Julafton i Korsö

Hoppas ni alla haft en riktigt mysig jul!

Brändöjulen var mysig och härlig. Julia och Moster kom hit kvällen före och firade jul med oss. Hela julaftonsmorgonen ägnades åt att klä granen och julpynta hela huset och lyssna på julmusik konstant. Efter julkyrkan hämtade vi Mormor och Morfar som följde med oss hem till Korsö där allt julmiddagsfixande redan var i full gång. Totalt var vi 13 personer + Coco (Marias hund). Maria, Alex och Gudrun var också här förstås, och nyhet för i år var Marias pojkvän Alexa.

 

(Beckas foto)

Jag, Julia och Becka

 

Vi igen :)

 

Maria och Alexa


Vi var uppenbarligen lite överambitiösa när maten skulle planeras, för vi hade så många sorter som skulle värmas och tillagas att en säkring gick. En säkring som även stängde av vattnet. 13 pers på julaftonsmiddag och inget vatten. Yey. Pappa och Sebbe kände sig träffade när vi insåg att det behöver fixas asap så de började dona meddetsamma efter maten. Tydligen var det värre än det först verkade, för de var uppehållna bra länge och måsta tillkalla hjälp som kom med nya delar och klättrade upp i nån elstolpe. För att göra saken ännu intressantare så hände en sak till. Eftersom vi inte hade nåt vatten alls och inte visste hur länge det skulle vara så gick vi till våra grannar Bengt och Ragna för att hämta två dunkar vatten. Och så fort vi klev in hos dom gick en säkring hos dem också, och så fort vi fyllt våra vattdunkar så försvann deras vatten också. Lovely.

 

(Foto: Becka)

Sebbe

 

(Foto: Becka)

Sebbe, jag och mamma öppnar julklappar


Anyhow, killarna fixade vattnet, och sen kom tomten! Eller.. Jag iaf haha! Tog på mig tomteluva, rött förkläde och röda tofflor och var stand-in för tomtemor! Efter julklappsöppning, kaffe och julgodis var alla rätt nöjda med att gå och ligga! (Fortfarande Åländsk synonym för ”att sova” hahaha!)


Kommentarer
Postat av: Johanna

Hahaha skrattar åt ditt "gå å ligga" :D

2009-12-26 @ 12:10:15
URL: http://jussiinsushiland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0