Roadtrip!

I tisdags och onsdags for jag, Emil, Tiina och en tyska som heter Stephanie på roadtrip till Kilkenny och Wicklow i (syd)västra Irland. Tanken var att vi skulle vara borta tre dagar, men efter lite strulblev det bara två, men det var riktigt bra ändå :) Vi startade tidigt på tisdag morgonen, Emil körde och Tiina läste karta. Gick hur bra som helst och vi körde inte ens vilse, great success!

Vi började resan med att fara till ett gammalt slott i en liten stad som heter Cashel.



Efter det for vi vidare till Kilkenny som är en väldigt gammal stad, hemskt fin och mysig. Och där hade de också ett slott, men det var i bruksskick eftersom folk hade faktiskt bott där till 1930-talet och sen på 1960-talet ledsnade ägarna på att ta hand om det så de sålde det till Irländska staten för en 50-lapp haha!



Kilkenny Castle



Kilkenny

Efter det for vi vidare mot Glendalough i Co. Wicklow där vi hittade ett riktigt bra vandrarhem. Vi gick och sova tidigt och sted upp tidigt och traskade iväg längs en vandringsled i bergen. Hur fint som helst! Hela rundan var 8 km, Becka - det är typ till Brändö simstranden hahaha! Vi kom rätt högt upp i bergen och hade jättefin utsikt över en dal och några sjöar.







Efter det var vi rätt trötta i benen och ganska nöjda med att sätta oss i bilen igen. Sen köde vi norrut mot ett ställe där det finns ett stort vattenfall (121 m), och det var jättefint, men hela området väldigt turistigt.



Det fanns en stor skylt där de förbjöd folk från att klättra i vattenfallet haha!

När vi lessnat på vattenfallet for vi ut till kusten och hängde vid stranden ett tag innan det var dags att fara hem igen.


Tiina, Emil och Steffi - glasspaus utanför Kilkenny Castle

Thanks guys for a lovely trip!

Kommentarer
Postat av: Inkori

OCH varför var du inte kartläsare?



weeeeeeeeeeeeeeeeee.. Vi ses mycketmycket snart!

2010-04-12 @ 12:39:17
Postat av: Sofia

För att mitt lokalsinne är sämst och vi skulle ha kört vilse 12 gånger på en kvart hahahaaha! :)



Ses jättesnart!

2010-04-12 @ 23:58:48
URL: http://sofiagalway.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0