lite synd om Julien som höll mig sällkap till min nästa lektion haha. För er som inte vet det och inte kunde gissa det så dricker jag inte kaffe, typ aldrig faktiskt, så jag antar att jag är lite känslig.. :)

FAIL!

Nu är jag äntligen hemma från Dublin... Hemresan tog lite längre tid än beräknat eftersom vi missförstod vägbeskrivningen till hållplatsen för bussar till Galway och fick nöja oss med att titta på vår buss som for förbi oss med en väldig fart raka spåret mot Galway. Crap. Vi skulle ha tagit en direktbuss som gick kl sju, men var tvugna att vänta en timme, svära lite och tröstäta godis innan vi hittat rätt hållplats och kunde kliva på rätt buss kl åtta. Den här bussen var tyvärr ingen snabbuss, utan på nästan varenda ställe jag såg en gatuskylt mot Galway for vi åt andra hållet. Doh! Vi var hemma lite före tolv och nu ska jag sooooova och ladda inför en till pluggvecka. Jag är ganska säker på att jag måste skriva en midterm essay på typ 2000 ord nu, yey.


RSS 2.0