Nöjd.

Idag har jag jag (förutom jobbat och avslutat nästsista jobbveckan!)


- Tecknat reseförsäkring. Jag har egentligen redan en bra försäkring, men man var tvungen att komplettera med en som täcker resor även utanför Irland och som täcker dyrare akutvård om man behöver sånt. Såna tankar ger mej lite lätt ångest.

- Varit till polisen och bett dem lägga undan mitt finska körkort tills jag kommer tillbaka. Så nu under året kan jag alltså välja om jag vill presentera mej som finsk eller svensk, och kunna styrka min identitet för vilket som. Great success.

- Hämtat nya koder till inloggningen till internetkontoret på Ålansbanken. Så nu kommer jag inte bli överraskad och helt plötsligt inte kunna logga in och komma åt mina pengar. Det är bra. En gammal klasskompis satt i kassan och hjälpte mej, han hade skaffat mustach.

- Glömt köpa vin. INTE ok.

Ikväll har jag ätit middag på Timjan glass på Lilla Holmen (igen) med Lynn. Najs. Och imorron blir det pizza, vin och utgång med Johanna! :)

Och nu har jag EN vecka kvar på jobbet! Det har varit ett helt perfekt sommarjobb och om jag blir i Mariehamn nästa sommar går jag gärna tillbaka. Men... Nu känns det som det är dags att sluta och gå vidare och dra iväg..!

Hoppas ni har en roligt fredagkväll!
Puss

Dagens funderingar.

Det finns två saker jag är lite orolig över inför mitt år på Irland:

1. Att frysa.
Det blir inte så kallt på Irland, men det är fuktigt och rått klimat och vad jag har förstått är inte husen så välisolerade alla gånger. Och jag som har både kofta och jacka på mej när jag cyklar till jobbet i mitten av juli. Och använder vantar från augusti till juni. Typ.

2. Att irländskt godis inte är gott.
Skulle i och för sej vara bra eftersom risken att bli tjockis är mycket större när man är utbytesstudent (fick jag lära mej inför mitt år i USA) och vill passa på att prova all mat som finns i sitt nya land. Men iaf. Det skulle vara mycket dåligt om deras godis smakar illa.

Ja.
Sen har jag iofs funderat på såna smådetaljer som att:
Inte hitta nån bra bostad - vi börjar leta bostad på riktigt först när vi kommit fram.
Inte trivas i landet - Men shit happens, jag provbor ju bara där, flyttar inte permanent. Och dessutom är jag inte alls särskilt orolig över det egentligen. Tror det kommer att bli fantastiskt.
Få hemlängtan - Det vet jag att jag kommer att få, men jag vet också att jag kan leva med.
Inte förstå den irländska dialekten - hoppas jag lär mej fort. Sen vill jag komma hem och prata som en irländare!


Ikväll har jag cyklat in till stan och ätit glass med Julia på Lilla Holmen. Jag älskar deras italienska glass! Sen for vi till Nabben och gungade. Mys. Vad skulle jag göra utan dej Julia? Tack för att du finns!


Jag känner mej ovanligt effektiv ikväll, så nu ska jag gå och göra nåt produktivt. Typ provpacka min resväska.

Puss!

Reseplanering

Hejhej!

Jag for hem till Brändö den här helgen för att hänga med familjen, ta det lugnt och fundera över allt som fortfarande behöver göras inför Irland. Det jag är mest nervös över är packningen. Jag får ha 15+10 kg med mej, och hur faen packar man för att faktiskt flytta till ett nytt land med bara 25 kg i bagaget?! Jag provpackade lite nu i veckan och konstaterade att den väskan jag vill ta med nog är för liten. Drygt. Det betyder att jag måste ta en jättestor och osmidig kappsäck med mej. Doh!

Annat som står högt upp på min "to-do-list" är att fixa en reseförsäkring. Jag är försäkrad via utbytesprogrammet när jag hålls på Irland, men vill jag fara till England eller Skottland eller så är jag on my own..  Måste också ta kontakt med polisen och fråga om mitt finska körkort jag beställde i början av sommaren eftersom det kändes smart att ha alla id-dokument från samma land. Nu kom jag på att det kanske inte var så genomtänkt iaf.. Jag är registrerad via Uppsala Universitet med mitt svenska personnummer, och nu är mitt kårleg det enda dokumentet där mitt svenska personnummer står.. Hm, dåligt.

Äääh, det löser sig säkert.

Nu ska jag baka rödavinbärspaj!

GalwayHeeelt ok!

Galway är enligt "msn travel" en av världens åtta sexigaste städer.. Vad nu det betyder haha!
Helsingfors är också med på den listan.. :P

Om 32 dagar...

...sitter jag på ett flygplan på väg till Galway på Irlands västkust! Där kommer jag att bo och leva ett helt år (ok.. nästan iaf) medan jag pluggar olika kurser på National University of Ireland, Galway (NUIG). Vad jag ska läsa är fortfarande oklart och mindre viktigt, det löser jag på plats. Just nu känns allt bara sjukt bra inför resan! Speciellt som jag har fått kontakt med ett helt gäng andra som också ska till Galway i höst! Så fort jag kommer fram ska jag börja söka ett hus tillsammans med Jenny (Finland), Emil (Sverige), Fabien (Frankrike) och Simonetta (Italien), gotta love facebook! :P

Just nu är jag fortfarande hemma på Åland och har två veckor kvar på jobbet som konditionsskötare (typ sjukgymnast, jag har iaf inte riktigt fattat skillnaden) i Mariehamn. Sen blir det en vecka Brändö och en vecka Uppsala, och sen är det byebye! Goddamnit vad den här sommaren går fort..!

RSS 2.0