Today is a good day :)

Tyckte jag iaf när jag vaknade. Jag var så glad och nöjd så när klockan ringde imorse och var inte ens trött. Och den glädjen höll säkert i sig i 10 hela minuter, ända tills jag insåg att jag glömt ta ut soporna igårkväll och att sopbolaget redan varit där och det var för sent. Doh. Sen spillde jag spagetti över hela golvet och sen var det kallt ute. Och jag blev frustrerad i skolan eftersom jag inte fattar nåt om uppsatsen jag ska skriva, men det var ok ändå för jag satt på ett ställe i biblioteket med himla fin utsikt, och så var jag på en totalt värdelös föreläsning som jag tillbringade med att plugga till min uppsats varvat med att försöka komma ihåg texterna till diverse snapsvisor. Mycket givande lektion. Och sen när vi skulle hem var det snö-regn-äckelväder ute. Usch.

Men! Trots det har jag haft en mycket bra dag och jag är fortfarande rätt nöjd i allmänhet haha! Och jag tror att jag, Simonetta och MariaStella ska ut och dansadansa ikväll! Länge sen sist...

En sak som jag funderat på lite här är irländsk sopsortering. Vi har tre olika soptunnor. En för vanliga sopor, en för kompost och en för återvinningsbara sopor. Allt utom glas går i samma soptunna. Man slänger alltså papper, plast och aluminium tillsammans. Hur funkar det? Är det nån stackare som har till jobb att sortera allas sopor eller vah? Sjukt drygt jobb isf...

En sak till jag har funderat på är att irländare är nästan överdrivet noga med att säga "excuse me", "sorry" osv i alla möjliga situationer. Möter man nån på trottoaren och den utan problem är tillräckligt bred att mötas på, eller i en trappa eller korridor, och ingen behöver vänta eller gå krok för den andra så säger man ändå sorry. Har märkt flera gånger att jag också lagt mej till med den vanan nu, för i början på terminen nångång råkade jag dunka min dator i väggen och sade sen högt "sorry!" - till datorn eller väggen, i do not know... Och här om dagen råkade jag sparka till en plastpåse och sade automatiskt "excuse me", hurra.



Försökte hitta en trevlig bild, det här var det bästa jag kunde åstadkomma idag haha! Och just so you know, Guinness är så mycket godare på Irland än hemma! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0