Birthday in Brussels

I söndags fyllde jag 23, hurra hurra!
Vi steg upp tidigt igen, och jag blev grattad på födelsedagen och Dave och Michelle hade med sig födelsedagspresent från Amerikatt. Jag fick ett set med lotion och duschkräm från Victoria's Secret som doftar underbart gott och ett helt berg med Skittles haha! De kom ihåg att de var mitt favoritgodis när jag var där och tog med sig massor :P

På förmiddagen for vi och hälsade på Carries värdfamilj som bor i en förort till Bryssel. Via hennes utbytesprogram måste de bo i familjer. Jag skulle tycka det var drygt, men det funkar bra för henne och familjen verkade hemskt trevlig. Jag märkte en stor skillnad mellan Belgien och Irland. Belgien är så mycket mer organiserat, redigt, rent och har högre boendestandard. Där är gatorna breda och det finns plats både att parkera längs dem och att köra på dem från två håll, på Irland parkerar de, men gatorna är så smala så sen när nån har parkerat kan inte två bilar mötas. En måste vänta. Och där är gatorna rena och skräpfria, här har folk inte riktigt fattat poängen med soptunnor. Missförstå mej rätt, jag älskar Irland! Kunde bara inte låta bli att jämföra..

Anyway. Efter te och kaka for jag, Michelle och Carrie in till stan igen medan killarna gick på militär- och bilmuseum. Vi traskade runt i stan och kikade på så mycket vi bara hann. Det är en hemskt vacker stad med gamla marmorbygnader och typ gothiska kyrkor, och de gamla delarna av stan ser rätt imponerande ut.



La Grande Place



Annat hörn av torget



Kongresshuset



Slottet



Bara för att jag tycker om bilder.. Random gata som leter till the palace of jutice (?)

Sen fanns där också en massa smala mys-gator fyllda av restauranger där det stod folk som nästan drog in folk till deras restauranger med lite milt våld, nästan.



Det såg mysigt och fint ut, speciellt på kvällen när allt var upplyst!

Två belgiska specialiteter är våfflor och pommes frites och vi provade båda under söndagen. Och jag beställde båda på franska! Var sjukt nöjd :) Och det var gött.

På kvällen var vi ut och äta födelsedagsmiddag, och efter det blev det födelsedagsvåfflor. Och det var så gott att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med mej själv. Fullt med grädde och choklad, nomnomnom...!

Sen var det bara att gå tillbaka till hotellet och sova en sista natt.. Och sen var det uppstigning tidigt, säga hejdå och pallra sej iväg till flygplatsen. Jag åkte både metro och tåg i Bryssel helt själv, sjukt nöjd över det med! :)

Så.. All in all var det en mycket bra resa och det var underbart att träffa the Pfaff's igen och jag hoppas jag får träffa dem snart igen! Men då är det nog min tur att ta mej till USA... :)

En sista bild.. Jag, Michelle och Carrie framför en fontän i parken brevid kongresshuset


In Bruges



Dave, Michelle, Jan, Carrie och Jag in Bruges

Lördagmorgonen började med hotellfrukost, gött! Och sen en tilles tågresa tvärs över halva landet till Bruges som är en av Belgiens allra äldsta städer och ett väldigt populärt turistmål, och hur mysig som helst! Gamla fina byggnader längs kullerstensgator, och kanaler som flyter genom hela stadskärnan. Och flera chokladbutiker längs varje gata. Hade jag försökt räkna dem hade jag tappat räkningen innan jag kommit till hälften haha!



Bild från stora torget.
Där fanns också två ställen där man kunde köpa pommes frites som sades vara de bästa i hela landet, och eftersom Belgien är känt för sona pommesar så måsta vi självklart prova. Och ja, det var goda :)

Vi åkte också på en kanaltur, och det kändes lite som att var i Venedig eftersom det var full trafik i kanalerna och husväggarna gick rätt ner i vattnet. Inte för att jag någonsin varit där, men man får väl ha lite fantasi!



Mys!

Sen klättrade jag, Carrie och Jan upp i ett kyrktorn som var jättehögt, 366 trappsteg och kikade på utsikten. Vi var lite halvmöra när vi kommit upp, men det var värt för man hade utsikt över hela stan! Men det var lite leskigt att klättra upp efterom trappan var smal och brant och full med folk, så om man är klaustrofobisk är det inte att rekommendera..



Det är samma kyrka som Colin Farrel klättrar upp i i filmen In Bruges. Tyvärr såg vi inte honom där. Det var dagens största minus.. Doh!



Vi var också in i en kyrka där de påstod att de förvarade en skvätt av Jesus blod, vi såg det, men jag är väl lite lätt skeptisk till det kanske..

Våren var riktigt mycket på gång där och påskliljorna blommade för fullt!



Vi avslutade kvällen med middag på en mysig restaurang innan vi tog sista tåget tillbaka till Bryssel.
Det var en hemskt mysig dag :)

Fredagkväll i Bryssel

Nu har jag kommit hem från Bryssel, och det var hur underbart som helst!
Hela min American family var där + Carries holländska pojkvän Jan.
Jag kom dit i fredagskväll, och efter en snabb sväng till hotellet gick vi ut och tog en öl med två av deras kompisar och sen gick vi vidare till en nattklubb och dansa en stund. Riktigt roligt var det och Jan och kompisarna var riktigt gulliga :)



Carrie och Jan

Hotellet vi bodde på var hur fint som helst och jag kände mej som en prinsessa. Antagligen var det ett rätt vanligt hotell, men eftersom jag mest bara är van vid diverse mer eller mindre skabbiga vandrarhem kändes det himla lyxigt! :) Jag träffade tyvärr inte Dave och Michelle (American parents) på kvällen eftersom de hade flugit från USA samma dag och var trötta så de gick och sova tidigt.. Vi stannade inte heller ute så värst länge eftersom vi skulle upp tidigt nästa dag för att fara till Bruges!

Going to Brussels!

Om mindre än en timme far jag till Belgien!
Hörs på måndag :)

Ha en bra helg darligs!
Pusspuss

Är jag normal?

Jag har perioder när jag drömmer en massa märkliga drömmar. Nu är jag inne i en sån.. Men i natt drömde jag nåt som nog kan klassas som bland det märkligaste hittills...

Ok. Allt som kommer nu är en dröm, inte på riktigt, om det är nån som tvivlar.
Jag och Johanna hade fått veta att någon kille från Norrlands målade porträtt av en tjej och hängde upp över hela nationen. Vi fick för oss att busa, så Johanna målade av ett foto med henne, Aino och Malin på och ovanför bilden skrev hon "Johanna i farmaceutiska avdelningen på Norrlands". Den bilden skulle smygas in på nationen och hängas upp i lokalen Inre Läs. Så. Vi letade oss fram till maffihögkvarteret i Dorotea som låg i en gammal Volvofabrik. Johanna och en annan smög iväg, jag och kusin-Maria skulle leat flyktfordon. Hon hittade en ihopvikt bil utan väggar och jag en sån där grej med ett stort pumbhandtag som man lyfter och transporterar lastpallar med. De andra kom utspringande och vi rullade ner för backen på våra fordon, hittade en pytteliten röd dörr som jag gjorde kullerbytta ut i skogen genom. När jag landade hade jag en kanin med stora tassar som kramade mitt ben och vägrade släppa. Efter en lättare brottningsmatch hoppade den bort och vi sprang iväg. Vi blev jagade av poliserna från S:t Patrick's day som hade hundar med sej. Vi gömde oss bakom ett träd och blev upptäckta. Maria hade tre tjocktröjor på sig, två var likadanna. En av poliserna skrattade. Sen trampade en annan i en bajshög som utgående från spåren i snön som plötsligt fanns där visade sig komma från en björn. Då blev jag rädd och sa "jag bryr er inte om vad ni gör, kasta mej i fängelse eller deportera mej till Sibirien, men ta mej bort från björnarna.."

Sen vaknade jag.
Är jag normal?

Veckans konstateranden.

Veckans konstaterande 1: Att gå och sova med blött hår utan att borsta det är en mycket dålig idé.
Veckans konstaterande 2: Man blir tjockis om magen om man äter middag två gånger på samma dag och en massa chokladägg efter det. Sen måste man göra en massa sit-ups om man vill komma i sin balklänning den 15/5.
Veckans konstarerande 3: Höjden av lathet är att ens överväga att använda sin italienska house mates foundation eftersom man är för lat för at gå upp på övervåningen efter sin egen.

Veckans konstaterande 4: Om exakt 7 veckor far jag hem. 49 dagar. 1176 timmar. Say what? Exakt hur gick det till? Det känns ju fortfarande som om det är början av terminen och att alla nya fortfarande är nya. Känns fortfarande som om skolan just har börjat för terminen, om en vecka är min allra sista föreläsning på NUIG. Vad hände? Vart tog februari vägen? Och mars? Det känns bra att jag ska hem så snart samtidigt som jag mest bara vill stanna kvar. Uff. Dubbla känslor. Extremt blandade känslor.

Sini och Jenny for hem igår.. De var här i två roliga veckor som försvann alldeles för fort.
Men Emil är kvar :)
Och mamma, pappa, Sebbe och Beckaungen (som blir student i vår, förstår jag inte heller hur gick till..) kommer hit 11/4!
Och Inko och Jossi kommer hit efter det, då ska vi kanske gå och simma i Atlanten om vi vågar, är mycket skeptiskt eftersom jag är en sån hemsk badkruka, men vill gärna prova..

Veckans konstaterande 5: Klassisk musik är grymbra att plugga till. Det överröstar ljudet av min dator som låter som ett flygplan, det är lugnande och det går inte att sjunga med. Great success!

Nu har jag nästan packat färdigt inför Bryssel, imorron far jag, iih!
Nu ska jag sova, nattinatti!


Perkele vad roligt!

Idag efter min polskalektion hände något jag tyckte var roligt.
Min ryska kompis Anastacia hade besök av en spanjor, och när han fick höra att jag var från Finland sa han:

"Minun nimeni on (Spanskt namn, minns inte..)"
"Mitä kuuluu?"
"Hauska tutustua!"
"Minä olen espanjalainen"

För er som inte är så begåvade i finska språket betyder det "Jag heter... Hur mår du, trevligt att träffas, jag är spansk."

Jag försökte svara på finska bäst jag kunde, men ungefär efter det där sa jag att jag tyvärr måsta göra honom besviken eftersom jag är skitdålig på finska och pratar mest svenska..

Men! Inte blev han någe ledsen för det heller utan då säger killen:

"Trevligt att träffas"
"Hur mår du?"

Sen blev han språkförvirrad och sa "haluatko tanssia minun kassa?" (=vill du dansa med mej?)
Hahahahahaaha! :)
Sjukt kul!

Tydligen hade han en massa svenska och finska kompisar hemma i Malaga och själv ska han på utbyte till Västerås nästa år, världen är liten..!

Too hot to study.

Är i biblioteket och försöker plugga idag igen och det är varm och hett och inget syre. Lite lätt besvärligt eftersom ögonen inte riktigt vill vara öppna.. Men! Har iaf gjort klart en presentation som jag ska ha om en vecka, hurra!

Irländare är totalt värdelösa på att hålla presentationer. Vet inte om det är vanligt bland irländska studenter eller om det är bara i min klass.. 7 personer skulle hålla varsitt 10-12 minuters föredrag idag om någon historisk kvinna. Och de flesta bara läste sina anteckningar rakt av (oftast väldigt fort) och tittade knappt upp en enda gång. Och kunde verkligen inte avgöra vad som var viktigt för presentationen eller inte. Om man ska hålla ett kort biografiskt föredrag spelar det väl ändå ingen roll vilken färg på schalen personens mamma hade på vardagar jämfört mot söndagar??

I don't get it.

Igår var jag, Emil, Aniko, Simonetta och Tiina till en för mej ny pub - The Crane Bar. Det var hur mysigt som helst och jag fattar inte varför jag aldrig varit där förut. Live musik av ett gäng som satt och spelade i ett hörn, skön stämning, trevligt sällskap. Helt fantastiskt.

Ikväll ska vi antagligen ut och göra något också eftersom det är Jenny och Sinis sista vanliga kväll här... De har varit här i två veckor redan, jag förstår absolut inte vart mars har tagit vägen.. Vi har bara en dryg vecka kvar med skola, sen är det påsklov, instuderingsvecka och tentaperiod!

Min nedräknign till Belgien har börjat nu! På fredag far jag till Bryssel och träffar Carrie och hela min American family! Can't wait!! :) Och vi ska bo på hotell, sweeet! Annars bor jag bara på billiga vandrarhem i varierande skabbighetsgrad när vi är ute och reser här. Så, tänk er... En mjuk hotellsäng med lakan som man riktigt känner att dom är rena. Eget badrum. Fräscht badrum. Med egen dusch. HOTELLFRUKOST! :P

Nu ska jag ta itu med dagens andra projekt. Någonslags jämförande uppsats av ännu oidentifierat ämne mellan böckerna Frankenstein och Dr Jekyll and Mr Hyde. Hurra.

Plugga.

Usch.
Det är hur varmt och fint väder som helst. Jenny satt ute i en timme och solade klädd i linne. Emil iddes inte ens ta med sig jackan närä han gick ut på promenad. Solen skiner och jag vill ut. Men vad gör jag? Sitter inne och pluggar. Skriver en uppsats och moral och ansvar om "A Clockwork Orange". Ääääh.

Tur att jag iaf har hittat ett sätt att skriva uppsatser utan att tänka typ alls.

Kalas!

Igår firade vi min, Sinis och Juliens födelsedag med en gemensam födelsedagsfest hemma hos oss! Flera av gamlingarna från förra terminen var tillbaka, hur roligt som helst att träffa dem igen :) Den här festen var lite mindre än Erasmusfesterna vanligtvis är, och nu var vi "bara" ca 40 pers haha! Vi hade pysslat ihop en bok i present åt Sini med bilder på henne och oss och alla skrev hälsningar i den och hon blev jätteglad! Jag och Emil var lite ambitiösa och bakade kladdkaka och kokosbollar som blev väldigt uppskattade, och om jag får säga det själv.. Nästan perfekta :P Har inte flyttat över bilderna från kameran än, så bilder kommer senare.. Men kvällen var till största delen bra, bara några irritationsmoment, men oh well. That happens. Innan jag skulle sova märkte jag att nån ätit upp min ost. Inte ok. Då vart jag less..

Anyway.. Idag har vi haft vårigt underbart väder. Soligt och faktiskt varmt. Ett tag ångrade jag att jag hade jeans på mej, hade vart mycket mer appropriate med kjor och ballerinas, wiee! Vi gick ner till stranden och satt där i solen, underbart! Och det var flera stycken som faktiskt simmade, galet..! För vattnet är fortfarande hemskt kallt och de var helt röda när de kom upp, crazy Irish people!

Idag såg jag hur många vårtecken som helst! Jag inte bara hade varmt trots att jag tog av mej jackan, utan jag såg också tussilagos, svalört och knoppar på några träd och utslagna påskliljor!

Nu ska vi snart över till Aniko på middag! Hon lagar nåt traditionellt Österrikiskt med en massa ost, kan inte bli annat än bra :)



Hahaha! My lovely ladies - Aniko & Sini

Btw, Beckasysters blogg var omnämd i nöjessektionen i en lokaltidning på Åland som en av "5 balla bloggare" från Åland, tufft!

St Patrick's Day!

Igår firade vi St Patrick's Day Irish style och det blev hur bra som helst!
Jag var sjukt het med illgrönt hår, ooh yes. Vi började dagen med att gratta Julien som fyllde 23 och i present fick han extremt mycket irlänska St Patrick's grejer, så han såg lite over the top galen ut haha! Sen traskade vi ner på stan där de har en årlig parad och där var helt smetat med folk. Efter paraden skulle vi gå till The Spanish Arch, men där var fullt med poliser som sa att man inte fick vara där och fick int edricka någon alkohol där alls. Och de tömde ut allt de såg. Sen gick vi till en italienare som heter Luca och hängde på hans gård, och det var jäkligt roligt och en massa folk! Ända tills vi alla var på väg därifrån, för då kom polisen igen.

Irländska poliser imonerar inte på mej alls. Jag stod utanför och väntade, då kom en polis fram till mej och frågade om jag bodde där. När jag sade nej sa hon att "du vet att du har ingen rätt att vara inne på den här gården va? Det kallas olaga intrång." Hurra. Jag var ffs inbjuden dit av en kompis. Så då fick man tydligen inte hälsa på kompisar. Ok. Sen kom en annan fram till mej, jag höll i en påse och stod och åt chips, gjorde inget, störde ingen och var inte det minsta full. Och hon sa "I'll have to take your drink away from you." Say what? Jag är nästan 23 år och tydligen inte ens tillåten att bära en flaska vin i en påse? Och inne på gården - inhängnad privat egendom gick polisen och tömde ut folks vinflaskor. Hur kan det vara ok för dem att göra så? Speciellt som de int verkar bry sig annars. Irländska ungdomar, även minderåriga är fulla som ägg alla veckans dagar, men då bryr de sig inte.

Aaaaaah. Då vart jag less och frustrerad. Men vi gick vidare och hamnade på en hemmafest hos en kille från ISS - International Student Society, niice. Efter kebab-middag hamnade vi på en rätt seg takfest hos två italienska killar som har en helt fantastisk lägenhet mitt i centrum med utsikt över hela stan. Vi avslutade kvällen på en pub som heter The Skeff's, och där var hur roligt som helst! Dansgolvet var packat och de spelade rolig musik och jag lärde känna några nya människor :) Runt midnatt ungefär gav vi upp och gick hem och hade pringles picknick i en lekpark på vägen hem haha!

Några bilder...



Ewa och MariaStella



Mina house mates från förra terminen! <3



Sino ch Julien



Emil och jag



På väg downtown!

Jag låter kanske inte så entusiastisk, men jag hade sjukt roligt!!

Nu är Emil här igen, och det är så roligt att vi (nästan) alla från förra terminen är här igen! :)

Update

Jag har mycket att göra just nu..

- Skola (en presentation 30/3 och fyra uppsatser som ska in 8/4)
- Umgås med Jenny och Sini som är här till 25/3, och Emil som kommer ikväll och stannar på obestämd tid.
- Umgås med alla andra
- Partyplanera inför födelsedagsfest på fredag
- Peppa och förbereda inför S:t Patricks Day imorron!!
- Förbereda födelsedagspresenter åt Sini och Julien
- Packa, planera och resa till Belgien 26-29/3
- Gå på föreläsningar ibland
- Försöka ta vara på våren.

Humh. Försöker planera och prioritera. Går sådär. Just nu har jag två olika uppsatshalvor färdiga. Är så ambitiös att jag slutar när det blir jobbigt och börjar med något annat, hurra för studiemoral och motivation. 

Jaja, det löser sig. Orkar inte stressa, är rätt bra på att stressa i onödan. Det är inte nyttigt.

Anyhow så är S:t Patricks Day i morron och jag är pepp! Kommer att bli hur bra som helst! Picknick nere vid Spanish Arch i solen (hoppas jag), och firande Uppsala-Valborg-Style, tror och hoppas jag..! :P Folk klär tydligen upp/ut sej också, och dagen till ära kommer jag att ha grönt hårspray, grön ögonskugga+nagellack, grönrandig t-shirt som jag tänker ha folk att skriva på och illgröna skor. Ser ni framför er hur fantastiskt snygg jag kommer att vara?? :P I'm excited..! Speciellt som de speciellt för S:t Paddy's Day förgar Guinnessen grön har jag hört hahaha! Låter suspekt, men helt klart värt att prova :P

I natt kommer Emil tillbaka till Galway, iih! :D

Ha det gött!

Ainoelle

Pratade med bästa finaste underbaraste Ainolainen i över en timme nu ikväll, saknar dej massor gumman..!



Du är så fin och jag tycker om dej :)
När jag kommer tillbaka är det du och jag och EVC som gäller haha!

-----

I övrigt har jag haft en väldigt skum kväll. Alla de andra är ute ikväll, igen, men jag var på ytterst märkligt humör och fixade inte det. Så. Lördagkväll, ensam hemma, sova. Skål.

Ska sova nu så att jag är mera pepp imorron.
Sweet dreams darlings!

Dansa!

Oj vad roligt jag har haft ikväll!
Vi började med förfest hemma hos oss som vanligt, som sen for vi vidare till en pub som heter Roisin Dubh. De har två dansgolv där och hela tiden ikväll spelade de en massa rolig musik som man kunde bugga till. Då saknade jag både mamma, pappa och Beckasyster och alla som kan lära mej nya turer. Mina kompisar här blev lite förvånade när jag började snurra runt på dom i mina försök att hita på kreativa buggsnurrar, det var hur roligt som helst haha! Ni ska jag sova.
Nattinatti!

Spiri di merda!

Betyder typ snutjävel på italienska.. Jag är inte jätteimponerad av polisen här..
Vi har suttit nere vid vattnet och druckit några öl de senaste dagarna. Och det var det flera andra som gjorde också. Men, ingen stör, alla är glada och stämningen är bra. Men visst ok, det är förbjudet enligt lag att dricka alkohol in public places. Men kom igen. Polisen går omkring bland alla som sitter där och om de ser nån dricka en endaste klunk öl går de dit och häller ut den. Det känns som att vara minderårig igen. Och i tisdags var det en kille som inte ville hälla ut den, och då blev polisen skitarg på honom och tog struptag på honom, tryckte upp honom mot en vägg, satte handbojor på honom och tog honom därifrån. Say whaat?? Han hade inte gjort något alls förutom att inte vilja tömma bort en nyöppnad öl. Kändes väldigt mycket som maktmissbruk. Inte imponerad.

Sini och Jenny är tillbaka!

Som jag nyss sa så är Sini och Jenny tillbaka!! Underbart att ha dem här igen och det känns så normalt och precis som vanligt fast lite extra roligt att ha dem här igen :)



De stannar i två veckor, och oh my lord! Vi kommer att ha roligt! :)
Speciellt som E-mail också kommer hit nästa vecka!!

Nothing's like a cold beer in the sun

Hello darlings.
Jag har inte varit jättaktiv här på sistone, men jag har en hemskt bra anlednig.. Det har varit soligt och fint och varmt, så både i tisdags och onsdags har vi suttit nere vid vattnet vid the Spanish Arch och haft picknick, solat och druckit några öl, sweet! Och jag tror till och med att mina kinder har fått lite färg..! Eller.. De va röda igår iaf haha..!

Så jag har det bra och det går ingen nöd på mej, alls faktiskt. Speciellt som mina favoritfinskor från förra terminen, Sini och Jenny kom tillbaka hit igår!! Så jäkla roligt att ha dem tillbaka här, känns precis som back in the days.. :P Speciellt som vi började med en common dinner med alla mina favoritmänniskor som finns i Galway just nu. Och så kommer dagarna framöver antagligen att fortsätta också. Ska försöka vara duktig flicka och plugga någongång mellan allt picknicker och middagar och så, men just nu.. Naaaah.. Lämnade in min midterm essay i tisdags, den var lite kort, men.. I don't give a shit! Jag ansträngde mej faktiskt, försökte förstå och gjorde mitt bästa, så jag är nöjd. Nästa pluggprojekt är mina final essays som jag egentligen borde börja med asap eftersom det är så sjukt mycket som händer ny framöver. Det är så mycket som händer och så mycket jag vill/ska göra att jag nästan redan har panik över hur jag ska hinna få tid med allt innan jag kommer hem om två månader.

Här är några solarbilder:



My Italian girls!



By the Arch



Så här upptagen har jag varit de senaste dagarna.. Ok, egentligen har jag väl mer jag borde göra, men jag lever in denial. I'm in my happy place right now.



Finaste Aniko :)



Italian boys - Giorgio och Melchiorre



Michelle och Eva äter kaka



Jag och Bella Italiana



Haha! Fabien och Michelle :P

DiscoDisco!

Discopartyt igår var hur bra som helst!
Började med förfest his oss som vanligt, men den här terminen är de så mycket mindre än förra året när vi alltid var ca 15 pers och hade ett helt eget litet party innan vi gick till själva festen. Igår var det jag, Simonetta och Fabien haha! Aniko, Ewa och hennes två polska kompisar som var på besök kom typ lagom tills vi skulle gå. När vi kom var festen i full gång och vissa tog temat på allvar och andra gjorde det inte..

En del tyckte att afroperuk är disco:



Fanny & Clément (Frenchies)

Många tyckte att solglasögon var en bra idé:



Polish ladies: Iza, Ewa & Magda

Andra satsade på lösögonfransar:



Eva & Michelle

Men jag blev inte mera disco än så här:



För en gångs skull var det dansgolv på en hemma Erasmusfest, sjukt kul!

Orkar inte skriva mera än så idag.
De två bilderna som ser proffisionella ut är Evas, jag lånade dom från facebook.. :)

Limerick

Idag var jag och Simonetta till Limerick som ligger 1,5 h söder om Galway. Det är Irlands fjärde största stad, men vi kunde bekräfta det vi redan hade hört.. Inte landets mest spännande stad. Ooh well, det var roligt att se nåt nytt iaf! Vi såg: Ett slott, en flod, flera kyrkor och själva downtown. Lunchen var dagens bästa.. Kebab-picknick i en park, sweet! Och så var vi till ett chokladcafé och drack varm choklad innan vi for hem igen, nomnomnom!

Nu ska jag börja fixa mig i ordning för kvällens party!
Ha en rolig lördagkväll!

I'm loving it!

Vill bara säga att jag älskar att jag, Jenny och Emil fortfarande mailar och chattar på engelska även om vi är svenskspråkiga alla tre! :) Vanan sitter i från förra terminen när enda gångerna vi pratade svenska var de tillfällen när svenskan har bättre uttryck än engelskan. Jag blir alldeles bortkollrad i huvet och totalförvirrad av att byta språk, fattar inte hur alla italientare och frenchys fixar det.. :)

Jenny och Sini kommer hit på onsdag! Och Emil natten till S:t Patrick's day!
Can't wait :)

It's summertime and the living is easy

Idag har det varit helt underbart!
Jag sov tills jag vaknade av mej själv, tog det lugnt på morgonen, gick inte till skolan, utan har haft en pluggfri dag, härligt! Jag och Simonetta gick ner på stan, har inte varit där på dagtid på hur länge som helst, och vädret var fantastiskt! Soligt och varmt. Varmt på riktigt, så varmt att solen faktiskt värmde och min svarta jacka blev varm och jag behövde inte ha vantar på mej, underbart!

Vår plan var att gå och äta lunch på ett crèpes ställe där de har hur goda crèpes som helst och där hittade vi våra grannar från hus 87:



Michelle - Ma Belle



Och sötaste Eva från Tyskland

Vi satt med dem och åt crèpes, och sen gick vi ner till The Spanish Arch vid vattnet för tjejsnack och sol, härligt!



Det var så soligt och vårvarmt att mina kinder fortfarande är varma efter solandet :)

Efter det stod shopping på programmet, och som sagt har jag inte varit på stan på länge, så det var ett bra tag sen jag köpte något nytt.. Idag handlade jag: jeans, ballerinaskor, partylinne, handväska, klänning och några smågrejer. Totalt pris? 45€ hahaha! I love Penny's :P Det är affären jag köper typ allt från här, sjukt värt.

Imorron är det fest igen! Hos Eva, Michelle och deras French Boys Nico och Nordine. Temat är disco och jag tror det blir hur bra som helst!



Hus 87: Michelle, Eva, Nico och Nordine :)

Imorron på dagen far jag och Simonetta till Limerick, vi har skjutit upp det många helgen i rad nu, men NU ska det bli av. Har hört att det inte är någon jätteupphetsande stad, men vi vill göra och se nåt annat iaf. Hoppas på lika underbart väder imorron!

Ha en rolig fredagskväll!
Puss

Pluggaplugga.

Det känns som att jag skrivit väldigt lite om vad vi gör här och vad som händer nu på sistone.. Och det finns en väldigt enkel och tråkig förklaring till det. Jag gör inte så jäkla mycket om dagarna just nu. Har hållit på och pluggat till och skrivit min midterm till historiakursen om Nord-Irland. Jag skriver om factors of grievances for both Catholics and Protestants in 1923-39. Hurra.

En sak har iaf varit rolig och det är att både Aniko och Ewa också varit med mej i biblioteket, så vi har flyttat dit och begravt oss bland böckarna tillsammans!




Lite fel säsong, men här är jag och my lovely ladies Ewa & Aniko!

Igår kände vi att det var dags att göra något, så jag, Fabien, Simonetta, MariaStella och Sharon (min "nya" housemate från Sverige) traskade ner på stan och gick en sväng till the Cellar - en pub där man alltid hittar Erasmusar på tisdagar eftersom de har så billig öl, och det var riktigt bra där faktiskt! När de stängde vid midnatt gick vi vidare till The Roisin Dubh - en pub som alltid har öppet till 2 och jag träffade en massa roliga människor och det var i allmänhet en hemskt bra kväll! Men kvällens bästa var ändå hemvägen... Sabrina från Tyskland var också där med oss, vi gick hem tillsammans, och... Hon har en cykel!! Som jag fick cykla på :) Nu tycker ni säkert att jag är jättetöntig, men förutom den enda gången jag cyklade när jag var i Uppsala innan jul har jag inte cyklat sen september när vi var till Aran Islands, så det var hur härligt som helst! Även om det var uppförsbacke och jag måsta cykla långsamt eftersom de andra gick.. Heh..





Jag + cykel + Aran Islands stengärdesgårdar.

På tal om cyklar så blev mina house mates Tiinas och Sharons cyklar stula från vår gård här de var fastlåsta i varsitt träd. När Fabien var ute och rökte såg han några ungar i 10-12 års åldern som ropade saker åt honom åt slängde grejer mot honom (bl.a. en golfklubba - bastards), eftersom de inte gav något vidare trevligt eller vänligt intryck gick han in, och när han tittade ut genom fönstret igen var cyklarna och några av ungarna borta. Skitungar.

Idag hade jag salsalektion igen! Hur kul som helst :)
Men jag har fortfarnade inte lärt mej dansa och röra mig som en latino.. Jag har faktiskt gått tre hela lektioner nu och tycker faktiskt att det skulle kunna ge lite resultat.. Damnit.. Haha!

Nu ska jag sova.
Nattinatti

Family reunions!

Jag bokade nyss biljetter för att fara och hälsa på min Amerikanska värdsyster Carrie som nu är på utbytesår i Bryssel sista helgen i mars!! Jag far onsdagen den 26:te och kommer tillbaka på måndagen. De betyder att jag fyller 23 medan jag är där! :) Birthday in Brussels - I guess I could do worse :P

Och hennes föräldrar (mina Amerikanska föräldrar) kommer att vara där samtidigt, så det blir reuinion med hela familjen Pfaff i Bryssel, sweet!



De var till Brändö och hälsade på midsommar 2008!
Från vänster: Beckasyster, Dave (American dad), pappa, mamma och Michelle (American mom)

Och på tal om familje reunion så fick jag veta igår att Sebbe också kommer med mamma, pappa och Becka när de kommer hit i april! Så hela familjen kommer till Galway, I'm so excited!!

Jag har ingen bra bild på hela familjen och jag lade upp bilder på de andra förut, men här är en på Sebastian iaf!



Vet inte vem som tagit den, men jag tycker den är helt fantastiskt fin!

Till mamma..

... Och andra blomintresserade. Är du inte intresserad av blommor, är det nog ingen idé att läsa det här inlägget.. :)

Igår när jag var ut på promenad insåg jag att våren har kommit mycket längre än jag trodde här.. Krokusarna blommade i nästan alla rabatter och påskliljorna var ca 15 cm höga och såg ut att vara på väg att slå ut när som helst. Hade inte kameran med mej då, men redan i slutet på januari när jag och Carrie var i Connemara hittade jag de här sötnosarna.



Och när jag var i Skottland (mitten av februari) hittade jag snödroppar



Det tyckte jag iofs inte var så jättekonstigt, de brukar ju vara rätt tidiga, men det jag blev lite mera till mej över var att folk redan då planterat ut penséer!



De ser i och för sig lite lessna ut, men ändå, eftersom någon tyckte att det verkade rimligt att plantera penséer i februari lär ju det betyda att det är vanligt att det är så varmt den tiden i Edinburgh..! Efter det har jag också här i Galway sett både penséer och primulor i folks blomlådor och rabatter.

Något annat vi har här i Galway som jag tycker är otroligt vackert är fuchsiahäckar. De var i full blom ända från att jag kom hit i augusti ända tills åtminstone hela september, men minns jag inte fel så en bra bit in i oktober också. Hoppas de börjar blomma tidigt, det skulle vara roligt att se dem blomma innan jag far hem igen..



I höstas blommade allt jag anser vara sommarblommor en bra bit in på hösten. När jag var i Dublin i oktober hittade jag det här




Och hela blomarrangemanget såg ut så här




Hittade även rabatt med det här innehållet. I oktober!



Och bara för att jag tyckte att de var så fina tog jag kort på oidentifierad blombuske i Connemara i höstas :)



Fin va? :)

RSS 2.0