Aran Islands

Det har varit så mycket på gång på sistone att ajg inte haft tid att berätta om dagarna när min familj var här i Galway och hälsade på mig. De var här i tre dagar och en kväll och det var alldeles alldeles underbart! De kom söndag kväll runt 8, och först for vi hem till mej där vi sov hela högen eftersom nästan alla mina house mates var borta största delen av tiden. Första kvällen var bara chill med paj och memma som jag hade beställt haha! Er (svenskar) som inte vet vad memma är - det är en finsk påskdessert som man äter med socker och mjölk och jag tycker smakar jättegott och många andra tycker det smakar apa.Här är min familj: Sebbe (nästan 25), Becka (snart 19), mamma Monica och pappa Klas-Göran.

Vi steg upp tidigt på morgonen följande dag till strålande solsken och for iväg på en dagsutflykt till Aran Islands. Vi hyrde cyklar och for iväg tvärs över ön och såg stengärsgårdar, kossor, klippor, Atlantvågor, åsnor och int ett endaste träd. Jag skojar inte, det finns inte ett enda riktigt träd. Bara buskar. Men gärsgårdar finns där, hur många som helst.. Men nåt ska man väl göra av den sten dom har där, hade de slängt den i sjön istället hade de nog haft landväg till fasta Irland tror jag.Stengärsgårdar - check!

Vi cyklade vidare mot branta klippor som man inte vill ramla ner för, mamma blev lite höjdrädd för det finns inga räcken eller säkerhetsavstånd, utan allt är helt naturligt och man får helt enkelt se till själv så man inte tövlar sig omkull. Jag tycker iaf att klipporna är hur häftiga som helst!

Klippor - check!

De har en trevlig sandstrand rätt nära klipporna också, och jag badade fötterna i Atlanten, det var kallt. Sen senare såg vi några dårar som simmade. Crazy people.Familj vid Atlanten - check!

Som sagt cyklade vi hela dagen, och efter ett tag började det kännas.. Märktes att jag inte cyklat på ett tag. Jag saknar min cykel. Min fina cykel som många skrattar åt. Citat om min cykel: "Den där har du ju bara för att ingen ska vilja sno den" eller "har du fiskat upp den där ur Fyrisån?" Hmpf.. Min finaste bästa cykel... :)Sebbe på cykelnBecka in action. Hon är en sån där om har talang och är jätteduktig på att fota.

När vi kom tillbaka till Galway åt vi middag på puben The Front Door och jag hade de andra att smaka på både Guinness och min favoritöl Smithwicks, det blev populärt.

Sen när vi kom hem var vi trötta och typ stupade i säng för att orka med följande dag också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0