I love Ireland

OH MY GOD!

Jag kom alldeles nyss hem från en helt underbar resa till Norra Irland! Vi var 15 utbytesstudenter som hyrde tre bilar från Galway och for iväg på en roadtrip till Derry i Nordirland och Donegal County i norr, amazing!

I fredags for första bilen iväg med mej, Emil, Sini, Simonetta och Jenny. Emil körde, och han och Sini gjorde ett mycket bra jobb med både vänsterkörning och kartläsning. Vi tappade inte bort oss en enda gång, fantastiskt! Vårt mål den kvällen var Derry i Nordirland. Vi var lite fundersamma om vi behövde ta våra pass med oss eftersom ju Nordirland faktiskt hör till UK, men... Man måsta vara observant för att över huvudtaget märka när vi bytte land haha! Fredagen tillbringade vi alltså i Derry som är en gammal stad med ringmur runt själva stadskärnan. Om det varit snö på marken hade centrum sett ut precis som ett julkort eller taget direkt ur en vintersaga...! Tyvärr snöade det inte.. Det regnade. Massor. Men skam den som ger sig, så vi traskade runt hela muren i regnet och var lika glada för det!




Derry och en av portarna i ringmuren.

När vi tyckte att vi sett tillräckligt satte vi oss i bilen igen och körde mot Donegal där vi träffade de andra två bilarna på vandrarhemmet. I ena bilen var Marie (Tyskland), Viola (Tyskland), Connie (Österrike), Roberta (Italien) och hennes italienska vän Valentina. I andra bilen var MariaStella, Eva (Polen), Zach (USA), Julien och hans franska pojkvän Remy. Vandrarhemmet var sjukt mysigt och vi lagade mat alla tillsammans och sen satt vi hela kvällen framför brasan i vardagsrummet och myste..! Jag, Sini, MariaStella och Julien spelade pictionary junior hela kvällen haha!




Morgonen därpå vaknade vi tidigt och konstaterade att det regnade. Igen, hurra. Menmen, inget att göra åt, vi är trots allt på Irland, så vi åt frukost och lagade lunchmackor och for iväg till kusten där vi hört att det var vackert. Det var det inte. Det var underbart! Vi gick ner till stranden och såg Atlantens vågor komma in stormande mot oss mellan höga branta klippor.. Ortoligt häftig känsla!





Efter det for vi vidare mot ett ställe där vi hört att Europas högsta klippor skulle finnas. Vi promenerade i ca 1 h (?) längs en kust kantad av branta klippor och jag kan inte tillräckligt många adjektiv för att beskriva hur imponerande det var att stå där vid kanten och få svindel bara av att titta på dem.. Försökte fånga dem på bild, men lyckades tyvärr inget vidare, åk dit och upplev det själva! :)





Promenaden tillbaka till bilen var tyvärr inte lika trevlig eftersom vi hamnade mitt i ett ösregn/våldsam hagelskur... Och ingen hade paraply eftersom solen sken och vädret var fint när vi gick från bilarna, uff. Så alla var dyblöta när vi kom fram.. Utom jag som hade tjock jacka och vattentäta byxor (där ser du mamma, jag kan faktiskt klä mig ordentligt haha!), great success! Sen var det dags att leta upp nästa vandrarhem, laga middag och ladda inför ännu en myskväll. Vi åt efterrätt, såg på film och sen läste Julien och jag godnattsagor för varann innan jag stupade i säng halv elva. Sjukt trött.

Imorse var det inte roligt att stiga upp klockan sju längre... Men, vi hade fullt program hela dagen så det vara bara att sätta igång :) Idag stod det nationalpark (naturreservat?) på schemat och det var helt klart värt att stiga upp tidigt för det! Vi promenerade längs kanten av en sjö inramad av höga irländska berg och det var bara Så. Otroligt. Vackert.





Vi gick längs kanten på sjön tills vi kom till ett slott med tillhörande slottsträdgård, fortsatte gå tills vi kom till ett vattenfall, åt lunch och gick tillbaka. Grand total = 15 km. Yes Becka, det är fram och tillbaka till Brändö hahahaha! Sen var det skönt att sätta sig i bilen och fara hem igen! Vi hade förberett bilresan bra med mycket godsaker och bilskivor. Becka (igen), jag hade en som var nästannästan perfekt, synd att du inte var där..!


Sammanfattningsvis så hade jag en underbar helg med underbara vänner.
Hoppas ni hade det lika bra! :)

Och pappa, grattis på farsdagen igen! :)


Pusskram och gonatt


P.s. Tack för hjälpen Johanna, ska försöka fatta hur jag ska göra imorron :P

Kommentarer
Postat av: Becka

Ååh! Ta me hem den i jullovet? Så kan vi cruisa runt hela brää men en BRA bilskiva? :D

2009-11-11 @ 17:42:39
Postat av: Becka

*med en bra.. ska de såklart stå

2009-11-11 @ 17:43:02
Postat av: Sofia

Aaaaah... Jag skulle ha gjort det.. Om vi kommit ihåg att ta ut den ur cd-spelaren i bilen.. Dåligt. Får göra en ny och göra den perfekt! Sen blir det att cruisa i julen! :)

2009-11-11 @ 20:44:15
URL: http://sofiagalway.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0